Camine de batrani in imaginatia seniorilor vs. camine de batrani in realitate

0 Shares
0
0
0

Odata cu trecerea timpului si cu inaintarea in varsta, din ce in ce mai multe persoane incep sa isi puna semne de intrebare legate de viitorul lor, mai ales daca nu au copii sau alte rude apropiate la ajutorul carora sa apeleze la greu.

In astfel de cazuti, oamenii se gandesc din ce in ce mai serios sa se mute de acasa intr-un camin de batrani, insa nu toata lumea priveste cu ochi buni aceste camine de batrani. Unele persoane considera ca in caminele de batrani viata este foarte grea, ca nu primesc mancare si ca nu sunt ingrijiti in mod corespunzator.

Acesta este si motivul pentru care multi seniori aleg sa ramana in singuratate decat sa se cazeze la camin. Exista insa si seniori care si-au facut foarte bine temele si care cunosc conditiile si nivelul de trai dintr-un camin de batrani.

De precizat este faptul ca seniorii care cauta de exemplu un camin batrani in Bucuresti pot sa beneficieze de cele mai bune servicii si se pot bucura de un nivel de trai ridicat.

In primul rand acestia vor primi cele trei mese principale ale zilei, iar contra – cost, vor putea opta pentru meniu personalizat. In plus, acestia primesc si desert in fiecare zi. Asadar, in ceea ce priveste mancarea, seniorii nu au nici un motiv pentru care sa isi faca griji.

Igiena personala conteaza foarte mult, iar aici trebuie mentionat faptul ca batranii care se afla cazati intr-un asemenea camin din acest punct de vedere nu au de ce sa isi faca griji. Ei sunt ajutati sa mearga la dus daca este nevoie si au zi de zi haine curate, caminele fiind dotate cu curatatorii proprii.

Pentru seniorii care isi doresc, caminele de batrani le pot oferi servicii de manichiura, pedichiura, frizerie, plus diferite alte servicii. Deci, acesta este un alt mare avantaj in ceea ce priveste cazarea la caminele de batrani pentru seniori.

Asistenta medicala este deasemenea foarte importanta, iar acesta este un alt serviciu de care beneficiaza seniorii cazati la un camin de batrani. Acestia pot beneficia de servicii medicale la camin sau pot fi transportati la medic sau la spital daca este cazul, iar zilnic li se vor aduce medicamentele care trebuiesc administrate, in functie de recomandarile medicului.

Viata intr-un camin de batrani nu este deloc plictisitoare, seniorii avand posibilitatea de a socializa cu persoane de varsta similara. In plus, acestia au posibilitatea de a-si alege din biblioteca caminului cartea sau cartile preferate pentru a le citi.

In camere exista televizoare, asa ca seniorii pot sa urmareasca emisiunile preferate sau serialele preferate. Deci, si in ceea ce priveste timpul liber se pot gasi activitati care sa le ocupe timpul seniorilor.

Asadar, dupa cum se poate vedea, viata in caminele de batrani este mult mai atractiva decat isi pot imagina seniorii, conditiile de trai sunt mai mult decat bune, deci cei care nu au copiii sau rudele aproape, pot alege cu incredere sa se cazeze intr-un asemenea camin de batrani.

0 Shares
You May Also Like