Caracteristici ale aplicatiilor web

0 Shares
0
0
0

Desi aplicatiile web ofera o solutie potentiala la cele pentru device-urile mobile, exista destule limitari tehnologice (inca), care apar intre browser si motoarele de randare native. Pentru aplicatii desktop si web la cerere, nu ezita sa accesezi FluxSoft.ro.

Problema cu aplicatiile web, este performanta offline a acestora, care merita mentionata. Arhitectura offline-first inseamna structurarea continutului intr-un asa mod, incat atunci cand un utilizator nu beneficiaza de o conexiune stabila la internet, nu va primi un mesaj de eroare sau un “blank screen”, ci va putea sa foloseasca in continuare, anumite functii ale aplicatiei.

Utilizatorii pot interactiona in continuare cu aplicatia web respectiva, iar datele acesteia se vor sincroniza la server, in momentul in care pc-ul va fi conectat din nou la internet.

Multe aplicatii din ziua de astazi nu se descurca foarte bine intr-o asemenea situatie si ca rezultat, exista o piata destul de mica pentru aplicatiile web, in orice caz mult mai mica decat ar trebui sa fie. Totusi, solutiile pentru rezolvarea acestui gen de probleme au inceput sa apara in numar din ce in ce mai mare.

Cum incepi sa dezvolti aplicatii web.

Desi exista multe zone unde aplicatiile web sunt destul de in urma cu dezvoltarea (pentru ca nu exista o piata foarte dezvoltata pentru acestea), nu ar trebui sa fii descurajat in conceperea unor astfel de aplicatii.

Desi pare ciudat acum, aplicatiile web sunt cu siguranta viitorul si vor fi adoptate de tot mai multi utilizatori, intr-un timp relativ scurt. Din cauza anumitor limitari tehnologice (care vor disparea cel mai probabil foarte repede), aplicatiile web nu s-au dezvoltat foarte mult pana acum, dar asta nu trebuie sa te descurajeze. Iata cateva resurse ce te vor ajuta sa incepi:

1.    Hoodie – este un framework pentru conceperea aplicatiilor web, care dispune de capabilitati “offline-first”, facandu-l un tool excelent pentru cei care au nevoie de device-uri mobile, pentru a lucra.
2.    Intel XDK reprezinta o platforma in dezvoltare a celor de la Intel – “HTML 5 Cross-Platform Development Tool” si se ocupa cu proiectarea aplicatiilor web si a celor hibrid.
3.    Google Chrome si Firefox OS permit crearea unor aplicatii de tip “Hosted web apps”, tool care ofera implementarea mai multor facilitati intr-o anumita aplicatie.
4.    Offline.js – este o librarie ce notifica utilizatorii, in momentul in care acestia au pierdut conexiunea la internet.
5.    Famo.us este un framewok javascript, conceput pentru constructia UI-urilor (interfetelor de utilizator), ce poate performa in modul nativ, pe orice tip de ecran.
6.    Treo este o solutie asemanatoare Jquery, ce foloseste baze de date indexate.
Asa cum puteti observa din acest articol, nu am ajuns inca in punctul in care aplicatiile web le-au inlocuit total pe cele native device-urilor mobile, dar asta nu inseamna ca mai este foarte mult pana vom ajunge acolo. In momentul de fata, se pot crea deja aplicatii web foarte performante.

Cu noile API-uri disponibile pe piata deja, aplicatiile web incep sa arate din ce in ce mai bine si sa atraga tot mai multi utilizatori, la nivel global.

0 Shares
You May Also Like
Terapii recomandate în psihologie

SanatateTerapii recomandate in psihologie

In psihologie, exista o varietate de terapii recomandate pentru tratarea diferitelor tulburari de sanatate mintala si pentru imbunatatirea…
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…