Care este parerea oamenilor despre casele de amanet?

0 Shares
0
0
0

Le vedem in fiecare oras, atat atat la colt de bloc, cat si in centrele comerciale, iar acum casele de amanet sunt prezente chiar si in mediul online.

Nu putini sunt cei care apeleaza la ajutorul caselor de amanet, de fiecare data cand se confrunta cu probleme financiare, dat fiind faptul ca aceste case de amanet diverse Bucuresti, sunt dispuse sa ofere oamenilor sume de bani cu imprumut, atunci cand acestia gireaza cu diferite bunuri de valoare.

Unii isi amaneteaza bijuteriile, altii isi amaneteaza telefoanele, exista clienti ai caselor de amanet care isi amaneteaza televizoarele, iar exemplele pot continua. Cert este faptul ca, oricand oamenii au nevoie de ajutor financiar, casele de amanet ii ajuta, oferindu-le imprumuturi, cu conditia sa lase anumite garantii.

Nu toata lumea insa are incredere in casele de amanet. Exista multe persoane care privesc cu o mare lipsa de incredere aceste case de amanet, si cred ca urmaresc doar sa ii pacaleasca pe oamenii care se confrunta cu probleme financiare.

Aceasta este una dintre parerile gresite avute de oameni in ceea ce priveste casele de amanet, care de fapt, sunt alaturi de cei care au probleme financiare, atunci cand nimeni altcineva nu ii ajuta.

Exista persoane care sustin faptul ca in cadrul caselor de amanet, bunurile nu sunt evaluate corect, insa acest lucru este de-asemenea fals. Toate bunurile, indiferent ca discutam despre bijuterii, laptopuri, telefoane, televizoare, instrumente muzicale, etc., sunt evaluate corect de catre personalul caselor de amanet.

Este adevarat insa faptul ca, o casa de amanet plateste in jur de 75% din valoarea de piata a bunului, este firesc acest lucru, pentru ca mai apoi, daca clientul nu isi mai achita datoria, sa poata sa vanda cat mai repede bunul lasat drept garantie de catre client, pentru a-si recupera datoria.

Un alt amanunt foarte important in ceea ce priveste amanetarea bunurilor in cadrul caselor de amanet, este legat de starea in care se prezinta bunurile. Atunci cand bijuteriile sunt zgariate sau deteriorate, cand aparatura electronica prezinta un grad ridicat de uzura, este lesne de inteles faptul ca bunurile vor fi evaluate la un pret mai mic.

Acest lucru este valabil si la vanzarea online sau la vanzarea directa spre alte persoane, pentru ca nimeni nu doreste sa cumpere bunuri la pretul real, atunci cand acestea sunt deteriorate sau au alte probleme.

Se spune de-asemenea ca asa conditii le pun casele de amanet clientilor atunci cand le dau bani imprumut, astfel incat acestia sa nu isi poata plati datoriile. Aceasta afirmatie este 100% falsa.

Se incheie contract de amanet intre casa de amanet si client, iar in contract este mentionata suma de bani primita de client, dar si cat trebuie sa plateasca (suma de bani imprumutata + comision zilnic). Comisioanele cu siguranta nu sunt mari, si sunt in asa fel calculate, incat fiecare persoana care isi amaneteaza un bun, sa aiba posibilitatea de a-si achita datorita pana la data scadenta a contractului de amanet, astfel incat sa isi recupereze bunul.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…