Care sunt avantajele usilor si ferestrelor din aluminiu?

0 Shares
0
0
0

Cautati sa cumparati usi si ferestre pentru o casa noua sau sa va actualizati actuala locuinta? Daca va aflati intr-o astfel de situatie, atunci cand va veni momentul sa alegeti tamplaria usilor si a ferestrelor, in mod evident va trebui sa priviti mai departe decat estetica si cifra de pe factura ta.

Intr-adevar, alegerea finala ar putea avea un impact semnificativ atat asupra confortului, cat si a facturii energetice.

Probabil ati considerat aluminiu ca un material pentru usile si ferestrele dvs. datorita rezistentei, durabilitatii si usurintei de intretinere.

Dar stiati ca usile si ferestrele din aluminiu de calitate ofera mai mult decat atat? Cititi mai departe pentru a afla mai multe despre avantajele aluminiului ca material pentru usile si ferestrele dvs.

Care sunt avantajele usilor si ferestrelor din aluminiu?

Avantajele aluminiului sunt abundente. Acest material va permite sa combinati atat performanta, cat si estetica. Astfel, pentru multi proprietari de case, usile si ferestrele din aluminiu ofera mai multe avantaje fata de lemnul traditional sau uPVC.

Pe scurt, nu puteti gresi cu acest material si iata care sunt principalele  6 motive pentru a cauta cea mai atractiva oferta tamplarie aluminiu si pentru instalarea usilor si ferestrelor din aluminiu.

1. Durabilitate: aluminiu este rezistent la elemente si nu rugineste

Usile si ferestrele din aluminiu au un coeficient ridicat de durabilitate, deoarece materialul este rezistent la coroziune si nu rugineste. Datorita tratamentelor de suprafata certificate, usile si ferestrele din aluminiu isi pastreaza performanta si estetica pe toata durata vietii.

Indiferent daca traieti la mare sau la munte, natura rezistenta la intemperii a aluminiului va va aduce randamentul investitiei. Daca locuiiti intr-o zona cu vant mare, este recomandat aluminiu, din cauza faptului ca este un material puternic din punct de vedere structural, este recomandat.

Aceste atribute fac din aluminiu alegerea potrivita pentru usa principala de intrare, pentru geamurile interne ale bucatariei sau dormitorului, pentru usa terasei sau pentru geamurile baii.

2. Cost: Aluminiul este o alternativa mai ieftina la lemn

Mai ieftin decat lemnul, aluminiu ofera cea mai buna valoare pentru banii tai. Pe termen lung, datorita duratei sale de viata mult mai lungi si a unei performante energetice mai bune, usile si ferestrele din aluminiu se dovedesc, de asemenea, mai ieftine decat uPVC, care este un material mai slab si putin mai eficient.

Este mai usor sa personalizati ferestrele sau usile din aluminiu, deci daca inlocuiti un intreg perete cu o usa sau doriti o configuratie unica a ferestrei, cifra din oferta dvs. de furnizare si instalare din aluminiu trebuie sa fie mai mica decat lemnul.

In cele din urma, nu este costul initial cel pentru care ar trebui sa va faceti griji. Cheresteaua necesita o intretinere mai mare si mai regulata, ceea ce nu poate decat reduce drastic viata sa. Aluminiul, pe de alta parte, are o intretinere fara probleme.

Stiind acest lucru, cheltuirea putin mai mare la achizitionarea noului set de usi si ferestre ar fi o miscare inteligenta care va va economisi multi bani odata cu trecerea timpului. Dar este o problema a bugetului pe care il puteti permite in momentul in care decideti sa investiti.

3. Intretinere: Economisiti timp si bani la intretinere

Usile si ferestrele din aluminiu nu ruginesc si cu siguranta nici nu se decoloreaza. Prin urmare, mentinerea lor este rapida, usoara si ieftina. Si vestea buna este ca, in general, trebuie doar sa le curatati de doua ori pe an.

Pentru a indeplini aceasta sarcina, veti avea nevoie doar de apa cu sapun. Oferiti usilor si ferestrelor din aluminiu o curatare rapida, apoi stergeti cu o carpa moale pentru a le pastra in stare de cu adevarat perfecta.

Acesta este de obicei tot ceea ce trebuie sa faceti ca sa va asigurati ca usile si ferestrele din aluminiu arata stralucitoare si functioneaza lin pentru o perioada foarte lunga de timp.

4. Ferestrele din aluminiu arata mai bine

Cand vine vorba de designul casei, aluminiul este materialul simbolic al arhitecturii contemporane. Poate fi usor acoperit cu pulbere pentru diferite aspecte si finisaje. Indiferent de forma sau dimensiunea usilor si ferestrelor dvs., aceasta poate fi adaptata la cele mai dificile specificatii.

Datorita rezistentei sale, aluminiul este ideal pentru constructia de usi mari si ferestre glisante. Panourile mari de cherestea, pe de alta parte, sunt predispuse la deformare si rasucire atunci cand sunt expuse la conditii meteorologice grele.

Daca va ingrijoreaza aspectul „industrial” al aluminiului, puteti personaliza cu usurinta ramele de ferestre si usi, cu culoarea si finisajul dorit. Ati putea alege chiar sa folositi o culoare pe interior si alta pe exteriorul cadrului – discutati aceste caracteristici cu furnizorul de ferestre si usi din aluminiu!

5. Eficienta energetica: Performante termice bune cu optiunile potrivite din sticla

In functie de calitatea usilor si ferestrelor, factura dvs. de energie electrica poate fluctua foarte mult si va poate rani grav contul bancar. Ferestrele de desfacere sau usile necorespunzatoare pot reprezenta un impact important pentru eficienta casei.

Permitand caldurii sa scape prin fisuri si constructii ineficiente, acestea forteaza sistemul tau de incalzire sa lucreze continuu pentru a mentine pasul.

In ceea ce priveste performantele termice, aluminiul s-a imbunatatit semnificativ in ultimii ani si ofera o izolare excelenta. Combinati cu geamuri termopan izolante pentru a limita atat pierderea de caldura, cat si intrarea aerului rece in casa.

Impreuna cu optiunile potrivite din sticla, ramele de usi si ferestre din aluminiu va pot ajuta sa va alocati dolari importanti din facturile de energie.

6. Securitate la focuri: Usile si ferestrele din aluminiu pot fi ignorate

Un alt aspect esential de luat in considerare atunci cand privim usile si ferestrele este rezistenta lor la deteriorarea flacarii in caz de incendiu.

Usile si ferestrele din aluminiu sunt o alegere excelenta si sigura, deoarece de obicei ofera o rezistenta mai buna la foc, insa este necesar ca usile si ferestrele din aluminiu sa fie instalate corect de catre un profesionist, care are experienta.

0 Shares
You May Also Like