Care sunt beneficiile consumului de caracatita?

0 Shares
0
0
0

Astazi fructele de mare apartin categoriei de placere si sunt folosite ca supliment la dieta zilnica. Nu este nevoie de a merge la un restaurant scump cu fructe de mare pentru a incerca caracatita adevarata intr-un sos cremos de ardei rosu. Fiecare supermarket vinde carcase congelate sau cocktail-uri gata preparate cu fructe de mare. Sursa de omega-3 si proteine, ascunsa in spatele ambalajelor inestetice, face sanatatea mai puternica, mintea mai usoara, parul mai moale si pielea mai curata.

Caracatitele apartin genului de moluste cefalopode. Are un corp moale, scurt, care capata o forma ovala. Gura se afla la intersectia tentaculelor si seamana cu ciocul unui papagal. Acest „cioc” este format din doua falci puternice care nu numai ca macina mancarea, dar provoaca si rani fatale. Tentaculele lungi pe care sunt amplasate ventuzele pot fi vazute din capul molustei. Fiecare tentacul are aproximativ 8 ventuze. Fiecare dintre ele poate rezista la 2000 de grame de greutate vie si ajuta calmarul sa exploreze zona, sa simta gustul, mirosul si textura suprafetelor si obiectelor.

Lungimea medie a corpului este de 90 cm, indivizii mari ajung la 1,3 m. Durata de viata a calmarilor este scurta – de la 1 la 2 ani. Unii reprezentanti supravietuiesc pana la 4. Caracatitele ocupa zone tropicale si subtropicale. Un anumit continut de sare in apa este o conditie prealabila pentru buna functionare. Nu trebuie sa depaseasca 30%. Indivizii traiesc in crapaturi cavernoase, stanci subacvatice.

Caracatitele sunt in mod natural pradatori. Ei vaneaza melci, moluste, pesti si plancton. Dar avand in vedere puterea si inteligenta colosala (recunoscuta drept cea mai inteligenta nevertebrata), caracatita poate revendica mai multa prada. Istoria consumului de calmar dateaza din cele mai vechi timpuri. Cea mai populara delicatesa din antichitate. Calamarii mari au fost taiati in bucati, stersi cu ierburi si condimente, combinati cu aluat si serviti sub forma unei specialitati calde. In ziua de astazi, caracatita baby 800 GR, este o specialitate, ce se poate gasi la Atelierul Pescaresc.

Coacerea tentaculelor de calamar cu aluat este deosebit de populara in Spania. Localnicii din Barcelona nu isi reprezinta viata fara delicatete. Orice magazin poate gasi caserole de fructe de mare umplute care sunt tratate termic si gata de mancat. Sunt pur si simplu incalzite si servite ca fel principal. In Japonia, caracatita este preferata in ulei, in Polonia se prajeste, se usuca si apoi se fierbe in lapte de cocos sau se coace la cuptor de pamant.

Un sandvis cu caracatita si carne nu va surprinde pe nimeni astazi. Adevarata placere duce la noi metode de gatit. Bucataria moderna se ocupa de combinatii neobisnuite, gateste caracatita dulce si cauta sosul perfect pentru o delicatesa. Carnea de calmar este un aliment valoros.

Elementele utile care compun compozitia sunt absorbite de corpul uman mult mai usor si mai rapid decat, de exemplu, substantele din carnea de vita. Datorita continutului ridicat de proteine ??si a unui minimum de carbohidrati, fructele de mare sunt folosite ca parte esentiala a unei diete sanatoase si gustoase, pentru orice fan al fructelor de mare.

De ce sa mananci fructe de mare?

Pe masura ce Anul Nou se apropie,  multi dintre noi incepem sa fim si mai constienti de alegerile noastre de sanatate si de ceea ce mancam. La urma urmei, consumul de alimente sanatoase nu numai ca te poate ajuta sa arati cel mai bine, ci si sa te ajute sa te simti mai bine. Aici intervin fructele de mare. Exista atat de multe beneficii mari ale consumului de fructe de mare care va pot ajuta sa va alimentati mintea si corpul si sa va simtiti cat mai bine. Nu ne crezi? Iata doar catevadintre beneficiile noastre preferate.

  1. Fructele de mare sunt pline de nutrienti. Daca exista un lucru important de retinut cu fructele de mare este ca nu sunt doar slabe calorice ci sunt pline de lucruri bune. Fructele de mare sunt pline de nutrienti, inclusiv vitamina B, vitamine din complexul B si vitamina A. Unii pesti, cum ar fi tonul, sunt chiar plini cu vitamina D, care este excelenta pentru oase si pentru sistemul imunitar.
  2. Fructele de mare va pot stimula creierul. Sa fim sinceri, toti am putea beneficia de putina putere suplimentara a creierului. Vestea buna este ca omega-3 din fructele de mare poate face exact asta. Aceasta ajuta la cresterea creierului la sugari si copii, poate stimula functia cognitiva la femeile in varsta si poate ajuta la scaderea riscului de a dezvolta boala Alzheimer. Sunt lucruri destul de puternice.
  3. Fructele de mare sunt bune pentru inima ta. Sanatatea inimii este atat de importanta atat pentru barbati, cat si pentru femei, de toate varstele. Fructele de mare sunt bogate in proteine ??si sarace in grasimi saturate, ca sa nu mai vorbim de acei omega 3 care pot ajuta cu adevarat la sanatatea inimii si la reducerea riscului de evenimente cardiovasculare.

 

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…