Care sunt cele mai potrivite flori pentru nunta?

0 Shares
0
0
0

Nunta este unul dintre evenimentele cele mai importante din viata unui cuplu, motiv datorita caruia, mirii isi doresc ca marele lor eveniment sa fie unul fabulos. Tocmai din acest motiv, trebuie sa inceapa inca din timp pregatirile, astfel incat totul, incepand de la rochia de mireasa a celei mai importante femei de la nunta, costumul mirelui si alte detalii precum aranjamentele florale, sa fie perfecte.

In ceea ce priveste aranjamentele florale, de multe ori femeile intampina probleme, pentru ca nu stiu exact ce sa aleaga. Din fericire, de pe https://www.atelierfloricel.ro/project/buchete, viitoarele mirese se pot inspira in legatura cu florile pe care trebuie sa le aiba neaparat la marele lor eveniment.

In urmatoarele randuri vom prezenta cateva dintre aceste flori, care sunt prezente la nuntile organizate in toate colturile lumii. Cititi pana la final acest articol, pentru ca veti afla multe lucruri interesante despre florile pentru nunta.

Trandafiri

Multa vreme au fost considerati ca fiind un simbol al frumusetii si al dragostei, trandafirii au fost figurati in multe mituri si basme. Scriitorii si poetii romantici au folosit trandafirul  drept o metafora pentru emotie, frumusete, pasiune si iubire adevarata.

Trandafirul in lumea nuntilor, este departe de a fi plictisitor, mai ales cand vine vorba de culoare – trandafirii sunt disponibili in nuante solide si soiuri bicolore – exista si trandafiri cu dungi si cu varf.

Peste 3.000 de soiuri de trandafiri sunt cultivate comercial, iar multe sunt disponibile pe tot parcursul anului si sunt surprinzator de accesibile. Si desi trandafirii sunt asociati cu un parfum de lux, nu fiecare trandafir este parfumat.

Crini Calla

Cunoscuta si sub denumirea de crin de aruma, aceasta floare eleganta in forma de trompeta isi are originea in Africa si simbolizeaza „frumusetea magnifica” in limbajul florilor. Forma distinctiva a acestei  floria fost descrisa in mai multe lucrari art nouveau si art deco, pe langa fotografia secolului XX.

Doua tipuri de astfel de flori sunt disponibile in mod obisnuit: o varietate cu cap mare si care au o tulpina lunga, neteda, potrivita pentru aranjamente inalte sau buchete in stil de prezentare si o versiune in miniatura, aceasta fiind ideala pentru aranjamente si boutonniere mici.

Fildesul cret este cea mai populara culoare, insa trebuie sa stiti si ca, crinii calla vin de asemenea in culori foarte frumoase precum galben, portocaliu, roz mov si violet inchis (o alegere cu adevarat impresionanta pentru un buchet de nunta usor edgier sau rece).

Hortensii

Cu capul plin de tufa si nuantele intense de roz, albastru, visiniu si violet, nu este de mirare ca hortensia a reprezentat „vanitatea” in limba victoriana a florilor. Unul dintre cele mai populare soiuri de hortensie isi schimba culoarea, de la roz-guma la albastru deschis pe masura ce creste, in functie de nivelul acid al solului.

O tulpina sau doua dintre aceste flori de arbus cu un pret moderat, fara miros, completeaza aranjamentele si buchetele, iar cateva crengute fac un decor fermecator. Veti putea sa gastiti hortensia de culoare alba, dar si nuante de verde, roz, visiniu si albastru.

Lalele

Desi lalelele sunt asociate cel mai adesea cu Olanda, aceasta floare este de fapt un nativ din Persia. Reprezentand „iubirea consumatoare” si „anii fericiti” ai fietii, laleaua poate reprezenta o alegere de nunta semnificativa.

Aceasta floare este cultivata intr-o gama larga de nuante, inclusiv alb si crem, pasteluri (roz, galben si piersic) si nuante vibrante (magenta, rosu, portocaliu si violet). Disponibile in mare parte a anului, cele mai des intalnite lalele sunt foarte accesibile, chiar daca soiurile rare pot fi costisitoare.

Lalelele au capacitatea de a imbunatati atat setarile elegante de nunta, cat si locurile mai casual si pot lucra bine in aproape orice detaliu la o nunta, de la buchete si boutonniere la aranjamente de masa.

Trei varietati principale sunt utilizate in mod obisnuit: lalele olandeze (vazute in mod obisnuit la magazinele de florarii de cartier si in gradini), lalele franceze (scumpe si elegante, cu tulpini in plus si cu inflorituri mari conice) si lalele de papagal (notate pentru petalele lor in dungi, si culori intense).

Bujor

Premiat pentru delicatetea si frumusetea impresionanta, bujorul are un parfum puternic, este o floare voluminoasa si are o culoare stralucitoare. Dar, in ciuda stralucirii sale exterioare, floarea a dobandit sensul victorian al „basmfulness”.

Cultivat in Asia de mai bine de o mie de ani si dezvoltat in continuare de francezi, bujorul este disponibil in doua tipuri principale, ierbacee si bujorul copacilor (florile din urma nu rezista atat de mult dupa ce sunt taiate).

Un buchet format doar din bujori poate fi superb; floarea poate fi folosita si pentru a crea piese centrale si aranjamente frumoase. Trebuie sa stiti ca aceasta floare scumpa este disponibila sezonier de la sfarsitul primaverii pana la inceputul verii, dar poate fi importata toamna.

Acestea sunt asadar cateva exemple de flori pe care mirii si le pot dori la nunta lor. Cei care acceseaza insa https://www.atelierfloricel.ro/project/buchete, pot descoperi si alte idei, si alte flori care pot arata cu adevarat fabulos la nunta lor.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…