Care sunt diferitele tipuri de sisteme de tratare a apei?

0 Shares
0
0
0

pompa hidrofor dab active jet 102mExista situatii cand sistemul nostru de alimentare cu apa nu functioneaza asa cum trebuie. Se intampla uneori sa intampinam probleme cu presiunea apei calde sau chiar cu cea a apei reci. In astfel de cazuri, sistemele de alimentare cu apa au neaparata nevoie de pompe hidrofor dab.

In momentele ce urmeaza, vom vorbi despre diferitele tipuri de sisteme de tratare a apei, punand accentul pe cele folosite pentru traterea apei menajere.

Un sistem de tratare a apei menajere se refera la un dispozitiv care purifica, filtreaza sau dedurifica apa din sistemul de alimetare a unei case.

Astfel de sisteme care filtreaza si purifica apa au crescut in popularitate pe masura ce consumatorii au devenit din ce in ce mai preocupati de calitatea si siguranta aprovizionarii cu apa oferita de municipalitate. Sistemele care dedurizeaza sau conditioneaza apa sunt cel mai frecvent utilizate in zone cu „apa grea”.

Termenul „apa grea” se refera la apa care este extrem de bogata in calciu sau magneziu.

[adsenseyu1]

Indiferent de proiectare si scop, un sistem de tratare a apei menajere va cadea, in mod obisnuit, intr-una dintre cele doua categorii. Prima categorie este cunoscuta ca sistem de punct de intrare (POE – point of entry). Intr-un astfel de sistem, apa este tratata direct la punctul de intrare in casa si este accesibila, de obicei, in intrega casa. Un sistem de punct de intrare este, in mod normal, destul de mare si este instalat in garajul sau subsolul unei case.

Cea de-a doua categorie de sisteme este cunoscuta sub numele de sistem de punct de utilizare (POU – point of use). Spre deosebire de sistemul de punct de intrare care trateaza toata apa care intra intr-o casa, un sistem de punct de utilizare trateaza numai apa din punctul in care este folosita. Acest din urma sistem este instalat frecvent pe robinete, blaturi sau sub chiuvete. Atat sistemele de dedurizare, cat si cele de filtrare a apei pot fi de tip POU sau POE.

[adsenseyu1]

Exista patru tipuri principale de sisteme de purificare sau filtrare a apei care sunt populare astazi. Primul tip este un sistem de carbon activ. Un sistem de tratare a apei menajere de tip carbon activ filtreaza si purifica apa cu ajutorul unui filtru ce contine carbon activ, care este cunoscut si sub denumirea de carbune activ. Pe masura ce apa curge printr-un asemenea filtru, particulele si contaminatiile se lipesc de granulele de carbon, fiind astfel eliminate din apa tratata.

Cel de-al doilea tip de sistem este cunoscut sub denumirea de sistem de osmoza inversa. Acest sistem utilizeaza o membrana subtire prin care apa este fortata sa intre. Pe masura ce apa intra prin membrana, toate impuritatile sunt filtrate.

Cel de-al treilea tip de sistem filtreaza apa prin intermediul procesului de distilare, iar ultimul sistem, cel de dedurizare, functioneaza prin eliminare calciului si magneziului din apa.

Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea de pompe hidrofor dab accesati http://www.shop-einstal.ro/.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…