Telefoanele inteligente trebuie protejate cat mai bine pentru a functiona asa cum ar trebui. Ele au un ecran sensibil care necesita o grija speciala. Posesorii de smartphone stiu cat e de importanta o husa potrivita pentru fiecare telefon in parte.
Cei care au iPhone isi cumpara huse iPhone, cei care au Nokia isi cumpara huse Nokia. De unde? De pe http://www.magazingsm.ro/huse-iphone-184 . Aici vei gasi cele mai atractive huse iPhone, la cele mai bune preturi. Intra si vezi ce oferte gasesti.
Telefoanele inteligente sunt dotate cu tot felul de senzori. In continuare vom vorbi de cei mai importanti si de cei mai des intalniti.
• Accelerometru
Accelerometrul este unul din senzorii telefoanelor mobile. El masoara acceleratia pe baza inertiei corpurilor. Accelerometrul este senzorul care se ocupa cu rotirea imaginii. Asadar, daca te-ai intrebat vreodata cum se roteste ecranul atunci cand intorci telefonul, afla ca responsabil este acest senzor. Acest senzor este reprezentat de un chip plasat in interiorul telefonului tau. Acesta poate fi activat si dezactivat, astfel incat daca nu-ti doresti ca ecranul sa se roteasca, acesta nu se roteste.
[adsenseyu1]
• GPS-ul
GPS-ul este senzorul care ajuta la detectarea locatiei. Acesta poate da pozitia exacta a unui obiect, daca acesta are bineinteles un receptor GPS. Pentru detectarea locatiei sunt necesari 3 sateliti pentru latitudine/longitudine si 4 pentru altitudine. Cu cat acestia sunt mai vizibili, cu atat locatia este mai precisa. Cand folosesti GPS-ul pentru a ajunge intr-un anumit loc sau pentru a gasi o anumita locatie ai in vedere faptul ca acest senzor consuma foarte multa baterie.
• Girosocpul
Acest senzor se ocupa cu detectarea orientarii actuale a telefonului tau sau cu detectarea schimbarii de orientare. Acest senzor este util in mod special la jocuri, deoarece dezvoltatorii pot introduce tot felul de miscari interesante pentru cei care obisnuiesc sa se joace pe telefon.
• Senzorul de proximitate
Telefoanele inteligente au un display generos. Daca la aceste telefoane nu functioneaza senzorul de proximitate, cu usurinta poti tasta tot felul de cifre, poti inchide apelul in timp ce vorbesti la telefon, poti activa apelul in asteptare, poti opri microfonul sau poti intra in meniu. Daca senzorul de proximitate functioneaza bine, nu vei acea astfel de probleme. De ce? Pentru ca ecranul se va inchide in momentul in care apropii telefonul de ureche. Daca vrei ca ecranul sa se aprinda din nou, departezi telefonul de ureche. Este un senzor extrem de util.
[adsenseyu1]
• Senzorul de lumina
Poti seta chiar tu luminozitatea telefonului, sau poti seta ca aceasta sa fie automata. Astfel, cand telefonul este folosit la lumina, luminozitatea este mai mare, pentru a compensa lumina, iar cand este intuneric, lumiozitatea scade, deoarece nu ai nevoie de o lumina mare la telefon.Astfel, iti protejezi si durata de viata a bateriei si ochii.
E bine sa ai telefonul dotat cu astfel de senzori. Ei pot fi foarte utili si telefonul tau va functiona mult mai placut. Tine cont de acesti senzori. Ei nu sunt importanti cand ai un telefon clasic, insa la un telefon inteligent le vezi utilitatea abia cand nu functioneaza.