Cat de importante sunt lenjeriile si paturile pentru pat?

0 Shares
0
0
0

Calitatea somnului incepe cu un mediu in dormitor care favorizeaza relaxarea. Impreuna cu temperaturile confortabile si capacitatea de a bloca lumina, patul ar trebui sa fie confortabil pentru a promova somnul odihnitor.

Pentru ca patul sa va permita sa aveti parte de un somn odihnitor, este necesar sa va indreptati atentia spre lenjerii cocolino ieftine, spre o perna de sustinere si spre paturile moi. Acestea sunt modalitati foarte bune de a crea scena pentru un somn bun.

Mai intai de toate, va fi nevoie sa va indreptati atentia spre lenjeria de pat, asa ca iata ce trebuie sa stiti pentru a alege lenjeria perfecta.

Luati in considerare numarul de fire pe care il contine lenjeria.

S-ar putea sa fi auzit ca cu cat numarul firulor este mai mare, cu atat sunt mai placute lenjeriile. Dar intr-adevar nu doriti ca aceasta sa numere mai mult de 400 de fire, mai ales in timpul verii. Un numar mare de fire calculeaza caldura corpului, deoarece este dificil pentru aer sa treaca prin tesatura. Cautati o gama ideala? Incercati un numar de fire intre 200 si 400, care se vor simti neted, moi si respirabil, ceea ce reprezinta o combinatie excelenta pentru un somn bun.

Alegeti cu atentie materialele.

Daca aveti tendinta de a va incalzi sau transpirati noaptea, cautati materiale naturale (cum ar fi bumbacul, bambusul sau chiar si lenjerii din matase sau in), deoarece acestea vor ajuta la evacuarea transpiratiei.

Testati lenjeria

Multe magazine vor avea seturi de lenjerii care nu se afla in ambalajul lor tocmai pentru a fi testate de catre clienti. Observati cum se simte tesatura pe piele. Daca este aceasta va provoaca mancarime sau in cazul in care este dureroasa in magazin, va fi si inconfortabila in pat, asa ca va fi nevoie sa va indreptati atentia spre o alta lenjerie.

Spalati cu intelepciune lenjeria

Pentru a va pastra lenjeria de pat in cele mai bune conditii, spalati-o in apa calda cel putin o data pe saptamana in scopuri de igiena si evitati sa le uscati la caldura mare (daca instructiunile de ingrijire nu spun altfel). Si, desi poate parea o idee inteligenta de a folosi balsam de rufe pentru a va face cearsafurile mai frumos mirositoare, substantele chimice din balsamurile de rufe pot consuma mai repede materialul.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii care conteaza atunci cand vine vorba despre alegerea de lenjerii cocolino pentru pat. Dupa cum spuneam insa, pentru a avea parte de un somn de calitate trebuie sa tineti cont si de patura.

In ceea ce priveste oaturile, mentionam faptul ca in ultimii ani s-a imbunatatit foarte mult procesul de confectionare a acestora, tocmai pentru ca se doreste ca fiecare patura sa fie de cea mai buna calitate, si sa asigure un somn odihnitor.

Paturile cu patrundere sunt realizate in mod obisnuit cu margele din plastic sau magneti metalici care sunt distribuite uniform pe intregul material si apoi cusute pe loc in interiorul tesaturii cu strat dublu. Senzatia rezultata este una de presiune blanda, uniforma pe corpul unei persoane, care se simte ca o imbratisare a intregului corp.

Patuturile patate sunt, in general, sigure pentru adulti si adolescenti, dar nu ar trebui folosite pentru un copil. Cel mai sigur mediu de somn pentru un copil este un patut gol fara perne, covorase si jucarii de plus.

Asigurati-va ca luati in considerare temperatura camerei si asternutul existent inainte de a dormi cu o patura ponderata, deoarece un spatiu prea cald sau prea multe coperte care nu pot fi respirabile pot face mai neplacut somnul.

Asadar, patura si lenjeria de pat sunt doua elemente foarte importante, care va pot influenta somnul. Este extrem de important sa tineti cont de calitatea acestora atunci cand le cumparati.

Puteti sa gasiti lenjerii de pat si paturi pentru pat de diferite culori, care se pot asorta perfect cu toate elementele decorative din dormitor, astfel incat decorul sa fie unul perfect.

Atunci cand doriti sa va alegeti lenjerii cocolino pentru pat si o patura pentru pat, puteti sa va indreptati atentia spre magazinele de specialitate precum www.patulmeu.ro, de unde veti putea alege accesorii de pat de calitate superioara, la cele mai atractive preturi, si care sa se integreze perfect in decorul dormitorului.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…