Ce ar trebui sa stiti despre Nursing Homes

0 Shares
0
0
0

Prezenta acestor azile de batrani in Romania a luat amploare in ultimii ani. Noile reglementari din SUA, concurenta sporita si rezidentii mai delicati din domeniul sanatatii sunt variabile care inseamna ca industria trebuie sa evolueze.

Casele de ingrijire medicala trebuie sa indeplineasca standarde guvernamentale stricte, cum ar fi accesul de 24 de ore la asistente medicale calificate.

Caminul de batrani Asertivo este unul dintre cele mai dotate si confortabile centre de seniori

Multe familii cauta aziluri de batrani numai atunci cand sunt obligate sa faca acest lucru intr-o urgenta medicala. De multe ori nu sunt pregatiti sa ia decizii rapid si sa aleaga cea mai buna casa pentru ceea ce ar putea fi o sedere de multi ani. “Familiile se simt presate sa ia astfel de decizii in acele vremuri de criza reala”, spune Kathleen Unroe, medic la caminul de batrani de la Indiana University Center for Aging Research.

Dar decesele legate de uragane la un azil de batrani din Florida si fotografiile rezidentilor care stau in scaune cu rotile in apa inalta langa Houston ilustreaza realitatea puternica a importantei de a sti cat mai multe despre industria de ingrijire medicala inainte de a ajunge la punctul de criza.

Iata cateva raspunsuri la intrebari care va vor ajuta sa decideti unde ar trebui sa traiasca persoana iubita.

Cat de mare este industria de ingrijire medicala la domiciliu?

Exista aproximativ 15.600 de case de ingrijire medicala care participa la programele Medicare si Medicaid din Statele Unite, o cifra care s-a schimbat putin din 2009. Aproximativ 1,4 milioane dintre acei oameni cu probleme mai delicate de sanatate din tara traiesc in aceste azile.

Cine detine aziluri de batrani?

In 2015, aproximativ 68% din azile din SUA erau detinute de corporatii cu scop lucrativ, 24% apartineau corporatiilor non-profit, iar restul erau detinute de guvern.

Ce nivel de ingrijire este necesar?

Casele de ingrijire medicala sau azilele de batrani trebuie sa indeplineasca standarde guvernamentale stricte. Printre cerinte: asigurarea accesului 24 de ore la asistentii medicali calificati si asigurarea faptului ca toate tratamentele medicale sunt supravegheate de un medic. De asemenea, reglementarile impun acestor azile sa furnizeze “servicii pentru a realiza sau a mentine cea mai mare bunastare fizica, mentala si psihosociala fezabila” a fiecarui rezident.

Cine este rezidentul tipic al unui azil de batrani?

Cele mai multe persoane vin dupa epuizarea altor tipuri, mai putin complete de ingrijire. Multi adulti in varsta care nu au nevoie de ingrijire medicala zilnica aleg sa traiasca in centre de locuit asistate mai putin costisitoare. Altii folosesc servicii la domiciliu sau la nivel comunitar care le permit sa primeasca ajutor in propriile case.

Standardele federale au fost revizuite curand. Ce s-a schimbat in acest sens in Sua?

Autoritatile de reglementare guvernamentale au incercat sa ofere mai mult control rezidentilor (persoanelor varstnice). Exista, de asemenea, noi norme menite sa protejeze rezidentii impotriva furtului si a fraudei financiare, iar rezidentii au mai mult control asupra momentului in care pot fi externati. Cei cu dementa se bucura, de asemenea, de noi protectii in temeiul legii, care ii protejeaza impotriva practicii de ingrijire medicala la domiciliu de a-i interna in spitale si apoi de a refuza sa fie acceptati din nou.

Cum este un azil de batrani din Romania si ce ofera?

Evident, nu putem compara SUA cu Romania dar, un azil de batrani din tara noastra poate oricand sa concureze cu unul de peste ocean. Calitatea serviciilor (mancare, somn, sport, activitati adecvate varstei si problemelor de sanatate ale fiecarui om) cat si ingrijirea 24/24h fac din aceste spatii pentru varstnici niste adevarate case in care cei batrani, isi traiesc zilele in liniste. Un azil este un centru in care lucreaza doar profesioniti in domeniu, pornind de la medici si pana la personal auxiliar.

Initiativa

O initiativa promitatoare din Statele Unite care a fost lansata este un “proiect demonstrativ de inovare” de opt ani, in valoare de 30 de milioane de dolari, numit OPTIMIST, care evalueaza noi strategii de imbunatatire a calitatii ingrijirii. In prima faza a acestui proiect, au fost plasati asistenti medicali suplimentari in 19 unitati de ingrijire pe termen lung. Asistentii medicali au beneficiat de o pregatire speciala pentru a coordona tratamentele pacientilor pentru a reduce numarul de dati in care varstnicii ar trebui sa mearga la spital.

Casele de ingrijire medicala specializate in anumite boli este o alta strategie noua. O casa ar putea fi mai bine echipata pentru ingrijirea pacientilor cu boala Alzheimer, in timp ce o alta s-ar putea concentra pe pacientii cu ALS (scleroza laterala amiotrofica), cunoscuta si sub numele de boala Lou Gehrig. Iar unele companii lanseaza facilitati de ingrijire care ofera locuinte neevaluate, asistate si ingrijire medicala la domiciliu intr-un singur complex. Scopul: de a pastra oamenii intr-un singur loc pana la sfarsitul vietii lor…

 

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…