Ce beneficii are consumul de caju?

0 Shares
0
0
0

Caju este un arbore care face parte din familia Anacardiaceae, este originar din Lumea Noua, dar cultivat comercial in principal in Brazilia si India. Semintele, bogate in ulei si aromate distinct, sunt utilizate in mod obisnuit in bucataria din Asia de Sud si Sud-Est si sunt un ingredient caracteristic pentru numeroase mancaruri de pui si vegetariene din sudul Indiei.

In tarile occidentale, acestea sunt consumate in principal ca o gustare proteica de calitate superioara. Acest arbore este inrudit cu fisticul si cu fructul mango.

Contine o rata mare de zinc si are un efect protector impotriva gripei. Intareste sistemul imunitar si sustine favorabil cresterea si dezvoltarea. Dintre mineralele pe care le contine, magneziul (276 mg / 100 g) hraneste oasele si tesutul nervos, regleaza activitatea muschilor si a batailor inimii.

Vitamine si minerale din anacard – valori nutritive

Contine cupru, calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu, zinc, sodiu, fibre, carbohidrati, zahar, vitamina C, vitamine B, tiamina, riboflavina, niacina, folat, vitamina E, vitamina K. Este o sursa de acid oleic care furnizeaza cantitati mici de grasimi polinesaturate fara continut de colesterol atunci cand sunt consumate in cantitati mici.

Previne bolile de inima

Caju este o sursa de baza de grasimi sanatoase care produce acizi grasi esentiali pentru corpul nostru pentru a absorbi vitaminele solubile in grasimi (A, D, E si K), care sunt vitale pentru coagularea sangelui si dezvoltarea creierului. Aceste grasimi sanatoase includ grasimi monoinsaturate si grasimi polinesaturate.

Sunt bune pentru inima si ajuta la reducerea colesterolului rau (colesterolul LDL) daca sunt consumate in cantitati adecvate, chiar si la diabetici. Colesterolul LDL este posibil sa creasca din cauza consumului de grasime supra-saturat si reprezinta o amenintare majora pentru persoanele care sufera de boli cardiovasculare, cum ar fi ateroscleroza (adica arterioscleroza).

Studiile au aratat ca alegerea grasimilor nesaturate in locul grasimilor saturate creste nivelul de colesterol HDL, scade nivelul trigliceridelor si scade pozitiv tensiunea arteriala.

Antioxidant puternic

Anacardul, care are extracte de antioxidanti naturali, contine minerale precum seleniu si magneziu, care actioneaza ca antioxidanti. Antioxidantii intaresc sistemul imunitar al organismului si ofera rezistenta la boli.

Reduce riscul de formare a pietrei

Calcarele biliare provoaca durere si reduc calitatea vietii cuiva. Conform cercetarilor efectuate zilnic, consumul de grau 3 de caju reduce formarea calculilor biliari cu 25%. In plus, vitaminele si mineralele din caju previne calculii biliari.

Beneficiile pentru sanatatea parului

Cuprul continut in caju este important pentru sanatatea parului. Lipsa de cupru provoaca multe probleme de sanatate, in special caderea parului. Pe langa prevenirea caderii parului, caju ajuta la innegrirea parului.

Prevenirea cancerului

Nucile de anacard contin flavonoli care neutralizeaza celulele canceroase si tumorile. De asemenea, este bogat in cupru care protejeaza impotriva cancerului de colon. Cred ca acesta este unul dintre cele mai importante beneficii ale anacardului.

Protejeaza sanatatea dentara

Anacardul contine calciu si mai contine vitamina D. Mineralul de calciu protejeaza si consolideaza sanatatea oaselor si a dintilor. Pe langa spalarea zilnica a dintilor pentru sanatatea dentara, consumul de alimente bogate in calciu reduce riscul de caritie a dintilor.

Lupta impotriva radicalilor liberi; Radicalii liberi formati in organism in timp si datorita factorilor externi slabesc sistemul imunitar. Trebuie consumate alimente cu continut ridicat de antioxidanti impotriva radicalilor liberi. Unul dintre acesti nutrienti este caju, care protejeaza corpul impotriva radicalilor liberi.

Reduc riscul de diabet

Nuci de caju contin niveluri foarte mici de zahar si nu contin colesterol daunator, ceea ce este sigur pentru pacientii diabetici. Ele chiar ajuta la reducerea riscului de diabet de tip 2.

Caju dupa cum se poate vedea, are o multime de beneficii pentru sanatate, asa ca este usor de inteles, de ce oamenii cauta frecvent sa isi cumpere pungi de caju crud 1 kg.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…