Ce drepturi si obligatii ai atunci cand inchiriezi o masina?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, din ce in ce mai multa lume cauta inchirieri masini Otopeni, iar acest lucru este cat se poate de firesc daca ne gandim ca la Otopeni se afla Aeroportul International Henri Coanda, care este cel mai mare aeroport al tarii.

Exista o multime de persoane care aleg sa calatoreasca in strainatate de pe acest aeroport, sau alte persoane care vin in tara si aterizeaza pe acest aeroport.

Daca stam sa tinem cont de toate aceste detalii, este lesne de inteles motivul pentru care foarte multa lume isi doreste sa inchirieze o masina de la o asemenea firma din Otopeni.

Ei bine, cei care isi doresc sa inchirieze o masina, trebuie sa stie ca au atat drepturi cat si obligatii, si ar face bine sa se informeze in legatura cu acest aspect.

Un prim drept pe care il au clientii firmelor de inchirieri auto este acela de a conduce masina inchiriata pe orice distanta isi doresc.

Un alt drept pe care il au toti cei care isi doresc sa foloseasca o masina inchiriata, este acela de a ridica si de a preda autoturismul in punctul pe care si-l doresc. Poate unii nu pot ajunge la sediul firmei pana la momentul inchiderii, asa ca din acest motiv aleg sa li se predea masina intr-un alt loc.

Persoanele care isi doresc sa inchirieze o masina, au dreptul de a-si alege oricare dintre masinile detinute de catre firma care inchiriaza masini

Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre drepturile pe care le au cei care inchiriaza o masina, insa cu siguranta acestia au si cateva obligatii, despre care vom discuta in cele ce urmeaza.

In primul rand, cei care isi doresc sa inchirieze o masina, sunt obligati sa achite suma de plata pentru toate zilele in care se vor folosi de masina respectiva. Exista deasemenea firme care le solicita clientilor o garantie pentru masina inchiriata, insa exista si firme carenu solicita o asemenea garantie.

Apoi, o alta obligatie pe care o au cei care inchiriaza o masina, este aceea de a returna masina exact in aceleasi conditii in care au si ridicat-o. Ce inseamna acest lucru mai exact? Ei bine, asta inseamna ca firma preda masina cu plinul de combustibil facut, asa ca toti cei care inchiriaza o masina trebuie ca apoi sa o returneze cu plinul facut.

Curatenia este foarte importanta, asa ca toti cei care inchiriaza o masina, inainte de a o preda, trebuie sa spele masina atat la exterior cat si la interior putea apoi sa predea masina exact in starea in care au luat-o in primire.

Clientii acestor firme au si obligatii insa, astfel ca trebuie sa aiba asupra lor cartea de identitate pentru a incheia contractul de amanet.

Apoi, cei care au de gand sa opteze pentru serviciile firmelor de inchiriat masini, trebuie sa aiba asupra lor banii pentru a plati pentu toata durata masina, insa este posibil sa li se ceara si o suma de bani drept garantie pentru masina.

Cei care isi doresc o masina inchiriata trebuie sa stie ca de datoria lor este sa alimenteze de fiecare data cand este cazul, iar fiecare mica defectiune semnalata trebuie anuntata.

0 Shares
You May Also Like
Pompa de ambreiaj

AutoPompa de ambreiaj

Un cilindru principal al ambreiajului este o componenta gasita pe vehicule echipate cu transmisie manuala si serveste ca…