Ce este alimentele bio?

0 Shares
0
0
0

Produsele alimentare bio se refera la produsele alimentare care sunt produse, preparate si prelucrate fara utilizarea oricarui produs chimic. Aceasta inseamna ca productia de alimente ecologice interzice utilizarea pesticidelor chimice, a ingrasamintelor chimice sau a conservantilor chimici.

In consecinta, alimentele ecologice castiga din ce in ce mai mult popularitate, deoarece o mare parte din populatie doreste sa stie beneficiile sale. Convingerea publicului larg este ca alimentele ecologice sunt mai sanatoase decat cele conventionale si este motivul principal pentru cresterea cererii in ultimul deceniu.

Alegerea consumului de alimente ecologice este astfel o tendinta crescatoare in lumea de astazi, ca urmare a realizarii unor nevoi sanatoase de auto-imbunatatire. Cu toate acestea, gasirea de informatii exacte despre alimentele ecologice a fost intotdeauna confuza, deoarece oamenii au opinii variate cu privire la beneficiile sale in ansamblu.

In urmatoarele randuri ale acestui articol insa veti descoperi mai multe beneficii ale acestor produse, iar mai apoi cu siguranta veti cauta produse naturale BIO Vegis, iar de la acest magazin online va veti putea procura diferite produse bio, precum Rawe Dulceata din Prune Fara Zahar Ecologica/Bio, Cub de Supa cu Pui si Legume Ecologic/Bio 8, Taietei din Grau Integral Ecologici/Bio 250g PETRAS BIO, iar exemplele pot continua.

Beneficii ale produselor bio:

O sanatate generala mai buna

Deoarece alimentele ecologice nu sunt produse sau prelucrate prin utilizarea pesticidelor chimice sau a ingrasamintelor chimice, ele nu contin niciun element de substante chimice toxice si nu pot afecta sanatatea umana in moduri daunatoare.

Utilizarea tehnicilor naturale, cum ar fi gunoi de grajd verde, pentru a fertiliza terenurile si rotatia culturilor in controlul daunatorilor si al bolilor, functioneaza absolut in producerea unor produse alimentare mai sigure, mai sanatoase si mai smelite. In plus, produsele alimentare sanatoase inseamna pur si simplu oameni sanatosi si hrana mai buna pentru o viata mai buna atat pentru oameni cat si pentru animale.

Continut antioxidant

Efectele pozitive ale antioxidantilor asupra sanatatii generale au fost stabilite intr-o serie de studii stiintifice, in special cele derivate din alimentele ecologice. Acest lucru se datoreaza faptului ca alimentele ecologice nu contin substante chimice straine care reactioneaza in mod normal cu vitamine, compusi organici si minerale, reducand astfel impactul pozitiv esential al antioxidantilor in produsele alimentare.

Ultimele studii sugereaza ca consumul de alimente ecologice poate contribui la cresterea consumului de antioxidanti avantajosi din punct de vedere nutritional si expunerea limitata la metale grele. Impacturile pozitive ale antioxidantilor obtinute din alimentele ecologice includ prevenirea bolilor de inima, a cancerului, a problemelor de vedere, a imbatranirii premature si a disfunctiei cognitive.

Imbunatatirea conditiei cardiace

Pasunea exclusiva pe iarba naturala creste cantitatile de CLA (acid linoleic conjugat) care se gasesc in produsele animale. Energia soarelui este bine preluata de iarba naturala prin fotosinteza si este transformata in CLA organice cel mai de dorit de catre erbivorele care se hranesc cu ea.

CLA este un acid gras sanatos in inima, care are potentialul de a favoriza protectia cardiovasculara si se gaseste in cantitati mai mari in carne si produse lactate de la animalele care au fost pasunate in zona libera.

Acestea sunt doar cateva exemple, insa cu siguranta produsele bio pe care le puteti achizitiona si de la Vegis va ofera mult mai multe beneficii. Asadar, pentru o viata sanatoasa si lipsita de orice griji, consumati asemenea produse.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…