Ce este argintul?

0 Shares
0
0
0

Argintul dupa cum bine stim cu totii, este cel mai popular metal care se foloseste la confectionarea bijuteriilor, pe care le puteti gasi si pe https://www.hypnotica.ro.

Femeile care prefera sa poarte bijuterii, isi pot indrepta atentia spre bijuterii din argint, iar pe https://www.hypnotica.ro, pot gasi diferite categorii de bijuterii. Femeile isi pot alege cercei din argint, bratari din argint, coliere din argint, inele din argint.

Spre acest site isi pot indrepta atentia si barbatii, care isi doresc sa suprinda partenerele de viata cu un cadou special. Bijuteriile din argint, pot reprezenta in orice moment, o idee geniala de cadou.

Pentru ca am discutat deja despre bijuteriile din argint, in urmatoarele randuri ne vom indrepta atentia strict spre argint ca metal, si vom prezenta cateva informatii foarte importante despre acesta. Continuati sa cititi pana la final, pentru a afla o multime de lucruri interesante.

De exemplu, din toate metalele, argintul pur este cel mai bun conductor de caldura si electricitate, conform Laboratorului National de Accelerare Liniara Jefferson. Este de asemenea, cel mai bun reflector al luminii vizibile, motiv pentru care este folosit in mod obisnuit pentru a face oglinzi, in ciuda faptului ca metalul se intuneca si devine gri inchis atunci cand este expus la aer, necesitand o lustruire periodica.

Argintul pur este prea moale pentru produse precum bijuterii si tacamuri, astfel incat cele mai fine tacamuri ale familiei sunt cel mai probabil realizate din argint sterlin, un aliaj de 92,5 la suta de argint si 7,5 la suta de cupru (desi uneori se folosesc alte metale). Argintul este folosit si in unele electronice si baterii.

Deoarece metalul are proprietati antimicrobiene, nanoparticulele de argint pot fi tesute in imbracaminte pentru a impiedica acumularea bacteriilor pe depozitele de transpiratie si uleiuri.

Istoria argintului

Istoria argintului este lunga. Primele dovezi privind exploatarea argintului dateaza din 3000 i.Hr., in Turcia si Grecia. Oamenii antici chiar si-au dat seama cum sa rafineze argintul. Au incalzit minereul de argint si au suflat aer peste el, proces numit cupelare. Argintul nu reactioneaza la aer, dar metalele de baza, cum ar fi plumbul si cuprul, se oxideaza si se separa de metalul pretios.

Argintul se formeaza in explozii de stele numite supernove, la fel ca si aurul. Un studiu publicat in septembrie 2012 in revista Astronomy and Astrophysics a descoperit ca stelele mai mici care explodeaza produc argint, in timp ce stelele mai mari produc aur.

Argintul a explodat cu adevarat pe Pamant, insa, cand europenii au debarcat pe Lumea Noua in 1492. Cuceritorii spanioli au descoperit ca America de Sud gazduieste vene bogate de argint si mine de argint, si au extins acea bogatie cu entuziasm. Potrivit Institutului de Argint, un grup comercial de industrie, 85% din argintul produs in intreaga lume provenea din Bolivia, Peru si Mexic intre 1500 si 1800.

Argintul a jucat un rol important in realizarea fotografiei timpurii. Nitratul de argint (argintul combinat cu moleculele de azot si oxigen) a fost utilizat pe placile fotografice in primele camere, infundate, conform RSC, deoarece reactioneaza la lumina transformandu-se in negru – ceea ce permite fotografilor sa capteze o clipa de lumina.

Chiar si odata cu cresterea camerelor digitale, argintul ramane o parte a procesului fotografic traditional. In 2003, cele mai recente date ale anului sunt disponibile si arata ca 1.920 tone metrice de argint in fiecare an au fost folosite in scop fotografic. Utilizarile electrice si electronice au fost a doua utilizare industriala cea mai obisnuita pentru argint, cu 1.230 de tone metrice care au intrat in fire si gadgeturi in 2003.

Bijuteriile, argintul sterlin si obiectele electroplate din argint au condus la o treime indepartata, folosind doar 486 de tone metrice. Alte 1.810 tone metrice s-au indreptat catre diverse alte utilizari.

Cine stia?

Simbolul atomic al argintului este Ag, care pare sa aiba o mica legatura cu numele elementului. De fapt, Ag este prescurtarea pentru argentums, cuvantul latin pentru argint.

Prima greva uriasa de argint din Statele Unite a fost Comstock Lode din Nevada, descoperita pentru prima data in 1857 de doi frati care au murit inainte sa poata profita de beneficiile creantei lor. Potrivit Online Nevada, 305.779.612,48 dolari de argint au fost trasi de pe sol intre 1859 si 1992.

Pacientii cu arsuri pot folosi creme cu antibiotice cu argint pe ranile lor, iar unele spitale folosesc pansamente infuzate cu argint pentru ulceratii ale pielii si alte ingrijiri ale ranilor.

Asadar, dupa cum se poate vedea, in momentul in care vine vorba despre argint, mai intai de toate ne gandim la bijuteriile din argint pe care femeile le pot cumpara de pe https://www.hypnotica.ro, insa argintul poate fi folosit in foarte multe alte scopuri. In plus, dupa cum ati putut vedea in randurile de mai sus, argintul nu este un metal tocmai nou, acesta fiind utilizat de mai multe secole, atat in bijuterii cat si in alte scopuri.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…