In articolul acesta va prezentam ce inseamna optimizare site si la ce ne foloseste SEO precum si regulile de baza pentru optimizarea in vederea unei mai bune indexari pe motoarele de cautare, si mai ales pe Google.
Avand in vedere ca acest articol se adreseaza in special persoanelor care au un site sau care vor sa faca unul cu ajutorul unei firme de web design, vom trece de acea parte in care explicam ce ar trebui sa faca un programator si va exemplificam ce pasi ar trebui urmati pentru un web site cat mai bun.
Pentru a incepe cu inceputul optimizarea are doua categorii mari: on site si off site. SEO onsite face referire la modul in care este realizat codul, la cat de bine a fost facuta treaba de catre programator si la respectarea unor reguli cu privire la continutul pe care il are site-ul si va vom explica in randurile de mai jos.
Cheia este continutul site-ului. Motorul de cautare prefera ca in momentul in care intra pe un site sa poata gasi un continut unic.
Uneori nu avem asa ceva dar macar o forma in care sa fie expusa informatia unica, de calitate, este foarte importanta. De exemplu magazinele online au produse care nu au cum sa difere ca si specificatii dar forma in care le expunem este cea care face diferenta.
O buna solutie in SEO ar fi sa faceti un blog unde sa puneti articole de calitate si cat mai originale despre serviciile oferite dar si stiri ori articole din acest domeniu de activitate.
In cazul in care discutam despre magazine online, o solutie este ca atunci cand omul intra pe o anumita categorie de produse sa aiba si descrierea produselor. Aceasta descriere ar trebui sa fie pe prima pagina de produse nu pe toate.
Mai devreme am spus ca si modul in care aratam continutul ar trebui sa fie unic. Acesta trebuie sa respecte si unele reguli. Daca se poate este recomandat sa facem cate o pagina separata pentru fiecare serviciu sau produs pe care il oferim.
Continutul trebuie sa fie unic. Titlul articolului e important. Trebuie sa fie scurt ori la obiect si sa includa cuvantul cheie pe care se face optimizarea si in acelasi timp sa sune si placut.
In cazul in care este posibil ar trebui sa existe si o imagine la acel articol. Ce e la fel de important este ca poza sa aiba numele cuvantului cheie si sa fim siguri ca in momentul in care punem imaginea sa avem si un tag alt cu expresia respectiva pe care o folosim pentru poza si pentru titlu.
Nu repetati de foarte multe ori cuvantul cheie principal pentru ca va fi raportat ca si spam. Va recomandam sa faceti articole consistente. In cazul in care puteti, este recomandat sa includeti in articol si un link spre un serviciu promovat.
Daca este posibil ar trebui sa setati ca descrierea meta sa fie introdusa manual si sa puneti o descriere cat mai simplu de citit dar in care sa fie si cuvantul cheie.