Ce pot lucra imigrantii la hotelurile din Romania?

0 Shares
0
0
0

In ciuda faptului ca nu este una dintre cele mai bine dezvoltate sau una dintre cele mai bogate tari din Europa, Romania reprezinta totusi tara in care foarte multi cetateni straini si-ar dori sa lucreze.

Discutam mai exact despre persoanele din tari sarace din Asia, precum Vietnam, Sri Lanka sau Nepal. De exemplu, JordanRiver este o companie care se ocupa de recrutarea persoanelor in aceste tari, pentru a le oferi posibilitatea de a lucra in Romania, iar firmele care nu gasesc personal, pot accesa oricand https://www.jordanriver.eu/recrutare-forta-de-munca, pentru a lua legatura cu specialistii, care le poate recruta personal din strainatae.

Exista multe hoteluri in Romania care se confrunta cu o puternica criza de personal, iar din acest motiv acceseaza https://www.jordanriver.eu/recrutare-forta-de-munca, pentru ca reprezentantii companiei sa le vina in ajutor, si sa gaseasca persoane dispuse sa lucreze in Romania.

In randurile care urmeaza, veti avea posibilitatea de a descoperi cateva dintre locurile de munca pe care imigrantii vietnamezi sau din alte tari, le pot ocupa in hotelurile din Romania.

Menaj

Femeile imigrante, pot opta pentru de exemplu posturi de cameriste in cadrul hotelurilor. Nimic nu reflecta mai rau la un hotel decat camerele murdare sau o zona de lobby necuratata. Hotelurile se bazeaza pe afaceri repetate, iar oaspetii, de obicei, nu se vor intoarce la un hotel despre care ei cred ca este murdar.

Avand un personal de menaj de calitate in incinta, reprezentantii hotelului se asigura ca hotelul este curat, camerele sunt curate si oaspetii se vor intoarce. Ca membru al serviciilor de menaj (menajera), poate fi necesara curatarea camerelor de oaspeti, activitati de spalare a lenjeriei de pat si a prosoapelor, inlocuirea articolelor de toaleta folosite si sa curatarea alte zone ale hotelului.

Activitatea de menajera nu este una tocmai dificila, dat fiind faptul ca dupa cum spuneam se cere spalarea lenjeriilor de pat sau a prosoapelor, insa acestea vor fi spalate la spalatoria hotelului, care dispunde de echipamente de ultima generatie.

Si totusi, chiar daca a fi menajera la hotel nu este o munca iesita din comun, exista multe femei care aleg sa plece in strainatate, si sa lucreze in cadrul altor hoteluri, decat sa ramana in tara. In aceste conditii, este lesne de inteles de ce hotelurile contacteaza JordanRiver, pentru a recruta peroane din tari asiatice.

Compania cauta in permanenta persoane in tari precum Nepal sa Vietnam de exemplu, pentru ca atunci cand companiile au nevoie de personal, sa poata sa le ofere cele mai bune solutii.

Portar

Cu siguranta in cadrul fiecarui hotel exista (sau ar trebui sa existe) un portar. Acesta de regula este imbracat in uniorma astfel incat sa fie recunoscut de catre oaspetii hotelului. De indata ce un oaspete intra la receptie, portarul il ajuta pe oaspete sa-si ia bagajele in camera si se asigura ca camera este acceptabila pentru oaspeti.

Adesea, portarului i se pun intrebari despre alte servicii la hotel, asa ca el sau ea ar trebui sa fie in cunostinta de tot ce are de oferit hotelul. Porterii sunt de obicei angajati la hoteluri cu servicii complete, nu la moteluri.

De regula, portarii care sunt amabili cu clientii hotelurilor, si care ii insotesc pe acestia pana la camera si le transporta bagajul, castiga si bacsisuri din partea clientilor, iar adunate intr-o luna de zile, acestea se pot transforma rapid intr-un al doilea salar.

Cu toate acestea insa, nu toti romanii sunt dispusi sa devina portari ai hotelurilor din Romania, si aleg sa paraseasca tara, pentru a-si gasi locuri de munca atractive in diferite alte tari europene.

Aceasta cu siguranta este o problema pentru reprezentantii hotelurilor, mai ales atunci cand se apropie sezonul estival. In aceste conditii, este firesc ca hotelurile sa nu doreasca sa ramana descoperite, si sa contacteze JordanRiver, pentru a le propune persoane imigrante, care pot lucra in cadrul hotelurilor respective.

Hotelurile care au angajat imigranti prin intermediul agentiei de recrutare imigranti, JordanRiver, sunt multumite de munca depusa de acestia, si se felicita pentru alegerea facuta. Nici nu se putea altfel, in conditiile in care imigrantii angajati prin intermediul companiei ranterior amintita, sunt foarte muncitori, indeplinesc cu succes sarcinile, si nu creaza probleme la locul de munca.

Cu siguranta se gasesc si alte locuri de munca in hoteluri, cum ar fi cel de receptioner/a sau manager hotel, insa acestea deja sunt locuri de munca unde este necesara o oarecare pregatire dar si un anumit nivel de experienta. Totodata, pentru obtinerea unui asemenea job, sunt necesare si competente lingvistice (cel putin limba engeza plus inca o limba straina, si limba romana).

Atunci cand hotelul este dotat si cu restaurant de exemplu, imigrantii straini mai pot lucra ca si ajutor de bucatar, bucatar sau chiar ospatar. Ei vor munci si isi vor da tot interesul pentru a-si pastra joburile obtinute aici, in conditiile in care, in Romania castiga mult mai multi bani, decat in tarile din care provin.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…