Ce presupune transportul funerar în si din strainatate?

0 Shares
0
0
0

Multi compatrioti, din varii motive, au decis sa paraseasca tara si sa se stabileasca, mai mult sau mai putin provizoriu, peste hotare. Din pacate, în multe cazuri, acestia au încetat din viata printre straini, asa cum se spune, iar rudele ramase acasa au dorit sa faca tot ce le sta în puteri pentru a le aduce trupul acasa. O firma de pompe funebre profesionista, specializata în repatrieri, este solutia în acest caz.

Multe formalitati care trebuie îndeplinite

Transportul funerar al persoanelor decedate peste hotare este unul care trebuie sa respecte anumite reglementari regislative în domeniu, si presupune existenta unui pasaport mortuar, multe avize si autorizatii, certificat de îmbalsamare, certificate de transport, sicrie – de lemn si de zinc, o masina special echipata cu instalatia frigorifica si multe altele.

Container frigorific

Atunci când vine vorba despre transportul funerar international, este obligatoriu sa existe un container frigorific. De asemenea, tot obligatoriu este sa fie utilizat un sicriu din zinc, închis ermetic, si pe al carui fund se pune un strat gros de 5 cm cu material absorbant, bine îmbibat în solutie dezinfectanta.

Transportul funerar terestru

Majoritatea repatrierilor au loc pe cale terestra, deoarece este mai ieftin asa. Masinile utilizate în acest sens sunt echipate cu sisteme de protectie si siguranta. Din nou este nevoie de un sicriu special, dar si de anumite acte precum certificatul de deces, adeverinta de înhumare, certificatul de îmbalsamare, pasaportul mortuar, proces verbal prin care se demonstreaza faptul ca sicriul este sigilat.

Transportul funerar aerian

Lucrurile nu difera prea mult nici macar când vine vorba despre transportul aerian, iar singurele diferente se refera la faptul ca este ceva mai scump, iar programarea pentru cursa trebuie sa se faca cu minim 24 de ore înainte de decolarea aeronavei.

Transportul funerar national

Si în ceea ce priveste transportul funerar national trebuie sa se respecte anumite prevederi legale în acest sens, dar si unele reglementari clare. De aceea, se recomanda ca întotdeauna în astfel de cazuri sa se colaboreze doar cu firme de pompe funebre profesioniste care, în cadrul unor pachete funerare au inclus si acest serviciu.

Da, poate fi ceva mai scump, dar daca nu vrei sa risti anumite probleme cu legea si amenzi destul de usturatoare, nu ai de ales.

Transportul, doar cu masini autorizate

Transportul funerar national trebuie efectuat doar folosindu-se în acest scop masini autorizate, care trebuie sa fie prevazute si cu un agregat frigorific. De asemenea, doar persoanele autorizate pot efectua un astfel de transport.

Chiar daca suferinta este una imensa, care nu poate fi descrisa în cuvinte, este nevoie sa fii atent la toate aceste aspecte. Prin urmare, discuta de la început cu reprezentantii firmei de pompe funebre daca au sau nu autorizatiile necesare pentru transport funerar.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…