Ce producatori auto detine Grupul Volkswagen?

0 Shares
0
0
0

Grupul Volkswagen (Volkswagen AG) sau VAG este una dintre cele mai cunoscute companii de productie auto din acest moment, si este in acest moment cel mai mare producator auto din lume in ceea ce priveste vanzarile.

Cei din grupul VAG cunoscuti pentru dominatia pe piata cu brandurile lor luxoase de fabricatie de masini care populeaza drumuri din intreaga lume; si continua sa creasca odata cu trecerea timpului. Compania are sediul central in orasul Wolfsburg, Germania si ofera servicii de la productia de turbomachine si motociclete pana la leasing si gestionarea flotei.

O curiozitate pe care multi o au despre Grupul Volkswagen, este cu siguranta legata de ce companii detine de fapt VW? Dar, inainte de a intra in detalii, acum ca ati aflat ce este grupul VAG, ce zicei sa aflati cateva detalii despre istoria a Grupului Volkswagen.

Istoria Grupului Volkswagen

Grupul Volkswagen a fost fondat in urma cu 83 de ani, in 1937, in capitala Germaniei, Berlin, inaintea celui de-al doilea razboi mondial care va incepe doi ani mai tarziu, in 1939. A fost fondat ca Volkswagen, sau in limba germana, „masina poporului”, iar prima masina a poporului fabricata de catre producator, este ceea ce stim acum ca VW Beetle.

Beetle a fost cunoscut sub numele de Porsche Type 60 datorita faptului ca a fost proiectat de firma lui Ferdinand Porsche, iar productia acesteia a fost sustinuta de cunoscutul lider al partidului nazist, Adolf Hitler.

Volkswagen a fost aproape la un moment dat dupa razboi de a fi achizitionat de Ford. Cu toate acestea, Ford a refuzat-o, deoarece nu credeau ca VW merita timpul si banii lor. In anii 1960, Volkswagen a preluat Auto Union GmbH, care va deveni Audi, unde au fost create primele modele Audi.

Cresterea grupului a avut lor prin achizitionarea SEAT si Skoda intre anii 1980 si 90. Apoi compania a cumparat alte branduri de top, cum af fi de exemplu Bentley, Lamborghini si Bugatti. In secolul 21, grupul Volkswagen a achizitionat, de asemenea, Porsche.

Branduri detinute de catre Volkswagen

Branduri detinute de catre Volkswagen

Audi

Audi a fost fondata inca din 1910, si este unul dintre cei mai vechi producatori auto. Compania a fost fondata in Zwickau, Germania; iar numele Audi este reprezentativ pentru unele dintre cele mai luxoase vehicule de pe piata.

Compania ofera o gama variata de vehicule, de la dimensiunile reduse ale modelului Audi A1 pana la SUV-uri precum Q7 si Q8. Alte modele cu care se mandreste Audi sunt A4, A5, A6, A7 si A8, printre altele.

Era moderna a companiei Audi pe care o cunoastem astazi au inceput in anii 1960, cand compania a fost achizitionata de Grupul Volkswagen.

Bentley

In ceea ce priveste luxul, nu sunt multi producatori care sa poata concura cu Bentley. Bentley este un renumit producator de masini de lux cu sediul in Crewe, in Regatul Unit.

Bentley este o companie care face parte din grupul Volkswagen de mai bine de peste douazeci de ani, si este un producator auto cunoscut pentru vehiculele sale faimoase, cum ar fi Bentley Bentayga si Continental GT, care sunt incredibil de puternice.

Bugatti

Similar cu Bentley, Bugatti este un producator cunoscut pentru productia de vehicule incredibil de scumpe; cel mai notoriu vehicul al companiei fiind Bugatti Chiron, care poate varia intre 1-3 milioane GBP. Compania Bugatti are sediul central in Molsheim, Franta si a fost fondata in 1909. Bugatti a devenit parte a grupului Volkswagen in 1998.

Lamborghini

Lamborghini este un producator italian de masini sport de lux din Sant’Agata Bolognese, Italia (Bologna) si este o filiala a Audi. Este un producator relativ nou in comparatie cu altii, compania fiind activa din 1963. Compania s-a alaturat grupului Volkswagen in 1998. Cateva masini de top ale companiei sunt modelele: Urus, Huracan si Aventador, printre altele.

Porsche

Numele Ferdinand Porsche este cel al creatorului primului vehicul Volkswagen Beetle. Desi Ferdinand Porsche era austriac, marca Porsche ramane de origine germana si a fost fondata in 1931 la Stuttgart, Germania. Porsche este unul dintre cei mai de succes producatori de masini sport din industrie, datorita unor modele precum 911 si Panamera.

Seat

SEAT este un producator spaniol cu ??sediul in Martorell, Spania, in Catalonia. Compania a fost infiintata in 1950, si are este 15.000 de angajati. Seat este parte a grupului Volkswagen inca din 1986. Vehiculele lor poarta numele unor locatii din Spania, cum ar fi Ibiza, Leon si Arona. De asemenea, cei de la Seat sunt cunoscuti pentru modele precum precum Seat Leon sau Seat Leon Cupra.

Skoda

Skoda este un producator auto din Republica Ceha, dar care este membru al grupului VAG din anul 1991, cand VAG a cumparat 30% din companie. In 1995, VAG a cumparat alte actiuni si a ajuns la 70% din actiuni, pentru ca in 2000 sa cumpere toate actiunule celor de la Skoda.

Skoda isi are sediul central in Mlada Boleslav si are putin peste 35.000 de angajati. Isi construieste vehiculele pentru a fi accesibile, avand in acelasi timp performante si un aspect deosebit, cu exemple precum Skoda Octavia si Superb.

Referitor la grupul VAG, acesta mai detine si alte companii precum Ducatti, Man si Scania.

0 Shares
You May Also Like