Ce se poate vizita in Slanic Moldova?

0 Shares
0
0
0

Intr-o perioada in care foarte multi romani aleg sa mearga in vacante in diferite tari europene, sau chiar si in diferite vacante exotice, cheltuind mii de euro, dvs. puteti alege o destinatie de vacanta pe teritoriul Romaniei, care cu siguranta va fi si mai putin costisitoare, si care va va oferi experiente unice.

Una dintre cele mai interesante destinatii de vacanta din tara noastra, este fara doar si poate Slanic Moldova. In aceasta statiune exista aproximativ 2900 de locuri de cazare, deci cu siguranta nu va fi dificil sa gasiti un hotel Slanic Moldova, care sa va fie gazda pentru o perioada de cateva zile.

Atunci cand ajungeti in aceasta statiune, dupa ce va cazati, puteti avea parte de cateva zile pline de relaxare activa. In vacanta din Slanic Moldova puteti imbiba odihna din camera de hotel cu plimbarile in statiune sau in zona apropiata.

Daca va intrebati ce puteti face in statiune, in randurile care urmeaza, am pregatit un scurt ghid cu activitatile pe care le puteti desfasura aici. Iata asadar despre ce este vorba:

Cazinoul

Cazinoul este unul dintre cele mai importante locuri de vizitat in statiune, si cu siguranta daca sositi in statiune, este necesar sa ajungeti si aici. Acesta a fost construit in perioada 1892-1894. De constructia sa, s-au ocupat mai multi mesteri italieni, iar Cazinoul a fost construit in stilul “Art Nouveau”, fiind urmat planul cunoscutului arhitect, George Sterian.

Cladirea Epitropiei Romanului

Totodata, in momentul in care ajungeti la Slanic Moldova, pteti alege sa vizitati Cladirea Epitropiei Romanului. In ceea ce priveste aceasta cladire, este necesar sa aflati ca mai mult timp a deservit drept sediu al primariei din statiune.

Cladirea este acum considerata un monument istoric, si a fost construita intre anii 1870 si 1890, pentru ca mai apoi sa fie refacuta in anii 1927, si mai tarziu, in anul 1990.

Totodata, puteti vizita si ansamblul vechilor vile din statiune, iar aici amintim Pufu, Rica, Palas, Liliana, Paltinis sau Cerbu.

Placa memoriala

Placa memoriala este un alt obiectiv turistic al statiunii. Aceasta poate fi vazuta langa izvorul nr.1; iar placa aminteste de momentul in care au fost descoperite izvoarele naturale, la data de 20 iulie 1801.

Localnicii stiu in mod evident faptul ca izvoarele minerale au fost descoperite de catre serdarul Mihalache Spiridon. Acesta se afla in perioada respectiva in zona, la vanatoare de cerbi.

Parcul Central

Sa nu uitam nici de Parcul Central al statiunii, cel care este considerat a fi o bijuterie peisagistica pentru intreaga statiune. Se spune ca acest parc reprezinta o adevarata oaza de relaxare, care cuprinde alei ornate cu flori, fantani arteziene sau brazi.

Alaturi de “Cazino”, Parcul Central din statiune este o mostenire interbelica. Daca va petreceti concediul de vara in aceasta statiune, este important sa stiti ca in serile de vara, in parc puteti asista la concerte de muzica folk printre altele.

Tinand cont de toate aceste locuri interesante despre care am discutat, in mod evident puteti lua in considerare statiunea Slanic Moldova, pentru urmatoarea dvs. vacanta.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…