Displayul de la iPhone raspunde la trei senzori si la ultimele modele chiar la 4.
Miscarea telefonului va declansa alti doi senzori iar pentru telefoanele mai noi alti trei senzori care se pot utiliza pentru a activa miscari controlate din apliccatii pentru gaming sau servicii de localizare si aplicatii de localizare.
In cazul in care apar defectiuni aici va recomandam sa mergeti intr-un service de piese iPhone.
Zenzorul de proximitate va dezactiva ecranul tactil si displayul in momentul in care dispozitivul este apropiat de fata in timpul convorbirilor.
Asta se intampla pentru a salva baterie dar si pentru a preveni tastarile nedorite care pot sa aiba loc in momentul in care telefonul va lua contact cu fata sau cu urechile utilizatorului.
Senzorul de lumina ajusteaza si luminozitatea ecranului pentru a conserva bateria si pentru ca display-ul sa fie mai vizibil la lumina ambientala crescuta, sau in momentul in care sunteti afara si lumina solara este puternica.
[adsenseyu1]
Accelerometrul este unul dintre senzorii de la iPhone. Un accelerometru care are trei axe va simti orientarea telefonului si va schimba modul in care se face afisarea in conformitate cu orientarea iar acest lucru permite utilizatorilor sa schimbe intre modul peisaj sau landscape si portret sau potrait.
Navigarea pe internet, prin galeria de imagini sau prin muzica permite amandoua tipurile de orientare, atat pe verticala cat si pe orizontala.
Comparativ cu iPad un iPhone nu va roti ecranul in momentul in care este intors cu susul in jos decat atunci cand programul in care se afla este conceput pentru asta sau cere in mod expres schimbarea modului de a vedea ecranul.
Anumite update-uri au adus un mai bun suport pentru modul landscape dar si pentru alte aplicatii precum e-mailul si a introdus si posibilitatea de scuturare a dispozitivului aceasta fiind de altfel o alta forma de input.
Accelerometrul poate sa fie folosit si pentru a controla aplicatiile third party ma ales in jocuri. Este de asemenea utilizat pentru tracking si pentru fitness, mai exact sub forma de pedometru.
Mangentometrul este un alt senzor. Acesta este incorporat si utilizat pentru a masura directia sau puterea campului magnetic care se afla in apropierea dispozitivului.
[adsenseyu1]
Uneori aumite dispozitive si semnale radio interfereaza cu mangnetometrul si utilizatorii sunt obligati in cazul acesta sa se indeparteze de zona in care se afla interferenta sau in care se recalibreaza dispozitivul.
Incepand cu seria 3GS dispozitivele iPhone beneficiaza si de aplicatii de tip Compass care la momentul aparitiei au fost unice. O astfel de aplicatie este reprezentata de un compas care se afiseaza pe ecran si care arata in ce directie este campul magnetic.
Senzorul Giroscopic a aparut la toate telefoanele Apple si acesta imbunatateste perceptia lor asupra miscarii. Un Iphone are si radio care este setat din fabrica pe off.
Nu se stie de ce Apple face acest lucru pentru ca media cere tot mai mult activarea tuturor capabilitatilor radio pe dispozitivele de la Apple si de la alti producatori. Sunt si telefoane care au Android dintre care unele produse de Samsung care au aceeasi problema venind cu radio dezactivat.