Ce sunt pietrele semipretioase?

0 Shares
0
0
0

O piatra pretioasa sau semi-pretioasa, este o piatra folosita in confectionarea de bijuterii. Gemologii identifica pietre pretioase. Eticheteaza pietre nestemate in arena gemologiei folosind un limbaj practic si caracteristicile lor.

Un gemolog foloseste aranjamentul chimic al pietrelor pretioase pentru a le clasifica. De exemplu, diamantele sunt fabricate din carbon (C). Multe pietre pretioase sunt clasificate printr-un sistem de cristal, deoarece sunt cristale.

Pietrele pretioase sunt clasificate in diferite soiuri, specii si grupuri. De asemenea, sunt caracterizate in termeni de dispersie, duritate, gravitatie specifica, indice de refractie, luciu, fractura si clivaj. Defectele dintr-o piatra sunt cunoscute sub denumirea de incluziuni.

Care este diferenta dintre o piatra semi-pretioasa si o piatra pretioasa?

O piatra pretioasa si o piatra semi-pretioasa sunt ambele clasificari ale pietrelor pretioase. Ambele sunt o portie dintr-un mineral, care, sub forma rafinata si taiata, este utilizat pentru a crea bijuterii sau alte diferite accesorii.

Termenul „piatra pretioasa” la fel ca si termenul de „piatra semipretioasa” sunt doar termeni comerciali, care pur si simplu nu sunt intotdeauna aplicabili. Sunt termeni care exista doar in Occident si au fost creati ca instrument de marketing de catre oamenii care doreau sa vanda pretioase.

Pietrele pretioase sunt diamantele, rubinele, smaraldele si safirele. Toate celelalte pietre sunt considerate pietre semipretioase, si le puteti gasi pe https://www.e-crystals.com, incluse in diferite bijuterii.

Acum ca am vazut care sunt considerate a fi pietre pretioase, vom discuta in urmatoarele randuri si despre pietre semipretioase, si vom prezenta cateva dintre cele mai populare asemenea pietre.

Ametist

Ce este Ametist? Inteles, culoare

Ametistul este piatra de nastere pentru luna februarie si este o piatra vibranta, de culoare violet. Ametistul apartine grupului mineral al cuartului si este foarte valoros. Ametistul isi primeste culoarea purpurie din impuritatile din aluminiu si fier.

Ametistul are multe puteri, dar mai ales este folosit de catre cei care cred in puterile si proprietatiel sale, pentru a calma si stimula emotiile si mintea. Permite logica sobrietatii si retinerii, dar transmite energia pasiunii si a focului, spiritualitate si resurse.

Citrin

Ce este Citrinul? Inteles, culoare

Citrinul este o piatra pretioasa deosebit de populara care provine dintr-o familie mare de pietre pretioase de cuart. „Citrine” este un termen care provine din limba franceza, mai exact din cuvantul „Citron”, care inseamna „lamaie”, in ciuda faptului ca citrinul este mai auriu decat culoarea pe care o are o lamaie.

Citrinul poarta puterea soarelui, da viata si revigoreaza. Cristalul in sine are multe energii cheie. Aduce influenta citrinului la eforturile dvs. Citrinul este considera a fi o piatra principala a resurselor, vointei personale si manifestarii.

Turcoaz

Ce este turcoaz? Inteles, culoare

Turcoazul este un mineral opac, de culoare verde-albastrui, care isi deriva numele din „turc”, dat fiind faptul ca Turcia este tara care a adus mineralul din Iran in Europa. Turcoazul a fost extras in urma cu mai bine de 4.000 de ani in Peninsula Sinai de catre egipteni, si a fost extras de cel putin 2.000 de ani in Iran.

Sud-vestul Statelor Unite de-asemenea, este recunoscut ca fiind o sursa majora de turcoaz, iar utilizarea sa este foarte populara in bijuteriile indiene.

Ca una dintre cele mai vechi pietre extinse, turcoazul se folosea ca si amuleta pentru protectie. Aceasta piatra simboliza bogatia in culturile antice. Ca amuleta, se credea ca protejeaza de daune si energie negativa. Este un simbol al prieteniei.

Topaz albastru

Ce este Topazul Albastru? Inteles, culoare

Topazul albastru a fost descoperit acum peste doua mii de ani. Egiptenii au fost a civilizatie care a folosit piatra pretioasa. Contine hidroxil si fluor care il fac un silicat de aluminiu. Este incolor in forma sa cea mai pura.

Topazul albastru este il puteti folosi atunci cand doriti sa obtineti iertare, sa dezvoltati perseverenta sau sa impacati diferentele. Este, de asemenea, utilizat excelent pentru eforturile de vindecare in urma unor comportamente distructive si in urma unor dependente. De asemenea, ajuta la aducerea veseliei si increderii.

Peridot

Ce este Peridot? Inteles, culoare

Peridotul se gaseste doar intr-o singura culoare, care este o culoare verde vibranta si care este rara pentru majoritatea pietrelor pretioase. Este o parte din grupul olivinei, care face parte din seria de minerale forsterite fayalite. Peridotul deriva din cuvantul arab, „faridat” care inseamna gem. Astazi se poate gasi si in Statele Unite, Asia si Orientul Mijlociu.

Peridotul este cunoscut pentru capacitatea sa de a ajuta in eforturile de a deprinde noi abilitati, sau datorita capacitatii de a ajuta la o mai buna concentrare. De asemenea, este o piatra vindecatoare.

Jad

Ce este Jad? Inteles, culoare

Termenul Jad incapsuleaza multe lucruri si acopera o gama larga de pietre pretioase. Singurele forme pure de jad sunt nefritul si jadeitul. Istoria acestei pietre dateaza de acum cateva mii de ani, cand a fost folosita la fabricarea uneltelor si armelor din cauza puterii sale.

Jadul este cunoscut pentru puterea sa de a transmite afluenta si bani; insa piatra captiveaza afectiune si ajuta la vindecarea de diferite boli. De asemenea, ofera securitate impotriva adversitatilor si calamitatilor.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…