Ce sunt proiectoarele led?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care discutam despre proiectoare led, trebuie sa specificam faptul ca acestea sunt corpuri de iluminat, care se pot gasi in diferite variante, si care pot sa fie de la 10W la 100W.

Aceste proiectoare led sunt ideale pentru iluminatul caselor sau mai bine spus pentru iluminatul curtii casei, insa ele se pot folosi si pentru iluminatul atelierelor, pentru iluminatul halelor, pentru iluminatul terenurilor de sport, a tunelurilor, a parcarilor, a monumentelor istorice, sau pentru iluminatul de supraveghere.

Proiectoarele led sunt foarte avantajoase pentru toti cei care aleg sa le utilizeze, datorita faptului ca au o durata de viata indelungata in comparatie cu alte corpuri de iluminat, nu contin mercur si plumb, nu emit radiatii ultraviolete, si ce este cel mai important, au si un consum redus de energie electrica.

Aceste proiectoare led sunt foarte versatile, si cu siguranta vor putea sa satisfaca cerintele oricarui client privind iluminatul pe timp de noapte, indiferent de situatia intalnita.

In continuarea acestui articol, toti cei care se gandesc sa opteze pentru proiectoare led cu scopul de a ilumina anumite suprafete pe timp de noapte, vor fi prezentate cateva motive pentru care ledurile sunt cea mai buna solutie de iluminat.

In primul rand, proiectoarele led pot avea o durata de viata de pana la 10 ori mai mare decat alte surse de iluminat. Durata de viata a unui proiector led poate sa fie diferita, insa variaza intre 50.000 si 100.000 de ore.

Se pot gasi mai multe tipuri de proiectoare pentru iluminat, cum ar fi proiectoarele incandescente sau proiectoarele cu halogen, insa cu siguranta trebuie precizat faptul ca un proiector led este cu mai bine de 90 % mai eficient decat oricare dintre aceste doua tipuri de proiectoare.

Un amanunt extrem de interesant este acela ca sursele de iluminat standard, emit o cantitate foarte mare de caldura in momentul in care ilumineaza, insa cu siguranta daca stam sa discutam despre proiectoarele led, acestea nu emit nici un fel de caldura atunci cand sunt folosite pentru a ilumina. Deci, acesta este inca un argument in favoarea proiectoarelor led.

Trebuie mentionat si faptul ca becurile cu leduri sunt foarte rezistente la socuri in comparatie cu celelalte becuri, asa ca se sparg mult mai greu. Deci si din acest motiv, toti cei care au de gand sa opteze pentru corpuri de iluminat, pot sa isi indrepte mai intai de toate atentia spre proiectoarele ld.

Plus de asta, becurile led sunt mult mai luminoase decat celelalte becuri, sunt si mai stralucitoare, iar temperatura de culoare poate sa fie cuprinsa intre 4000 k si 7000k.

Un ultim argument pe care il vom prezenta in favoarea proiectoarelor cu led pentru exterior, este acela ca acest tip de proiectoare rezista mult mai mult la intemperii, spre deosebire de celelalte tipuri de proiectoare.

Aceste sisteme de iluminat cu leduri sunt construite in asa fel incat sa poata fi montate atat in exterior cat si in interior, si au gradul de protectie la interperii IP65.

Asadar, atunci cand se doreste un corp de iluminat pentru o suprafata mai mare, indiferent ca este vorba despre un teren de sport, o curte, o hala, sau o alta suprafata foarte mare, cea mai buna solutie consta in proiectoarele led.

 

0 Shares
You May Also Like