Ce sunt sobolanii si cum scapati de ei?

0 Shares
0
0
0

Sobolanii sunt mamifere cu sange cald, care traiesc in intreaga lume, sunt foarte adaptabili si pot trai intr-o varietate de climaturi si conditii de viata. La fel ca toate celelalte rozatoare, au incisivii frontali ascutiti, in continua crestere. Aceste rozatoare au nevoie in mod constant sa mestece obiecte dure pentru a preveni supraincarcarea dintilor.

In randurile care urmeaza, vom prezenta doua specii de sobolani, si veti putea afla mai multe detalii despre acestia, inclusiv cum puteti scapa de ei, plus multe alte lucruri interesante. Continuati sa cititi, pentru a afla cum puteti scapa de sobolani!

Sobolani de acoperis

Rozatoarele din aceasta specie, sunt numite sobolani de acoperis pentru ca sunt alpinisti excelenti, iar adesea pot fi vazuti ca se catara in copaci, iar din copaci unde urca pentru a accesa cladirile prin acoperis.

Sobolanii de acoperis sunt de culoare maro inchis sau negru, cu niste fire cenusii amestecate; au o culoare mai deschisa, contrastanta in strat subtire. Corpul sobolanului de acoperis are o constructie lunga, subtire, delicata; iar rozatoarea creste pana la lungimea de peste 40 de centimetri. Coada lor solzoasa lunga adauga inca 6-8 centimetri la lungimea totala a corpului lor. Sobolanii de acoperis au nasul ascutit, urechile mari si ochii mari.

Sobolani norvegieni

Sobolanul adult norvegian, are un corp lung „greoi”, care creste pana la 40 de centimetri lungime lungime; coada lor adauga inca 21 de centimetri la lungimea totala a corpului lor. Din cauza corpului lor greoi, nu sunt mari alpinisti si, de obicei, invadeaza subsolurile si primele etaje ale caselor si cladirilor.

Sobolanii din aceasta specie, au un nas rotund rotunjit, proeminent ochi negri, urechi mici si coada bi-colorata (mai intunecata in partea de sus, mai deschisa la partea inferioara). Blana lor ponosita este maro si este patata cu parul negru; blana de pe fundul lor este mai deschisa la culoare, si este de obicei gri sau alb.

De ce aveti sobolani?

Sobolanii sunt atrasi de proprietati, case si alte cladiri care le ofera acces usor la un adapost cald, apa si hrana. Mormanele de compost, cosurile de gunoi deschise, gradinile si mancarea pentru animale de companie pot atrage initial sobolanii intr-o proprietate. Sobolanii devin, in general, o problema pentru proprietarii de locuinte undeva pe la sfarsitul toamnei, cand acestia cauta in mod activ un loc unde sa se poata retrange.

Sobolanii isi pot trage corpul prin spatii foarte mici pentru a-si croi drum in case si in alte cladiri. In mod obisnuit, se gasesc locuind in spatele golurilor de perete, in spatii inghesuite, subsoluri si mansarde.

Sunt periculosi?

Sobolanii sunt considerati periculosi atat pentru oameni, cat si pentru proprietati. Sobolanii pot cauza multe pagube structurii unei case, dar si obiectelor personale din cauza nevoii constante de a mesteca. In plus, acestia pot raspandi multe boli grave, printre care coriomeningita limfocitara (CMM), salmoneloza, dezinteria si leptospiroza; impreuna cu introducerea parazitilor precum purici, acarieni si capuse in casa dvs.

De asemenea, in timp ce vor ajunge la alimentele si la sursa de apa a locuintei dvs., acestia vor contamina alimentele gasite in zonele de bucatarie si camara sau in zonele de preparare. Sobolanii vor contamina mancarea si apa cu urina, fecalele si saliva.

Cum scap de sobolani?

Eliminarea sobolanilor dintr-o proprietate poate fi foarte dificila. Sobolanii sunt creaturi nocturne, timide si evazive, motiv datorita caruia, este extrem de important sa apelati la ajutorul specialistilor pentru a elimina sobolanii, chiar daca exista multe produse DIY pe piata pentru a elimina sobolanii.

Adevarul este ca aceste produse sunt in mare parte ineficiente, deoarece de multe ori nu sunt utilizate corect si nu fac nimic pentru a rezolva radacina infestarii cu sobolani. De asemenea, multe dintre produsele gasite la magazinele locale, in cazul in care nu sunt folosite sau amestecate corect, pot fi foarte daunatoare atat oamenilor, cat si animalelor de companie.

Cea mai buna solutie pentru a elimina sobolanii, este sa accesati https://www.3d-deratizarecompleta.ro, pentru a lua legatura cu o echipa de profesionisti, care pot elimina orice infestare de sobolani, prin diferite metode.

Specialistii care lucreaza in cadrul acestei companii, sunt bine instruiti in capturarea si eliminarea sobolanilor si a altor rozatoare, dispun de cele mai eficiente capcane pentru sobolani, dar si de cele mai toxice substante, care vor provoca moartea acestor rozatoare daunatoare.

In ceea ce priveste siguranta, nu trebuie sa va faceti griji dat fiind faptul ca specialistii folosesc doar otravuri care nu afecteaza oamenii si animalele de companie, dar care sunt letale pentru rozatoare.

Acestea simt asadar cateva domtre cele mai importante detalii de precizat in ceea ce priveste infestarea cu sobolani. Tinand cont de toate cele mentionate in articol, cu siguranta trebuie sa colaborati cu o firma care presteaza servicii de deratizare, pentru ca foloseste cele mai bune metode, pentru a va scapa de acesti inamici, care pot dauna grav sanatatii.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…