Ce trebuie sa faceti cand va hotarati sa cumparati un automobil second-hand?

0 Shares
0
0
0

Din cauza pretului ridicat al autoturismelor noi, multi oameni cauta autovehicule second-hand in parcurile de masini rulate, pe internet sau chiar la amanet auto. In timp ce investitiile, intr-o masina utilizata, pot parea ca o optiune judicioasa, cumparatorii trebuie sa fie foarte  atenti la alegerea lor.

Autovehiculele second-hand, care sunt vandute cu daune ascunse, pot deveni probleme costisitoare pentru cumparatorul care nu banuieste nimic. Pentru a evita acest inconvenient, va propunem 10 strategii de care sa tineti seama, pentru a verifica starea si valoarea masinii, inainte de a fi achizitionata.

Drive-test. Este intotdeauna cel mai bine ca, inainte de a cumpara o masina rulata, sa fie supusa unui test pe drumuri locale sau autostrazi. In diferite medii veti vedea cum raspunde la viraje ascutite, veti avea idee da starea franelor, daca motorul functioneaza fara probleme sau nu. Fiti atenti la zgomotele neobisnuite ala motorului si daca toate componentele electronice ale masinii functioneaza corespunzator.

Estetica exterioara si interioara. Atat aspectul interior cat si cel exterior joaca in factor de mare valoare. Asigurati-va ca exteriorul a fost reparat professional si  ca rezultatele sunt putin vizibile cu ochiul liber. Deschideti capota si priviti motorul si componentele sale. Piese murdare si ruginite, pot indica probleme.

Testul de scurgere. Orice masina care prezinta scurgeri ale fluidelor, necesita reparatie imediata. In timp ce esti pe un test-drive, opreste masina pe o zona de drum curata si lasa motorul pornit timp de cel putin 30 secunde. Apoi muta masina pentru a face o inspectie a lichidelor, eventual, scurse. Fluidul negru indica scurgeri de ulei, lichidul verde poate indica antigel, iar fluidul roz poate indica o scurgere in transmisie.

Cercetati marca si modelul. Informat-va cu privire la marca si modelul masinii, pe care intetionati sa o cumparati, pentru a descoperi eventualele defecte sau chiar problem comune.

Pretul. Pentru a fi siguri ca platiti un pret corect, comparati preturile, pentru aceeasi marca, model, kilometraj si an, din mai multe surse.

Inspectia tehnica. Inainte de achizitionare,multi cumparatori nu au timp sa duca masina la un mecanic, ceea ce duce la intretinere mai scumpa, dupa achizitionare. Un mecanic profesionist poate descoperi probleme ascunse si poate, de asemenea, sa determine pretul corect al masinii.

Vehicule inmatriculate. Achizitionarea unui automobil care detine certificat de inmatriculare, este o alegere inteleapta, deoarece ofera cumparatorului un nivel suplimentar de asigurare a calitatii.

Regretul cumparatorului. Pentru a evita remuscarile, in cazul in care considerati ca v-ati grabit in momentul in care ati cumparat masina second-hand, acordati-va timp pentru a face o cercetare aprofundata si negociati pentru cel mai bun pret. Acesta este cel mai bun mod in care va puteti asigura ca faceti o afacere buna.

Decodificarea codului de identificare unic (VIN), este un mod rapid, usor si liber pentru a veriifica daca numarul de sasiu este identic cu cel inregistrat in titlu. Clonarea VIN-ului este o inselatorie in cazul in care vanzatorii inlocuiesc numarul de sasiu la o masina furata cu unul inregistrat in mod legal. Acest tip de frauda poate fi usor de evitat prin decodarea VIN a vehiculului in cauza.

Ca urmare a acestor strategii, va puteti asigura ca veti avea toate informatiile pentru a va ajuta sa luati o decizie corecta in achizitionarea unui automobile rulat.

0 Shares
You May Also Like
Pompa de ambreiaj

AutoPompa de ambreiaj

Un cilindru principal al ambreiajului este o componenta gasita pe vehicule echipate cu transmisie manuala si serveste ca…