Ce trebuie sa stim despre rinoplastie?

0 Shares
0
0
0

Pentru barbatii si femeile care nu sunt multumiti de marimea si forma nasului lor, rinoplastia, cunoscuta si sub numele d operatie de refacere a nasului, ofera o solutie cosmetica sigura, eficienta si testata in timp.

Fiind efectuata de catre un chirurg estetician cu experienta, o interventie de rinoplastie poate imbunatati foarte mult echilibrul caracteristicilor faciale, ajutand pacientii sa descopere increderea in propriile forte. Rinoplastia poate fi de asemenea, folosita pentru a corecta defectele structurale, inclusiv cele care cauzeaza probleme de respiratie.

Cine sunt candidatii ideali pentru rinoplastie?

Un candidat bun pentru chirurgia cosmetica care transforma nasul poate fi:

  • persoana care are un nas pe care il simte prea mare sau prea mic in comparatie cu alte caracteristici faciale;
  • persoana care are nasul prea lat;
  • Persoana care are un varf nazal care se strecoara, se extinde sau este marit;
  • Persoana care are un varf bulbos;
  • persoana cu nari care sunt excesiv infundate sau ciupite;
  • persoana cu nasul stramb sau in afara centrului;
  • Persoana care a fost ranita astfel incat nasul sa fie asimetric;
  • Persoana cu probleme de respiratie din cauza neregulilor cu structura interna a nasului (adica un sept deviat sau probleme conexe).

Este chirurgia sigura pentru adolescenti?

Rinoplastia este una dintre cele mai populare operatii cosmetice printre adolescenti. Este important pentru pacientii adolescenti si chirurgii lor sa ia in considerare daca reformularea nasului este o optiune adecvata pentru chirurgia cosmetica. Medicii trebuie sa se asigure ca decizia de a fi supusa rinoplastiei este alegerea pacientului, mai degraba decat rezultatul presiunii de tip parental. Indiferent de motivul interventiei chirurgicale, medicii recomanda ca fetele sa astepte pana la varsta de 14 sau 15 ani si baietii sa astepte inca cativa ani sa se supuna rinoplastiei. In acest timp, nasul ar fi trebuit sa se termine in crestere.

Obiective specifice

Rinoplastia poate fi utilizata pentru a modifica forma, dimensiunea si aspectul general al nasului. In unele cazuri, un chirurg plastic poate recomanda introducerea unui implant de barbie in acelasi timp. Acest lucru va ajuta la echilibrarea caracteristicilor faciale mai complet. De multe ori, pacientii cu rinoplastie le cer chirurgilor:

  • Strangerea podului nasului;
  • Extinderea sau ingustarea narilor;
  • Indreptarea nasului stramb;
  • Refacerea varfului nasului;
  • Modificarea unghiului dintre nas si buza superioara.

In majoritatea cazurilor, inciziile folosite pentru recuperarea nasului chirurgiei cosmetice pot fi ascunse in interiorul nasului sau plasate inconsecvent in afara acestuia.

Considerente Generale

Cel mai bun mod de a determina pacientul sa-si determine candidatura pentru rinoplastie este sa-si programeze o consultatie cu un chirurg calificat. Medicul va evalua istoricul medical, calitatea pielii, obiectivele cosmetice si pregatirea psihica inainte de a recomanda tratamentul.

Combinarea rinoplastiei cu alte proceduri

Deoarece nasul joaca un rol atat de proeminent in structura faciala, multi pacienti aleg sa aiba tratamente suplimentare impreuna cu lucrarile lor pentru nas. Aceste proceduri pot ajuta la mentinerea echilibrului fetei si pot oferi rezultate mai dramatice. In cele mai multe cazuri, combinarea rinoplastiei cu unul sau mai multe tratamente suplimentare este destul de sigura. Cu toate acestea, pentru a asigura siguranta si rezultate bune, pacientii ar trebui sa aleaga chirurgi cu experienta in toate domeniile chirurgiei plastice faciale.

Recuperare

Rinoplastia poate implica mai multe saptamani de recuperare, iar pacientii trebuie sa ia masuri speciale pentru a-si imbunatati recuperarea si pentru a asigura rezultate estetice bune. De exemplu, in urmatoarele 48 de ore este nevoie de multa odihna, iar apoidupa aproximativ 2 saptamani pacientii se pot intoarce la servici.

Cost

Deoarece rinoplastia este diferita pentru fiecare pacient, costul tratamentului cu rinoplastia va varia in functie de mai multi factori. Pacientii trebuie sa discute cu medicii costul total al interventiei chirurgicale, precum si optiunile de plata si de finantare.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…