Ce trebuie sa stiti cand cautati un toner pentru imprimanta?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand intentionati sa cumparati o imprimanta, cel mai probabil alegeti o imprimanta laser datorita vitezei de imprimare (de 3 ori mai mare decat viteza de imprimare a imprimantei Inkjet), calitatii imprimarii, silentiozitatii, costurilor mai mici pentru tiparire si datorita capacitatii de stocare a colilor.

Trebuie sa stiti insa ca o asemenea imprimanta are nevoie de un toner pentru imprimare, nu de un cartus de cerneala precum imprimanta inkjet. In ceea ce priveste tonerul, puteti folosi un toner original sau cartus toner compatibil, dar mai multe detalii despre tonere aflati in continuare.

Toner original

Acestea sunt modulele de toner produse de producatorul imprimantei. In ceea ce priveste calitatea, acestea sunt de obicei cea mai buna alegere, dar au si pretul lor. Tonerele originale sunt intotdeauna corelate cu valorile de performanta specificate de imprimanta.

O imprimanta care are o capacitate de imprimare de 20 de pagini pe minut necesita in mod natural o calitate diferita decat o imprimanta cu laser, cu o capacitate de 60 de pagini pe minut. Acest lucru afecteaza nu numai pulberea de toner, ci mai ales modulul de toner, care trebuie sa livreze pulberea cu partile sale mobile pentru viteza paginii a imprimantei.

Tonerele originale sunt de obicei disponibile in diferite versiuni. Diferenta consta aproape intotdeauna in randamentul paginii de atins. Cu cat este mai mare intervalul, cu atat este mai ieftin tonerul in pretul paginii. Deci ar trebui sa cumperi intotdeauna tonerul.

Unii producatori au trecut la produsele lor prin utilizarea tehnologiei cu cip. Cartusul de toner este prevazut cu un cip. Datele de identificare precum producatorul, numerele de serie, codurile tarii etc. sunt acum stocate pe acest cip.

In plus, randamentul de pagina al imprimantei este solicitat pe cip, astfel incat, dupa programarea numarului de pagini programat, tonerul „se deconecteaza” de la imprimanta, astfel incat acesta nu mai poate fi utilizat.

Reumplerea este posibila, dar imprimanta nu ar mai accepta cartusul. Ba chiar merge atat de departe incat imprimantele accepta numai consumabile din aceeasi tara ca si imprimanta.

Cand achizitionati produse HP autentice, asigurati-va, de asemenea, ca prezinta sigilii si holograme de HP. In caz contrar, poate fi vorba de falsuri. Falsificatorii au descoperit singuri piata tonerului, deoarece aici se pot realiza profituri uriase. Acest lucru functioneaza la fel ca si alti falsificatori. Marfurile ieftine devin cu pana la 200% mai scumpe cu un ambalaj original bine falsificat.

Reconstruiti tonerul

In ciuda obstacolelor mentionate in produsele originale, producatorii de cartuse de toner reciclate reusesc intotdeauna sa aduca pe piata produse profesionale. Cea mai buna modalitate calitativa de reumplere a cartuselor goale este curatarea si inspectia completa inainte de a le reumple.

O atentie deosebita se acorda starii pieselor de uzura mecanica ale cartuselor de toner si daca acestea sunt inca functionale. Daca este necesar, componentele individuale sunt apoi inlocuite cu piese noi. Aceasta inseamna ca orice pierdere de calitate cauzata de piese de uzura este practic eliminata, iar calitatea de imprimare ramane aproximativ la nivelul produsului initial.

Aceste asa-numite „tonificari de reconstructie”, care sunt reprocesate intens, sunt de asemenea, semnificativ mai ieftine decat cartusele de toner noi. Intervalele sunt adesea mai lungi decat cele ale cartusului original, deoarece capacitatea produselor originale nu este intotdeauna complet folosita si mai putin pulbere de toner este umpluta in cartus decat s-ar potrivi de fapt.

Reumpleti tonerul

Mai multe companii de reciclare s-au specializat in reumplerea pur si simplu a cartuselor goale cu toner. Tonerele de reumplere produse in acest fel sunt adesea semnificativ mai ieftine decat cele noi, ceea ce permite economii considerabile de costuri. Cu toate acestea, asa cum s-a descris deja pentru produsele de reconstructie, cartusele de toner constau intr-o serie de componente mecanice care, in cazul produselor de reumplere simpla, au suferit deja cel putin un intreg ciclu de imprimare si, astfel, pot avea deja unul sau doua semne de uzura care pot afecta calitatea imprimarii.

Tambur de imagine sau kit tambur

Dar nu numai diferitele tonere sunt responsabile pentru calitatea de imprimare a imprimantei laser, dar si alte componente, cum ar fi tamburul de imagine sau kitul tambur. Acestea sunt de asemenea consumabile si trebuie inlocuite dupa un anumit numar de pagini tiparite. Acestea sunt disponibile de la producatorul original, dar si de la producatorii de produse reciclate.

Potentialul de economisire al tamburului de imagine este chiar mai mare decat cel al cartusului de toner simplu, deoarece aici sunt instalate piese suplimentare. Cu acest accesoriu pentru imprimanta, producatorii separa pleava de grau.

Aici este important sa inlocuiti piesele folosite cu altele noi. Nu este suficient sa reumpleti pur si simplu pudra de toner! Prin urmare, asigurati-va absolut ca cumparati asa-numitele produse de reconstructie.

Toner BIO

Acestea sunt, de asemenea, produse originale reciclate. La fel ca in cazul unui toner de reconstructie „normal”, toate piesele mobile si componentele de uzura sunt inlocuite. Termenul BIO provine din utilizarea pulberii de toner, care consta in aproximativ 40% biomasa. Deci partea de pulbere care consta in petrol este inlocuita cu biomasa.

Resursele regenerabile, precum porumbul, semintele de bumbac si soia sunt utilizate in locul resurselor fosile. Cand biotoner, se pot economisi pana la 0,6 litri de petrol si aproximativ 460 g de emisii de CO2.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…