Ce trebuie sa stiti daca vreti sa alegeti becuri cu led pentru masina dvs?

0 Shares
0
0
0

S-ar putea sa fi condus in intuneric si a observat ca masina unui alt automobilist avea faruri foarte luminoase. Daca credeati ca acestea sunt reci, atunci probabil ca ati intrebat ce fel de faruri au fost si cum ati putea sa le instalati in masina dvs.

Cel mai comun tip de faruri de pe piata astazi este in continuare becurile cu halogen. Cel mai bun lucru este ca exista o tendinta in care acestea se inlocuiesc din ce in ce mai des cu farurile LED, care dupa cum se poate observa si in urmatoarele randuri, sunt cele mai eficiente pentru masini.

Inainte de a opta pentru trecerea de la farurile cu halogen la LED-uri, trebuie sa fii constient de cativa factori de baza.

Primul lucru pe care este important sa il cunosti in cazul in care vrei sa faci trecerea de la becuri halogene la becuri led, este acela ca acestea trebuie sa se alinieze. Majoritatea soferilor nu stiu acest lucru, dar farurile sunt proiectate fie pentru vehicule cu volan pe dreapta sau pentru autovehicule cu volan pe stanga. Cu RHD, fasciculul farurilor este inclinat in jos si in dreapta. Opusul este valabil pentru vehiculele LHD.

Inainte de a intra pe piata pentru a obtine un set din cele mai bune becuri led auto mai intai trebuie sa tineti cont neaparat de tipul de masina pe care o conduceti, iar aici ne referim la masini cu volan pe partea stanga, sau la masini cu volanul pe partea dreapta. Unele modele de faruri pot fi aliniate prin simpla apasare a unui buton pentru a arunca mai multa lumina pe partea soferului.

Nivelarea automata se refera la capacitatea farurilor de a-si ajusta in consecinta alinierea, in functie de situatia in care vehiculul se inclina in sus sau in jos. Acest lucru este cel mai adesea vazut in camioanele mari si ajuta la mentinerea fasciculului de lumina pe sosea, spre deosebire de stralucirea directa asupra altor autovehicule.

Farurile cu LED-uri nu au fost utilizate un timp incredibil de lung, acestea fiind introduse doar in 2004. Cu toate acestea, proprietarii si producatorii de automobile fac treptat trecerea de la becurile halogene la farurile led, datorita in parte, eficientei lor energetice. Acestea exercita mai putina presiune asupra sistemului electric al masinii, atragand in jur de 18 de wati de putere. Farurile cu faruri de halogen ar putea ajunge la 65 de wati; asa ca din acest punct de vedere sunt mult mai avantajoase becurile led.

LED-urile sunt foarte durabile si, in general, vor dura toata viata masinii. In cazul in care sunteti acel gen de soferi care folosesc 4-5 ani o masina, dupa care isi cumpara o alta masina mai noua, cu siguranta nu va fi necesar sa inlocuiti becurile led. O caracteristica extraordinara pe care o au aceste becuri este caracteristica lor de mediu. Nu au mercur, ceea ce le face mai sigure pentru mediul inconjurator, acestea fiind mult mai sigure decat atat pentru farurile cu halogen, cat si decat farurile xenon.

Faptul ca ele sunt super mici inseamna ca pot fi modelate in mai multe modele diferite. Aceasta este o veste buna pentru cineva care vrea sa-si personalizeze vehiculul.

In conditiile in care intentionati sa optati pentru becuri led pentru masina dvs, trebuie sa stiti ca, caldura nu reprezinta o preocupare majora cu farurile cu LED, insa cu toate acestea, zonele in care curentul trece prin LED-uri se incalzeste. Pentru a combate aceasta problema, LED-urile vin cu radiatoare. Asigurati-va ca verificati pretul si evitati sa va indreptati atentia spre cea mai ieftina alternativa. Acest lucru se datoreaza faptului ca, chiuvetele de caldura vor fi de obicei de o calitate mai scazuta si nu vor disipa caldura eficient.

Cu lumini de zi si lampi de semnalizare cu LED-uri, nu este nevoie de radiatoare. Acestea sunt folosite pentru o perioada mai scurta de timp sau utilizeaza o incarcare semnificativ mai mica pentru a necesita orice chiuvete.

Asadar, acestea sunt cateva dintre lucrurile de baza pe care este important sa le cunoasteti in legatura cu becurile auto cu led. Daca alegeti sau nu sa schimbati becurile cu halogen sau farurile cu xenoane, cu asemenea becuri led, doar de dvs. depinde, insa din toate punctele de vedere, becurile cu led sunt mai atractive.

0 Shares
You May Also Like
Pompa de ambreiaj

AutoPompa de ambreiaj

Un cilindru principal al ambreiajului este o componenta gasita pe vehicule echipate cu transmisie manuala si serveste ca…