Ce trebuie sa verifici cand inchiriezi o masina?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa verifici cand inchiriezi o masina?Piata de inchirieri auto Bucuresti se dezvolta treptat, iar acest domeniu incepe sa prinda radacini adanci si in Romania, in conditiile in care si in tara noastra nevoile de transport au devenit din ce in ce mai diversificate.

Intr-o lume aflata in continua miscare, solutiile de transport tind sa contina servicii diversificate care ofera clientului posibilitatati variate, de la a inchiria o masina, pana la rezervarea unui bilet de avion prin intermediului agentului de inchiriere.

Firmele care ofera servicii de inchirieri masini isi fac loc tot mai mult in viata noastra cotidiana, oferind o multitudine de servicii, la preturi variate. Nu intotdeauna, din pacate, pretul mic garanteaza si servicii de calitate.

Intotdeuna, cand aveti de gand sa inchiriati o masina pentru diverse deplasari, trebuie sa tineti cont de anumite reguli simple pe care sa le respectati, care implica masuri de precautie si studierea atenta a tutoror detaliilor implicate in acest eveniment.

[adsenseyu1]

Va vom oferi in randurile care urmeaza cateva sfaturi de urmat de care trebuie sa tineti cont atunci cand nevoia va impinge sa apelati la serviciile unora dintre firmele care ofera masini spre inchiriere.

Verificati foarte atent starea masinii. Este recomandat sa faceti o inspectie totala a interiorului cat si a exteriorului autoturismului, pentru a evita orice neplaceri ulterioare cauzate de o eventuala sesizare a dealer-ului cu privire la mici daune provocate masinii. Nimic nu trebuie scapat din vedere atunci cand faceti verificarea: zgarieturi interioare, uzura scaunelor, starea sistemului electric al geamurilor, starea oglinzilor, etc.

Nu va ganditi ca, daca ar fi fost o problema serioasa, nu ati fi avut cum sa nu o sesizati la prima verificare a masinii. Avand la dispozitie un telefon , este foarte usor sa faceti un filmulet in momentul in care executati  turul de verificare a masinii, acesta putandu-va servi ca dovada in cazul unei reclamatii ulterioare a celui care v-a inchiriat masina.

Daca observati ca agentul de inchiriere isi ia notite invartindu-se in jurul masinii, nu ezitati si dumneavoastra sa faceti acelasi lucru.

Daca ati constatat eventuale neregului cand ati verificat starea masinii, acestea trebuie mentionate neaparat in contractul de inchiriere. Verifica, totodata, ce daune acopera asigurarea masinii, pentru ca ti s-ar putea propune o asigurare suplimentara de care s-ar putea sa nu ai nevoie.  Trecand de aceasta faza a verificarilor preliminare legate de semnarea contractului, ajungeti la momentul de acomodare cu functionalitatea in sine a masinii.

[adsenseyu1]

Nu uitati sa va urcati in masina si sa incercati a va acomoda cu modul sau de lucru. Trebuie sa aveti controlul total asupra comenzilor autoturismului, pentru a nu va trezi mai tarziu, in trafic, ca nu stiti de unde se deschide geamul, cum pornesc  stergatoarele, cum porneste aerul conditionat sau cum se porneste radioul.

Inainte de a pleca la drum, nu uitati sa verificati nivelul combustibilului din rezervor.  In mod normal, o masina se inchiriaza clientului cu plinul facut, insa nu-I neaparat nevoie sa acceptati acest lucru. Este posibil ca pretul per litru de combustibil sa fie mai mare la firma de inchiriere decat la benzinarie. De aceea, este bine de studiat zona in care va aflati pentru a descoperi  eventuale benzinarii aflate prin preajma.

Odata semnat contractual de inchiriere, dumneavostra deveniti raspunzator pentru produsul inchiriat pe perioada stipulata in contract. De aceea, este recomandat ca, odata semnat contractual intre parti, sa luati masina de acolo imediat dupa acel moment.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…