Cele mai bune Servicii Funerare

0 Shares
0
0
0

“Moartea nu este ghinion. Este momentul in care sufletul vostru decide sa traiasca vesnic. ”

Ce tip de serviciu funerar preferi?

Servicii funerare imediate

Asa cum actul nasterii este atat de natural, la fel este si actul mortii; cu toate acestea, moartea unei persoane este unul dintre cele mai devastatoare evenimente pentru familie si prieteni, deoarece reprezinta o pierdere completa si ireversibila.

Si tocmai in acel moment dureros, cand luarea deciziilor nu este in intregime asertiva si nu este cel mai bun moment pentru a obtine ceva practic. De aceea, inainte de a avea nevoie sa angajati un serviciu funerar, este convenabil sa va informati si sa stiti cum functioneaza aceasta piata pentru a evita ca, atunci cand vine momentul, afectarea sa fie doar morala si nu economica.

Agentiile funerare ofera diferite bunuri si servicii in functie de nevoile specifice. In acest moment, trebuie remarcat faptul ca alegerea tipului de serviciu funerar va depinde de credintele religioase, obiceiurile si chiar dorintele pe care, la momentul respectiv, persoana si le-a exprimat inainte de a trece in nefiinta.

In acest articol va vom spune in ce constau si costul unora dintre serviciile funerare imediate, astfel incat sa aveti o referinta la momentul in care veti avea nevoie de el. Dobandirea serviciului potrivit va va permite dumneavoastra, familiei si prietenilor, sa va concentrati doar pe a face fata durerii.

Mortalitatea-un numar

Potrivit datelor Institutului National de Statistica si Geografie in statisticile sale privind mortalitatea, in 2017 s-au inregistrat 703.047 de decese doar in zone precum Mexic, dintre care 56% corespund sexului masculin si 44% femeii.

Din cauza imbatranirii populatiei, cererea pentru aceste servicii este concentrata la persoanele cu varsta de peste 85 de ani, unde s-au inregistrat majoritatea deceselor (127.429).

In ceea ce priveste oferta serviciului, date din Registrul Statistic National al Unitatilor Economice pe intreg teritoriul republicii erau 4.918 unitati economice dedicate serviciilor funerare. Statul Mexic si Jalisco sunt entitatile cu cel mai mare numar dintre ele.

Cate tipuri de servicii funerare exista?

  1. Servicii funerare imediate. Ei sunt cei care sunt angajati in momentul mortii.
  2. Servicii funerare viitoare sau prognozate. Acestea sunt cele care sunt dobandite inainte ca evenimentul sa se intample ca o forma de prevenire. Se achizitioneaza periodic in rate prin plati lunare.

Potrivit specialistilor, bunurile si serviciile care sunt incluse in pachetele furnizate de agentiile funerare pot include urmatoarele:

  1. Sicriu si/sau urna.
  2. Receptia si transferul cadavrului.
  3. Pregatirea estetica a corpului.
  4. Imbalsamare.
  5. Conservarea tranzitorie.
  6. Utilizarea capelelor si/sau a echipamentelor.
  7. Servicii de management pentru transferul si cedarea finala a organismului, cu autorizarea prealabila scrisa a contractantului.
  8. Servicii de inmormantare, exhumare, reinhumare sau incinerare prestate de casa funerara sau de o terta parte, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
  9. Drepturile de utilizare a loturilor sau gropilor, cripte, nise sau osuare pentru a depune cadavre, cenusa sau ramasite umane aride pentru o anumita perioada de timp sau in perpetuitate.

Amplasarea pietrelor funerare, a monumentelor si a placilor de identificare.

Servicii de transport pentru insotitori.

Servicii de asistenta funerara.

Contactarea serviciului funerar

Retine ca, odata ce certificatul de deces a fost obtinut prin intermediul unui personal medical sau al unei autoritati sanitare si certificatul de deces eliberat de Registrul Civil, este timpul sa contactati agentia funerara.

In cazul in care aveti un serviciu de prognoza, trebuie doar sa contactati agentia pentru a utiliza serviciul contractat in avans.

Pentru mai multe informatii despre preturi, reduceri, promotii, indicatii si servicii suplimentare, va recomandam sa mergeti direct la furnizorul produsului si/sau serviciului.

In plus fata de costul serviciului funerar, luati in considerare costul pentru mormant, nisa sau sertar pentru eliminarea ramasitelor, in mod regulat care nu sunt incluse in pachetele de baza.

Daca nu aveti resursele necesare, investigati daca exista programe de asistenta sociala in entitatea dumneavoastra care ofera, printre altele, sprijin si donatii in natura persoanelor care au decesul unui membru al familiei si nu au resurse economice pentru a acoperi cheltuielile de inmormantare. Vezi aici Servicii funerare Craiova si alege pachetul potrivit pentru tine.

O slujba de inmormantare de catre o casa funerara este un ajutor menit sa ofere familiei si celor dragi ai unei persoane decedate posibilitatea de a se reuni, de a se sprijini reciproc si de a-i onora sa faca fata durerii pierderii lor intr-un mod mai bun.

O slujba de inmormantare presupune organizarea unei inmormantari si faciliteaza depasirea durerii mortii unei persoane dragi. In general, serviciile funerare sunt alcatuite din cel putin trei momente, care sunt considerate parte a unei inmormantari traditionale.

Ce include un serviciu funerar?

Cele trei momente care sunt de obicei acoperite de o slujba traditionala de inmormantare sunt priveghiul, inbalsamarea si inmormantarea. Adesea, aceste trei evenimente sau ori se numesc servicii funerare sau inmormantare, dar ele pot fi diferite si toate implica, de asemenea, costuri diferite de inmormantare.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…