Cele mai cunoscute beneficii ale Kava Kava

0 Shares
0
0
0

Kava Kava are o multime de beneficii pentru organism, iar in continuare vom enumera cateva dintre acestea.

Mai intai de toate trebuie mentionat faptul ca se gasesc pe piata sampoane care contin extracte de kava kava, si care sunt ideale pentru tratarea parului si pentru eliminarea matretii. Aceste sampoane, pe langa faptul ca elimina matreaza, nu ii permit acesteia sa apara din nou.

Mai mult decat atat, sampoanele care au in compozitia lor extracte din kava kava, mai contin si keratina, ginko biloba sau rozmarin, si lasa scalpul curat si hidratat, iar parul arata mereu proaspat. Din fericire, un tratament cu un asemenea sampon are rezultate de la prima aplicare si efectele sunt de lunga durata.

Pe timpul verii, doamnele si domnisoarele care pun mare pret pe podoaba lor capilara isi pot indrepta atentia spre un kit pentru sanatatea parului care contine kava kava, si care este alcatuit din samponul pentru par deteriorat de soare, apa sarata sau apa din piscina. Un asemenea kit contine si un ser pentru parul deteriorat de soare si apa sarata si din piscina.

Kava imbunatateste functia creierului

O singura doza de extract de kava (300 mg) imbunatateste precizia si performanta in atentia, prelucrarea vizuala si sarcini de memorie de lucru.

Piramidele kava kava sunt active in parti ale creierului (amigdala, nucleul caudat si hipocampul) care se ocupa de emotii si procese cerebrale. Cu toate acestea, utilizarea cronica si dozele mai mari de kava kava pot duce la afectarea functiei motorului.

Kava amelioreaza simptomele menopauzei

Perimenopauza si simptomele menopauzei includ bufeuri, transpiratii nocturne, insomnie si anxietate si iritabilitate crescute. Kava trateaza anxietatea, depresia, iritabilitatea si insomnia la 80 de femei perimenopauzale (in DB-RCT) prin activarea receptorilor GABA-A, inhibarea monoaminooxidazei-B si cresterea nivelului de dopamina in creier.

Kava poate reduce inflamatia

In studiile pe baza de celule, kavainul si flavokainele A si B inhiba NF-kB si scad TNF-alfa, care joaca un rol central in inflamatie.

Este de ajutor pentru culturisti

Deoarece kava ajuta la relaxarea muschilor, este foarte util pentru culturisti. Radacina denatureaza simptomele de suprasolicitare si calmeaza muschii.

Trateaza simptomele tusei si racelii

Unele cercetari sugereaza ca kava poate ajuta la tratarea frigului, tusei, gripei si a altor infectii ale tractului respirator. Ingerarea ceaiului de radacina kava ar putea ajuta in acest sens.

Poate facilita crampele menstruale

Avand in vedere capacitatea sa de a reduce durerea, kava ar putea, de asemenea, ajuta la ameliorarea simptomelor menstruale. Radacina poate ajuta, de asemenea, sa se ocupe de eliminarea bufeurile fierbinti.

Tratamentul durerii de dinti

Kava are, de asemenea, proprietati antiinflamatorii, antiseptice si anestezice care ajuta la tratarea unei dureri de dinti. Pur si simplu mestecand o bucata mica de radacina kava uscata timp de aproximativ 15 minute poate ajuta cu o durere de dinti. Radacina poate, de asemenea, ajuta la vindecarea gingivitei.

Chiar si aplicarea uleiului de radacina kava la partea afectata a gingiilor poate trata orice infectie. Radacina este, de asemenea, utilizata ca o apa de gura pentru tratarea ranilor.

Asadar, kava poate fi utila pentru organismul uman din cate se poate vedea in foarte multe scopuri, asa ca este firesc ca oamenii sa isi indrepte atentia spre produsele care au in componenta lor extracte ale acestei plante.

0 Shares
You May Also Like
Ce este o ecografie abdominala?

BlogCe este o ecografie abdominala?

Scanarile cu ultrasunete care mai sunt cunoscute si ca ecografii abdominale, utilizeaza undele sonore de inalta frecventa pentru…