Toti utilizatorii de calculatoare se confrunta cu probleme ale acestora, din cand in cand.
Unele sunt usor de rezolvat, dar in cazul altora e nevoie de asistenta unui service calculatoare sector 5 din Bucuresti sau din alt oras deoarece problemele aparute iti depasesc cunostintele pe care le-ai putea avea in acest domeniu. Orice defectiune aparuta la calculatorul tau te poate costa multi bani daca nu o remediezi la timp.
Problemele de software pot avea consecinte mult mai neplacute in partea de harware, avand capacitatea de a defecta chiar si unele componente ale calculatorului tau. Totusi, calculatoarele intampina de multe ori probleme despre a caror cauza e bine sa fii informat in mod corespunzator pentru a sti daca le poti remedia singur.[adsenseyu1]
Un calculator care nu porneste este cosmarul oricarui utlizator. Cauza poate fi data de un cablu defect sau un conector iesit din locul lui. Din acest motiv, ar fi util sa decuplezi calculatorul de la sursa de energie si sa verifici toate conexiunile din interiorul sistemului tau, dupa ce inlaturi capacul care le protejeaza.
Uneori, chiar si cei care nu sunt cunoscatori ai acestui domeniu pot remedia o astfel de defectiune aparuta din senin. Daca un calculator porneste dar nu initializeaza programul de operare, cauza poate fi data de mai multi factori.Memoria RAM poate fi defecta, hard diskul ar putea avea sectoare defecte sau o alta componenta ar fi afectata, ducand la aceasta problema.
Atunci cand sistemul tau nu dispune de suficienta memorie, el se poate bloca dintr-o data, iar pe mesaj sa apara un un fond albastru cu un mesaj pe care cei mai multi utilizatori nu il pot intelege. In plus, aceasta problema poate arata ca sistemul s-a supraincalzit si are nevoie de o perioada de repaus.
Alteori, operatiunile pe care tu le executi pot avea urmari greu de remediat. Daca stergi anumite fisiere din calculator acesta iti poate afisa numeroase erori pe care ai putea sa nu stii cum sa le rezolvi. In calculator se pot strange fisiere nefolositoare care ocupa din memoria acestuia si ii afecteaza mult performanta cu care esti obisnuit.
[adsenseyu1]
Daca auzi sunete ciudate venind din calculator, ele pot proveni de la unitatea hard disk sau de la cea care raceste procesorul. Aceasta din urma scoate sunete ciudate si puternice atunci cand este aproape de defectare. Aceasta problema poate duce la supraincalziurea componentelor sistemului tau, avand capacitatea de a-i produce pagube majore acestuia.
In alte cazuri, un calculator nu mai functioneaza asa cum trebuie din cauza multitudinii de programe care sunt instalate in el. Chiar si dupa ce le dezinstalezi, acestea pot lasa urma in registri si il incetinesc destul de mult.
Fie ca sunt diverse programe, jocuri sau alte extensii ale unor programe sau browsere, toate solicita din memoria calculatorului tau. Asadar, programele inutile nu trebuie pastrate in calculator, iar daca nu le folosesti ar fi bine sa le dezinstalezi imediat pentru a nu avea supriza ca sistemul tau nu mai functioneaza ca la inceput.