Creativitatea la un alt nivel in fotografie

0 Shares
0
0
0

In cele mai multe albume foto intalnite in marile evenimente poti gasi cateva stereotipuri: mireasa paseste pe culoarul din biserica, primul dans, toastul in cinstea mirilor.

E normal astfel ca fiecare pereche de miri sa-si doreasca acelasi lucru in pozele lor. Doar ca fotografii de nunta sunt platiti pentru a surpinde mai mult decât aceleasi momente iar si iar, parte din meseria lor este si sa spuna in imagini povestea fiecarui cuplu.

Majoritatea fotografilor recomanda colegilor din bransa sa devina creativi, precum acest fotograf Iasi, sa caute alte moduri de a captura pe lentila aparatului  momentele importante ale evenimentului. Nu e vorba de a le rata aceste clipe deosebite, e vorba de echilibru.

In mai multe articole de specialitate fotografii de nunta consacrati, recomanda sa faci lucruri frumoase, memorabile astfel ca mirii sa-si aminteasca cu drag de serviciile tale, dar nu e necesar sa fie extreme de diferit de povestea altor cupluri.

Exista niste sfaturi ale unor fotografi de nunta, care ofera si cursuri specializate in acest domeniu, care se refera la evitarea acestei monotonii si asigurarea ca fotografiile acestora sunt la fel de unice precum cuplurile pe care le surpinde in cea mai importanta zi din viata lor.

Ca prim sfat acestia sugereaza un unghi diferit pe care sa-l foloseasca fotograful de nunta. Chiar daca uneori avem un peisaj mirific in fata noastra, dar e important sa il privim dintr-un unghi diferit pentru a ne bucura si a scoate tot ce e mai bun din acesta.

Incearca sa te ghemuiesti pentru a surprinde copii, sau sa te urci pe o banca din apropiere pentru a surprinde ceva de sus.

E usor sa faci poze din acelasi plan, devine chiar comfortabil, insa e mai bines a iesi din zona de comfort, sa incerci si altceva, si sa nu iti fie frica sa ceri si clientilor tai sa faca acelasi lucru.

Schimba momentul zilei.. e o alta indrumare data. Astfel chiar daca cele mai multe poze se fac la lumina naturala, ai putea sa faci unele si dupa apusul soarelui sau chiar si noaptea. Evident pentru asta e nevoie de un echipament bun, pentru a scoate poze reusite.

Foloseste ce e in jurul tau. Astfel, in diferitele momente la care se asteapta sa le fotografezi, cum ar fi toastul in cinstea mirilor, incearca sa faci poza având un cadru mai diferit.

De exemplu printr-un pahar de sticla. Intr-adevar e nevoie de timp pentru a te obisnui sa faci poze putin mai altfel, vei capata experienta si vei depasi acest impas al monotoniei, daca iti activezi creativitatea si lasi imaginatia sa se joace cu ceea ce ai la indemana.

Joaca-te cu perspective. Uneori e greu sa te decizi daca sa faci pozele afara sau inauntru. Mai bine iti gasesti un punct de reper pe care sa te bazezi si astfel ai putea descoperi ca poti sa faci poze nemaipomenite.

De exepmlu mergi afara, si fa poze printr-un geam spre inauntru. Incearca cu detalii precum inelul, ori focuseaza-te pe cravat mirelui sau voalul miresei, chiar si pe prezidiul mirilor. Apropie-te de micile detalii care fac diferenta.

Este lesne de inteles ca daca ai un aparat foto cu dubla expunere poti sa faci poze nemaipomenite. Cei mai multi fotografi de nunta se joaca astfel, cu mai multe expuneri ale aparatului.

Ca si o concluzie, cei mai multi recomanda sa ne tinem ochii deschisi asupra a ceea ce ar putea schimba putin modelul de poza, facând-o nu doar diferita, dar mai ales unica.

Chiar si cea mai nereusita locatie, lumina care nu ne ajuta prea mult, ori alti factori care ne-ar putea umbri o zi de munca, ar putea fi una special, daca privim lucrurile din alte puncte de vedere.

Fiecare cuplu are povestea lui, iar o astfel de zi ze cât de imperfect si dificila poate parea la inceput, se poate transforma in cel mai reusit eveniment pe care tu l-ai fotografiat.

0 Shares
You May Also Like