Masinile offroad sunt la mare cautare printre pasionatii de senzatii tari, indiferent de anotimp. Locuri de explorat vor fi mereu, fie ca este iarna sau vara. O importanta foarte mare o au anvelopele offroad, pentru ca totul sa mearga struna, iar senzatiile sa fie de neinlocuit.
La masinile offroad, uleiul trebuie schimbat potrivit specificatiilor oferite de producator. In cazul in care ati cumparat o masina pentru offroad la mana a doua si nu aveti cartea tehnica, primul pas cand ceva s-a defectat este sa intrati pe un forum specializat sau sa mergeti direct la un specialist pentru cele mai bune sfaturi.
Pentru masinile 4X4, cauciucurile se aleg in functie de anotimp. Pe timp de vara, anvelopele offroad se recomanda a fi folosite pe trasee uscate si usoare. Franarea buna inseamna un consum redus de combustibil.
[adsenseyu1]
Cauciucurile de iarna pot fi folosite atat primavera, cat si toamna, si in special pentru traseele montane. In schimb, specialistii sunt de parere ca anvelopele all seasons reprezinta un compromis si nu sunt recomandate in acest caz.
Daca vreti sa faceti performanta in acest sport si sa participati la concursuri, mai bine evitati sa cumparati astfel de anvelope. Cauciucurile H/T va ajuta la traseele usoare pe care le aveti de parcurs, asigurand un consum decent de combustibil. H/T inseamna 90% asfalt si 10% teren usor de parcurs.
Anvelopele offroad A/T sunt potrivite pentru incepatorii acestui sport sau pentru cei care prefera traseele usoare. Va ajuta fara probleme si in sezonul rece, insa trebuie sa aiba indicatia M+S (mud and snow).
Pe zapada, acest tip de cauciuc se comporta exemplar. Un dezavantaj al acestor anvelope este tocirea destul de usoara care are loc. A/T inseamna 80% asfalt si 20% teren mediu.
Preferatele offroaderilor
[adsenseyu1]
Anvelopele offroad cele mai cumparate de la anvelope steffco de cei care practica aceasta „distractie” sunt cele M/T. Acest profil se recunoaste foarte usor, deoarece este cramponat, adica seamana cu rotile de tractor si unii pasionati nu le mai dau jos niciodata. M/T inseamna 20% asfalt si 80% teren greu si foarte greu.
Din nefericire, aceste tipuri de cauciucuri prezinta si unele dezavantaje. Cresc consumul de carburant cu pana la 15% sau chiar si mai mult, in cazul in care rotile trec prin noroi. Totodata, creste si zgomotul la rulare: cu cat cauciucurile sunt mai cramponate, cu atat va creste zgomotul.
Daca aveti astfel de anvelope, va creste distanta de franare pe asfalt. Cauciucul moale si suprafata mica de contact duc la reducerea capacitatilor de franare, de aceea este recomandat ca rularea sa se faca la viteza redusa. In cazul in care veti circula pe asfalt cu mai mult de 100 km/h, anvelopele nu vor duce mai mult de 30.000 de km sau doua sezoane. Daca veti merge pe asfalt cu viteza mai mica, veti putea pastra aceste cauciucuri pana la 50.000 de km sau chiar mai mult.