Cum alegem terenul pentru constructia unei case?

0 Shares
0
0
0

Cum alegem terenul pentru constructia unei case?In momentul in care ne hotaram sa construim o casa, prima problema pe care trebuie sa o rezolvam este achizitionarea terenului.

Firma cu constructii care care vom colabora ne poate ridica constructia in doar cateva luni datorita atat echipelor profesioniste de muncitori cat si unor moderne utilaje de constructii dar alegerea terenului si cumpararea lui intra exclusiv in sarcina proprietarului.

Puteti opta pentru o firma imobiliara care va poate scuti de multe drumuri dar in cazul in care nu doriti sa platiti comision va puteti ocupa personal de cautarea terenului.

Care sunt aspectele de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti terenul vom  discuta pe larg in randurile ce urmeaza.[adsenseyu1]

Primul lucru si unul dintre cele mai importante aspecte este:

Pozitionarea terenului.

Terenul trebuie sa aiba accesul  la un drum public. In cazul in care acest lucru nu este posibil atunci asigurati-va ca obtineti o cota parte din terenul invecinat ce are accesul la drumul public.

Un alt lucru la fel de important este si zona in care se afla terenul.

Este de preferat, chiar daca veti plati mai mult, ca terenul sa fie situat intr-o zona mai buna si circulata. In momentul in care vizitati terenul asigurati-va ca limitele sunt clar delimitate si ca acestea corespund schitelor.

Cereti de asemenea celui care se ocupa de tranzactie, respectiv vanzatorului certificatul de urbanism.

Certificatul de urbanism va va oferi toate datele tehnice, juridice si economice despre starea terenului. Data de eliberare a certificatului de urbanism trebuie sa fie cat mai recenta caci un certificat mai vechi de urbanism se poate baza pe informatii care nu mai sunt reale.

Pentru a scadea riscurile puteti cere si realizarea unui studiu geotehnic.
Studiu geotehnic va fi realizat de catre firma specializata la fata locului si consta in cercetarea terenului si prelevarea de probe din sol. Astfel se va stabili atat rezistenta solului in cazul ridicarii unei constructii cat si riscul de inundatie.

Alt lucru la fel de important este localizarea si amplasarea utilitatilor. Acestea trebuie sa fie la o distanta mai mica de terenul vizat caci astfel veti avea costuri mai mici in momentul bransarii. Verificati distanta pana la sistemul de apa si canalizare si amplasarea terenului fata de reteaua de electricitate si gaze.
Solicitati la primarie Planul Urbanistic Zonal si astfel veti afla toate datele zonei respective.

De asemenea este bine sa tineti cont si de imprejurimi, distanta pana la mijloacele de transport, pana la cea mai apropiata scoala sau centru comercial.

[adsenseyu1]

Daca totul este in regula si doriti sa incheiati tranzactia la notar atunci trebuie sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

Terenul in cauza sa nu se afle sub incidenta vreunui litigiu, a vreunei situatii juridice suspecte iar in cazul in care terenul are mai multi proprietari, verificati ca toate actele sa fie in regula. In acest caz veti discuta cu notarul care va incheia tranzactia

Dupa incheierea tranzactiei nu va ramane decat sa colaborati cu firma de constructii pentru a fi sigur ca veti obtine casa mult visata.

Daca detineti o firma de constructii si doriti sa dezvoltati un proiect imobiliar de anvergura va recomand utilaje de constructii de la Epinvest.ro . Acolo veti gasi utilaje performante de constructii care va pot asigura succesul in acest domeniu.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…