Cum alegeti o carte cu sunete pentru bebelusi si copii mici?

0 Shares
0
0
0

La momentul actual, foarte multi parinti se intreaba care ar fi varsta ideala pentru a incepe sa le citeasca copilasilor lor din carti. Daca va aflati in aceasta situatie, este important sa aflati faptul ca este indicat sa ii stimulati pe cei mici prin lectura, chiar de cand sunt inca bebelusi.

Puteti opta pentru carti muzicale bebelusi de exemplu (acestea sunt carti cu sunete), sau puteti opta si pentru carti vizuale (carti cu imagini si ilustratii de cea mai buna calitate). De-asemenea, puteti opta pentru carti senzoriale pe care sa le cumparati pentru copilasii dvs.

Printre cartile pentru copii, cu care cei mici pot intra in contact de prima data, amintim cartile cu sunete sau cartile muzicale. De cele mai multe ori, aceste carti pentru bebelusi sunt prevazute cu butoane, sau dispun de zone speciale care la atingere, declanseaza sunete specifice.

Este foarte important ca in calitate de parinti sa cumparati asemenea carti pentru bebelusii dvs., dat fiind faptul ca acestia pot invata foarte multe notiuni datorita cartilor. De exemplu, exista carti cu sunete de animale sau de pasari domestice pe care cei mici le pot invata.

Puteti alege si carti pentru bebelusi care sa ii ajute pe acestia sa invete carti de leagan. Unele carti le pot fi de folos celor mici pentru a invata sunete de masini sau culori, alte carti le pot fi de folos celor mici pentru a deosebi diferite litere, cifre sau culori.

Exista de-asemenea carti pentru copii, care ii invata pe cei mici diferite abilitati foarte importante, precum coordinarea mana-ochi, sau cum sa intoarca o pagina cu manuta, ori asocieri de sunete si imagini, plus multe alte lucrurui interesante.

Cela mai potrivite tipuri de carti pentru copii

Este foarte important sa cunoasteti faptul ca exista mai multe tipuri de carti muzicale sau sonore pentru bebelusi si copii. Este deosebit de important sa cunoasteti toate caracteristicile acestora, astfel incat intr-un final sa faceti cele mai potrivite alegeri.

Una dintre caracteristicile de baza ale cartilor muzicale pentru bebelusi, este ca toate acestea functioneaza pe baterii.

  1. Carti din plastic, cu sunete

Atunci cand doriti sa cumparati astfel de carti pentru copilasii dvs, este foarte important sa aflati ca paginile acestora sunt realizate din materiale plastice groase, iar numarul paginilor este unul mic.

In cele mai multe cazuri, atunci cand bebele dvs. intoarce o pagina dintr-o astfel de carte, incepe automat un cantecel pentru copii. Exista chiar si asemenea carti care sunt prevazute cu botoane interactive, care cand sunt apasate, pot emite un sunet la apasarea butonului (similar cu tastatura telefoanelor).

Alte carti, pot fi prevazute cu beculete incorporate, astfel ca de fiecare data cand se apasa un buton, se aprind beculete colorate.

In cazul in care intentionati sa cumparati astfel de carti pentru bebelusul dvs., este foarte important sa luati in considerare faptul ca pretul lor este unul destul de mare. Vestea buna insa este ca aceste carti isi pastreaza valoarea, deci le puteti vinde pe parcurs, cand bebele dvs. va fi marisor pentru asemenea carti.

  1. Carti cu sunete, cartonate

Cele mai multe dintre cartile cu sunete sunt cartonate, iar majoritatea parintilor isi indreapta atentia spre acest tip de carti dat fiind faptul ca pretul lor este mult mai mic in comparatie cu pretul cartilor din plastic.

Aceste carti au un numar mai mare de pagini in comparatie cu cele din plastic, iar pretul dupa cum spuneam este mai mic. Copilul dvs. va trebui sa apese unele butoane din carte sau pe anumite zone, si va incepe sa auda diferite sunete.

Puteti alege asemenea carti in cazul care copilasul dvs. a trecut deja de carsta de un anisor. Pana la aceasta varsta insa, puteti alege varianta anterioara, si anume carti cu sunete din plastic.

  1. Carti cu sunete care sunt confectionate din material textil

Aceste carti sunt cele mai rare, dar sunt potrivite pentru bebelasi dat fiind faptul ca materialul este unul mai moale in comparatie cu cartonul si cu plasticul. Este firesc sa alegeti asemenea carti pentru cei mici, dat fiind faptul ca nu se pot zgaria in materialele textile.

In ceea ce priveste materialele textile din care sunt confectionate aceste carti, ele dispun si de o componenta senzoriala importanta, ceea ce inseamna ca in afara sunetelor, cei mici vor putea sa descopere tot felul de cuori si de texturi ale materialelor, precum neted, aspru, lucios, pufos, etc.

Asadar, atunci cand trebuie sa alegeti carti muzicale pentru copii, puteti opta pentru carti cu sunete din material textil (care reprezinta o alegere potrivita pentru bebelusul dvs., dat fiind faptul ca materialul textil nu poate rani copilul).

Puteti alege de-asemenea carti cu sunete din cartoane, sau carti cu sunete din materiale plastice. Totul depinde de dvs. si de ce carti doriti sa ii oferiti copilului dvs.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…