Cum alegeti prosoapele potrivite?

0 Shares
0
0
0

In viata de zi cu zi, avem nevoie de diferite produse si obiecte, pe care sa le folosim in diferite scopuri, iar prosoapele ne sunt necesare. Putem folosi un prosop la sala, putem folosi prosopul la plaja, si fireste, putem folosi prosopul la baie, de fiecare data cand iesim de la dus, sau cand ne spalam pe maini sau pe obraz.

Cumparaturile de prosoape cu siguranta in ciuda faptului ca nu par la prima vedere sa va creeze cele mai mari probleme, reprezinta totusi un proces sensibil. Sigur, doriti sa cumparati prosoape care se simt moi si luxoase, dar ce inseamna „gram conteaza” cu adevarat? Si cum deosebiti diferentele dintre bumbacul turcesc si bumbacul egiptean sau alegeti dintr-un curcubeu de culori si modele?

Inainte de a arunca prosopul prea curand, luati-va ceva timp pentru a citi ghidul nostru de mai jos. Am adunat si am grupat tot ce trebuie sa stiti despre cum sa alegeti prosoape in cateva categorii cheie, de la dimensiuni si greutate pana la constructii, astfel incat cautarea dvs. sa fie cat mai lina posibil.

Determinati dimensiunea

Prosoapele vin intr-o varietate de dimensiuni pe care veti dori sa le luati in considerare inainte de achizitie. Un prosop de baie standard pentru uscare dupa dus sau cada este de 27”x 52”, in timp ce un prosop de baie este putin mai mare la 35”x 60”. Un prosop de baie ofera mai multa acoperire, permitandu-va sa va inveliti complet. Daca sunteti in cautarea unor optiuni mai mici, prosoapele de mana sunt de 16”x 30”, in timp ce panzele patrate sunt de 13”x 13”.

Decideti greutatea

Densitatea prosopului de baie se masoara in grame pe metru patrat (GSM), iar acest numar variaza intre 300-900. Un prosop de 300-400 de grame este mai subtire si mai usor, ceea ce il face ideal pentru sala sau bucatarie.

Acestea se usuca mai repede decat prosoape mai grele. Un prosop care are GSM 400-600, este un prosop cu greutate medie, care este excelent pentru plaja si poate fi folosit ca prosoape de baie de zi cu zi.

Si nu in ultimul rand, un prosop cu GSM 600-900 este dens si absorbant, ceea ce il face sa se simta mai luxos, dar necesita un pic mai mult timp de uscare. Cu prosoapele noastre, ne place sa atingem echilibrul perfect de gros, pufos si absorbant, dar suficient de usor pentru a fi uscate rapid.

Alege-ti bumbacul

Prosoapele zilnice sunt adesea confectionate din bumbac standard. Bumbacul turcesc pe de alta parte, are fibre mai lungi, care confera prosoapelor o durabilitate suplimentara si o senzatie mai moale. Prosoapele din bumbac turcesc au bucle de fir mai lungi si mai dense, care absorb multa umiditatea si caldura capcana.

Populare in hoteluri si spa, sunt mai grele decat prosoapele standard si dureaza mai mult pana la uscare. Alegeti bumbac turcesc daca preferati o atmosfera groasa si luxoasa. De asemenea, este foarte important sa stiti despre acest tip de prosoape ca, devin mai moi si mai pufoase cu fiecare spalare.

O alta solutie deosebit de absorbanta si durabila? Prosoape realizate cu tehnologie Zero twist. Acest material se simte extraordinar de moale si pufos, oferind un timp de uscare mai scurt. Prosoapele din bumbac twist zero sunt usoare, rezistente si usor de ambalat.

Prosoapele confectionate din bumbac pieptanat inseamna ca fibrele lor sunt pieptanate pentru a indeparta firele mai scurte si resturile, lasand firele cele mai puternice si mai lungi sa fie tesute in prosopul de baie.

Acest proces asigura durabilitate si previne pilling-ul. Bumbacul Ringspun de exemplu, este confectionat din fibre lungi si scurte rasucite pentru a crea un fir mai neted, mai fin, in timp ce panza terry este realizata cu bucle de fir mai mari si tesuta cu fire suplimentare. De asemenea, cautati prosoape confectionate cu margini in banda pentru a reduce ruperea.

Alegeti Culoarea si Stilul

Prosoapele pot adauga o atingere calda si finala la o baie, asa ca luati in considerare selectarea unei stive intr-o culoare sau model distractiv de accent.

O alta optiune este sa va aprovizionati dulapurile cu culori in functie de sezon (adica culori luminoase de plaja primavara / vara, culori mai reci in toamna / iarna). Cea mai clasica alegere sunt prosoapele albe pufoase, care arata atemporal si functioneaza cu orice stil sau decor.

Note despre ingrijire

Cel mai bun mod de a face prosoapele sa dureze mai mult, este sa aveti grija corespunzatoare de ele. Inainte de a folosi prosoapele, spalati-le o data pentru a ajuta la stabilirea culorii lor, pentru a imbunatati absorbtia si a reduce orice scame.

De asemenea, evitati sa utilizati indulcitori de tesatura, deoarece pot lasa reziduuri si pot crea o textura rigida. Punand putin timp si energie in procesul de selectie, veti gasi prosoape care adauga atat stil si confort baii dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…