Cum alegi rochia perfecta pentru balul de absolvire?

0 Shares
0
0
0

Se spune ca anii de liceu reprezinta cea mai frumoasa etapa a vietii pentru fiecare. In acesta perioada, se face trecerea de la copilarie la adolescenta si apoi la viata adulta, la absolvirea liceului.

In perioada liceului, tinerii liceeni pot lega frumoase prietenii, care pot dura pana la sfarsitul vietii de exemplu. De-asemenea, tot din perioada liceului, pot incepe frumoase relatii de dragoste, care pot avea finaluri fericite, nunta, familie, copii.

Cei patru ani de liceu vor trece insa foarte repede, iar tinerii care se afla la un pas de absolvire, incep sa se gandeasca la balul de absolvire. Pentru baieti totul este cat se poate de simplu, dat fiind faptul ca acestia isi vor alege foarte repede un costum, o camasa si o pereche de pantofi, plus un papion sau o cravata (multi baieti nu poarta papion sau cravata).

In ceea ce priveste viitoarele absolvente insa, lucrurile nu sunt atat de simple, dat fiind faptul ca acestea isi doresc sa poarte o rochie fabuloasa la marele eveniment.

Dat fiind faptul ca absolvirea liceului este un eveniment care se intampla odata in viata, este foarte important ca fiecare absolventa sa aleaga o rochie care sa ii fie potrivita stilului personal. Este de-asemenea important ca rochia sa combine unele elemente care sa sublinieze eleganta.

De-asemenea, este foarte important ca absolventele sa isi aleaga o rochie care sa fie creata din materialele si culorile preferate. Rochia este important de-asemenea sa se potriveasca siluetei si inaltimii.

Rochia maxi

In cazul in care petrecerea de absolvire a liceului se desfasoara intr-o sala de bal eleganta, se poate purta cu succes o rochie lunga, de seara. Se poate opta de-asemenea pentru o rochie care urmareste linia corpului pana la talie, de unde insa, rochia va castiga treptat volum, precum o rochie de printesa sau o rochie care are un croi simplu care ofera siluetei un efect de alungire si subtiere.

Rochia midi

Cu siguranta, in cazul in care nu ti se pare foarte buna ideea de a purta o rochie lunga la petrecerea de absolvire a liceului, poti opta pentru o rochie care are lungimea pana la genunghi, sau de ce nu, chiar pana la jumatatea gambei. In mod evident cu o rochie de ocazie de lungime midi nu vei da gres la petrecere, si vei reusi sa fii o prezenta distinsa si eleganta.

Rochia mini

Dat fiind faptul ca este un eveniment de care iti vei aminti in mod evident tot restul vietii, vei putea alege o rochie in care sa te simti confortabil, iar in cazul in care petrecerea este mai tinereasca si mai putin formala, in mod evident o rochie mini este o alegere potrivita. De fapt, nimic nu se va potrivi la fel de bine precum o rochie mini. O tinuta care cu siguranta te va ajuta sa ai un aer rafinat, este reprezentata de rochia scurta care poate fi croita din dantela, in culori vibrante. De preferat ar fi sa eviti sa iti expui decolteul prea generos, sau abdomenul, privirii fostilor tai colegi, sau chiar si cadrelor didactice care vor participa la eveniment.

De-asemenea, in momentul in care trebuie sa iti alegi rochia pentru a participa la acest eveniment important din viata ta, in mod evident trebuie sa tii cont si de forma corpului, pentru a alege o rochie perfecta.

Silueta Clepsidra

Silueta tip clepsidra este caracterizata de un bust si de solduri generoase, motiv datorita caruia recomandat ar fi sa mentii echilibrul formelor. Alege o rochie cambrata pe talie, tip sirena, dat fiind faptul ca o asemenea rochie iti va scoate in evidenta formele voluptoase, de orice lungime.

Indreapta-ti atentia spre croiul de tip clos si semiclos, sau pe diagonala, pentru ca iti urmeaza rotunjimile coapselor. Alegerea culorilor este o misiune deosebit de importanta pentru a obtine o tinuta bine definita. Formele sunt scoase la valoare de tonurile inchise sau de contrastul culorilor.

Triunghi inversat

Fetele care au acest tip de silueta au zona umerilor si a bustului mai lata decat partea inferioara a corpului. Mai pe intelesul tuturor, soldurile sunt inguste si picioarele subtiri. Ar trebui ca in cazul in care ai aceasta silueta, sa te orientezi spre unele rochii cu bretele, cele late fiind cele mai potrivite. Decolteul in forma de U sau V va fi eficient la ingustarea linii umerilor.

Un model de rochie ideal pentru tine in aceste conditii, este cel cu cupe in triunghi si bretele ce se inchid dupa gat. Cand ai o asemenea silueta, este de-asemenea important sa atragi atentia picioarelor, fie prin piesele vestimentare cu detalii ce dau iluzia de volum.

Silueta mar

Fetele cu aceasta silueta au bustul generos, picioarele groase si talia groasa. Pentru o asemenea silueta, de preferat ar fi o rochie lunga pe langa corp, care sa scoata bustul in evienta, si care sa creeze iluzia unui corp alungit. Pentru aceasta silueta, nu trebuie adaugat volum in zona taliei.

Silueta para

Pentru fetele care au acest tip de silueta, cu solduri generoase, cu umeri si bust modeste, precizam ca nu sunt ideale rochiile cu croiala mulata in partea inferioara. Pentru aceasta silueta, o rochie cambrata pe talie si usor evazata sau dreapta este perfecta. O astfel de rochie, contureaza eleganta feminitatii.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…