Cum alegi un avocat?

0 Shares
0
0
0

In viata de zi cu zi, va puteti confrunta cu multe probleme si puteti avea parte de multe experiente unele placute, altele mai putin placute iar pentru a va rezolva problemele, puteti avea nevoie de serviciile unui avocat.

Daca de exemplu locuiti in capitala si din diferite motive aveti nevoie de serviciile unui avocat Bucuresti, in urmatoarele randuri veti afla cateva detalii importante de care este necesar sa tineti cont pentru a face alegerea corecta.

Dat fiind faptul ca in capitala exista atat de multi avocati, a alege cel mai bun avocat pentru nevoile dvs. poate fi o misiune dificila daca nu tineti cont de cateva detalii. Alegerea serviciilor juridice este ca si cum ati alege orice alt produs sau serviciu: consumatorul intelept efectueaza cercetari aprofundate inainte de a lua o decizie in cunostinta de cauza.

Desfasurati intervievarea avocatilor

Una dintre cele mai bune modalitati de a evalua abilitatea legala a unui avocat este prin intervievarea acestora. Majoritatea avocatilor vor oferi o consultatie initiala (de obicei o ora sau mai putin) gratuit. Mai jos sunt cateva intrebari pe care trebuie sa le luati in considerare pentru a face cea mai buna alegere:

  • Ce experienta are avocatul in chestiunea dvs. juridica?
  • Cat timp au fost in practica?
  • Care este istoria lor de succes?
  • Care procentaj din numarul de dosare este dedicat manipularii tipului de problema juridica?
  • Au competente sau certificari speciale?
  • Care sunt taxele si modul in care sunt structurate?
  • Cine altcineva ar lucra la cazul dvs. si care sunt ratele lor de succes?
  • Ce costuri suplimentare pot fi implicate in plus fata de taxele de avocat (taxe postale, taxe de depunere, taxe de copiere etc.)?
  • Cat de des vi se va factura?
  • Pot sa ofere referinte de la alti clienti?
  • Au un acord scris sau acord de reprezentare ?
  • Cum te vor informa despre evolutiile din cazul tau?

Retineti ca o taxa mai mare nu echivaleaza neaparat cu un avocat mai calificat. In consecinta, o taxa foarte mica in schimbul serviciilor insa, poate semnala probleme, lipsa de experienta sau incompetenta.

Dupa intalnirea cu avocatul, trebuie sa va puneti urmatoarele intrebari:

  • Sunt experienta si fundalul avocatului compatibile cu nevoile dvs. legale?
  • Au oferit raspunsuri prompte si amabile la intrebarile dvs.?
  • Sunt persoane cu care v-ati simti confortabil sa lucrati?
  • Sunteti increzatori ca poseda abilitatile si experienta pentru a va rezolva cazul?
  • Va simtiti confortabil cu taxele si modul in care sunt structurate?
  • Va simtiti confortabil cu termenii acordului de taxare si / sau a contractului de reprezentare?

Vizitati biroul de avocatura

Puteti spune multe despre un avocat facand o vizita la biroul sau de avocatura. Solicitati un scurt tur al biroului sau, dincolo de biroul sau sala de conferinte unde ati intalnit avocatul. Biroul de avocatura este elegant, ordonat, eficient si bine condus? Ce fel de personal de sprijin are avocatul? Personalul pare prietenos si util? Este biroul avocatului local si usor accesibil? Este o mare parte din spatiul sau de birouri neocupat? Urmariti steagurile rosii, cum ar fi dezordinea in masa, membrii personalului nefericit si birourile goale.

Este dispus avocatul sa va urmeze si in alte localitati?

In cazul in care dvs. locuiti in capitala dar de exemplu trebuie sa va reprezinte un avocat la un proces care se desfasoara de exemplu in Cluj Napoca sau in Iasi, este oare dispus avocatul sa va insoteasca si in alte localitati pentru a va reprezenta in fata legii? In mod normal, un avocat isi insoteste clientul si ii apara interesele acestuia.

Cautati recenzii online

In zilele noastre, cea mai importanta sursa de informatie pentru fiecare dintre noi este internetul, asa ca este important sa accesati forumuri de specialitate pentru a cauta informatii despre avocatii din zona in care locuiti.

Dupa cum spuneam, daca locuiti in capitala, pe forumuri puteti gasi informatii despre avocatii din Bucuresti, iar astfel in functie de informatiile descoperite va puteti crea o lista a avocatilor pe care ati dori sa ii cunoasteti, si care considerati ca s-ar potrivi nevoilor dvs.

Ei bine, acestea sunt cateva dintre detaliile de care ar fi indicat sa tineti cont in momentul in care trebuie sa alegeti un avocat bun, care sa va apere interesele si sa va reprezinte in fata legii.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…