Cum alegi un avocat?

0 Shares
0
0
0

In mod evident, o persoana care trebuie sa fie reprezentata in fata instantei de catre un avocat, trebuie sa stie unde sa caute un avocat Bucuresti, pentru a beneficia de serviciile unui avocat de succes.

In continuarea acestui articol vor fi prezentate cateva sfaturi utile care le pot fi de ajutor celor care au nevoie de serviciile unui avocat, astfel incat acestia sa stie cum sa isi aleaga cel mai bun avocat.

In primul rand, toti cei care au nevoie de serviciile unui avocat, trebuie sa se asigure de faptul ca avocatul ales isi exercita in mod legal profesia, iar pentru asta trebuie sa fie un membru al barourilor judetene care fac parte din Uniunea Nationala a Barourilor din Romaia.

Un alt sfat de care trebuie sa tina cont toti cei care au nevoie de serviciile unui avocat, este acela ca trebuie sa caute un avocat specializat in domeniul de care au nevoie.

Este important de precizat faptul ca legea avocaturii nu le impune avocatilor sa fie specializati intr-un anumit domeniu de practica, asa ca fiecare avocat isi poate alege aria de specialitate.

Un client responsabil si care isi doreste neaparat sa aiba castig de cauza in fata legii, cu siguranta isi va alege un avocat specializat in domeniul in care trebuie sa fie reprezentat, in defavoarea unui avocat notoriu, care insa este specializat in alte domenii.

Un bun exemplu ar fi acela in care un client isi cauta un avocat pentru divort, iar el trebuie sa caute un avocat potrivit, pentru ca un avocat fiscal cu siguranta nu este prea util.

Clientii care au nevoie de serviciile unui avocat, trebuie sa se asigure de faptul ca isi aleg un avocat care sa faca parte din baroul local.

Legea avocaturii le permite avocatilor definitive sa poata sa practice profesia respectiva in fata oricarei instante de judecata din Romania, exceptand Inalta Curte de Casatie si Justitie, si Curtea Constitutionala, acolo unde se cere o vechime de cel putin 5 ani in profesie de la definitivare, neintrerupta.

Ar fi ideal ca un client sa isi aleaga un avocat care sa faca parte din baroul local, tocmai pentru a nu fi nevoit sa suporte cheltuielile de deplasare iar aici ne referim la transport, cazare, diurna, etc, pentru a putea fi reprezentat de catre avocatul respectiv in fata instantei.

Cei care au nevoie de serviciile unui avocat, ar putea sa se informeze si sa ceara referinte de la persoanele de incredere pe care le cunosc, si care au beneficiat de serviciile unui avocat.

Se pot cauta insa referinte despre avocati, astfel incat clientii sa stie sa isi aleaga avocatul ideal, si in mediul online.

Cu siguranta exista o multime de forumuri sau bloguri unde se discuta despre serviciile oferite de catre avocati, asa ca toti cei care au nevoie de serviciile unui avocat, se pot informa si in mediul online privind serviciile avocatilor.

Asadar, este foarte important ca toti cei care au nevoie de serviciile unui avocat, sa stie cum sa isi caute avocatul ideal.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…