Cum alegi un laptop bun?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, din ce in ce mai multi oameni au inceput sa renunte la ideea de a-si cumpara un PC, ci mai degraba opteaza pentru un laptop.

Nici nu este de mirare acest lucru daca ne gandim la faptul ca poti sa gasesti un laptop care sa fie la fel de performant precum un PC, dar care are multe avantaje in plus.

Un prim mare avantaj pe care il are un laptop in fata unui PC este faptul ca laptopul este mult mai usor de transportat atat dintr-o camera in alta, cat si de acasa la job, sau in week-end cand pleci la o cabana la munte, sau la gratar cine stie pe unde.

Un al doilea mare avantaj pe care il are laptopul in fata PC-ului este faptul ca ocupa foarte putin spatiu, deci cu siguranta se merita sa iti cumperi un laptop, pentru ca ai mai multe avantaje decat daca iti cumperi un PC.

Ei bine, si daca ai ajuns la concluzia ca ai nevoie de un laptop, trebuie sa stii ca pentru a alege modelul potrivit, poti sa alegi din trei mari categorii de laptopuri, si anume: laptop nou, laptop second – hand sau laptop refurbished.

In mod evident fiecare dintre acestea vine cu avantaje si dezavantaje pentru persoana care isi doreste achizitioarea unui astfel de produs.

Un laptop second hand este mai putin scump decat un laptop care face parte din celelalte doua categorii, insa cu siguranta nu este la fel de performant, iar riscul de a se defecta este mult prea mare, si este posibil sa nu aiba nici perioada de garantie valabila.

In cazul in care banii nu sunt o problema pentru tine, poti opta pentru un model nou, si cu siguranta ai certitudinea ca produsul nu a mai fost folosit, si ai si o perioada de garantie in caz ca produsul se defecteaza, dar parca nu are rost sa cheltuiesti prea multi bani pentru achizitionarea produsului.

Ei bine, a treia categorie de laptopuri este cea a laptopurilor refurbished, care sunt laptopuri cumparate de catre anumite companii in leasing, iar la sfarsitul perioadei de leasing au fost inapoiate producatorilor, unde au fost reconditionate iar mai apoi scoase la vanzare.

Fiecare categorie de laptopuri amintita anterior vine atat cu avantaje cat si cu dezavantaje pentru client, iar tu trebuie sa te gandesti bine ceea ce vrei de la laptopul pe care il vei cumpara.

Pentru a afla mai multe detalii si informatii despre aceste produse, poti accesa  Spinmag.org, iar acolo vei putea gasi informatii in legatura cu ceea ce te intereseaza.

Poti sa te informezi si la magazinele de specialitate de la tine din oras, insa tu va trebui dupa cum am  mai spus sa ai idee ce asteptari ai de la laptop.

Cu siguranta nu poti cumpara un laptop second hand pentru gaming. In cazul in care folosesti dispozitivul doar pentru a fi conectat la retelele de socializare sau pentru a nagiva pe internet, atunci poti alege un model second hand. Daca vrei un laptop performant, atunci vei alege un model nou sau unul refurbished.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…