Cum cumperi un generator de curent

0 Shares
0
0
0

Daca vrei sa cumperi un generator curent iti explicam in continuare ce trebuie sa stii pentru a lua cea mai buna decizie.

Caracteristici care conteaza

Nu lasa ploaia, zapada sau vantul sa te tina in intuneric. Luati in considerare aceste optiuni pentru a va asigura ca obtineti cel mai bun generator pentru nevoile dvs.

Start automat

Atunci cand alimentarea se opreste, generatorul functioneaza fara a ridica degetul. Acest lucru este minunat daca calatoriti mult sau lucrati departe de casa si nu puteti ajunge intotdeauna rapid acolo intr-o situatie de urgenta.

Start electric

Mai multe modele portabile ofera aceasta alternativa pentru butonul de pornire a motorului. Apare o modificare in costul adaugat (in jur de $ 50) daca bateria nu este inclusa. Modelele stationare au pornire automata.

Capacitate alternativa de combustibil

Cele mai multe modele portabile ruleaza numai pe benzina, desi unele sunt echipate pentru a functiona pe un rezervor de propan sau gaz natural, iar altele pot fi transformate cu kituri generatoare de curent.

Rezervor de combustibil

In special in timpul intreruperilor lungi, puteti aprecia capacitatea de a verifica dintr-o privire cantitatea de combustibil ramasa in generatorul dvs. portabil.

Inchidere pentru nivel de ulei scazut

Daca uleiul scade sub nivelurile minime, generatorul se opreste pentru a preveni deteriorarea motorului. De obicei, o caracteristica standard pe generatoare stationare, este din ce in ce mai frecventa  pe  cele portabile.

Deschideri multiple

Patru sau mai multe va permit sa utilizati cel mai bine puterea prin imprastierea incarcaturii, desi va recomandam sa le folositi numai intr-un varf extrem de acasa sau cand va aflati intr-un camping. Vedeti urmatoarea sectiune privind switch-urile de transfer.

Consola amovibila

Aceasta se conecteaza la generator, astfel incat sa puteti conecta aparatele fara a rula cablurile exterioare (potential riscante) in aer liber.

Generatoare de rating

Da, aveti nevoie de un switch de transfer

Ce e aia? Raspunsul scurt: Conecteaza in siguranta un generator stand-by sau generator portabil la panoul de circuit printr-un singur cablu. Scaderea tensiunii poate distruge si generatorul dar si consumatorii.

Va recomandam sa aveti generatorul instalat de un electrician licentiat si ar trebui sa fiti pregatit sa platiti ceva pentru aceasta munca. Cu un model stationar, comutatorul de transfer se aprinde automat. Pentru modelele portabile, va trebui sa atingeti cativa intrerupatoare cu mana cand alimentarea se stinge. (Aveti grija ca electricianul sa va treaca prin aceasta procedura.)

Cele mai multe switch-uri de transfer sunt proiectate pentru o intrare de 220 volti, ceea ce inseamna ca va uitati la un generator de 5.000 W sau mai mult. Pentru modelele stationare, acesta se opreste cand alimentarea se activeaza; pentru un dispozitiv portabil, veti atinge aceleasi comutatoare.

Doriti sa economisiti bani? Instalati in schimb un dispozitiv de interblocare, care costa mai putin  decat un comutator de transfer si poate fi instalat in mai putin timp de un electrician. Aceasta se refera la intrerupatorul principal al panoului de service al generatorului, astfel incat atunci cand alimentarea electrica se va porni din nou, nu puteti porni accidental generatorul. Pentru ca ar fi un lucru rau.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…