Cum functioneaza hota de evacuare pentru bucatarie?

0 Shares
0
0
0

Cum functioneaza hota de evacuare pentru bucatarie?O hota de evacuare sau de extractie este un device ce contine un ventilator mecanic, amplasat in general deasupra unui cuptor sau unui spatiu de gatit, in bucatarie.

Acest aparat electrocasnic, indeparteaza particulele de grasime din aer, fumul, diferitele mirosuri, precum si aburul creat, atunci cand se gateste. In bucatariile comerciale hotele sunt de obicei folosite in combinatie cu anumite device-uri de inhibare a focului, in asa fel incat fumul sa fie ventilat cu succes, iar focul sa poata fi stins repede.

Hotele de ventilatie comerciale, pot fi combinate si cu ventilatoare pentru aer proaspat ce introduc la interior aerul curat de afara, punandu-l in circulatie la interior, eliminandu-se in acest fel fumul si mirosurile, care sunt evacuate mai departe de catre hote. Pentru electrocasnice de bucatarie de cea mai buna calitate, vizitati Dwym.ro.

La majoritatea hotelor de evacuare, un sistem de filtrare actioneaza pentru a inlatura grasimea si alte particule din aer. Desi multe hote de ventilatie evacueaza aerul la exterior, unele dintre acestea recirculeaza aerul din bucatarie.

[adsenseyu1]

Intr-un sistem de recirculare, filtrele pot fi folosite pentru indepartarea mirosurilor, in plus fata de inlaturarea grasimii.

O hota de extractie este compusa din 3 componente principale: un panel de captura pentru captarea gazelor incalzite (care se ridica), unul sau mai multe filtre de grasime si un ventilator puternic, tangential, pentru ventilare.

Exista 2 configuratii majore ale hotelor de extractie : cu duct (ductate) sau ventilate si “ductless” (fara duct), adica cele recirculatoare. Intr-o aplicatie de tip duct, gulerul exterior al motorului hotei de extractie este atasat unui sistem de tip duct, care se termina in afara cladirii (camerei).

Intr-o aplicatie de tip ductless, un filtru ce contine in general carbune activ, indeparteaza fumul si mirosurile din aer, inainte de a permite aerului curat sa intre inapoi in bucatarie.

Un sistem cu duct permite inlaturarea tuturor formelor de contaminare ale aerului, in timp ce unul ductless recirculeaza caldura si umezeala din bucatarie. In plus, o aplicatie de tip duct, elimina nevoia unei inlocuiri periodice a filtrelor si evita restrictionarea aerului cauzata de acestea.

[adsenseyu1]

Totusi, aplicatiile de tip duct pot fi nepractice, din cauza lipsei de spatiu sau a abilitatii de a instala un sistem de tip duct oriunde, etc. Unele tipuri de hote de evacuare, dispun de ambele sisteme de ventilatie.

Hotele de evacuare includ aproape intotdeauna si o lumina incorporata (1 bec sau mai multe), pentru iluminarea suprafetei unde se gateste. In plus, unii dintre producatori ofera accesorii potrivite, ca de exemplu rack-uri, panel-uri, sertare pentru farfurii, etc.

Avantajul principal al unei hote de extractie este acela ca poate sa filtreze aerul foarte usor, asigurand o circulatie excelenta a aerului din camera unde se gateste. Sistemele de control ale hotelor de evacuare sunt in principal electronice, desi unele modele low-end (cele mai ieftine) pot avea inca tipuri de control electromecanice.

Hotele de extractie controlate electronic pot fi insotite si de telecomenzi, ajustare pe inaltime motorizata, senzori termici, protectie la supraincalzire, modul “boost”, oprire programabila, mod silentios, display al temperaturilor si presetari de user (din memorie).

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…