Cum sa alegi farfuriile?

0 Shares
0
0
0

Un set de farfurii horeca, este o achizitie care, in mod evident nu trebuie sa lipseasca din bucatarie dvs. Cel mai probabil, in timpul cinelor luate in familie, tacamurile de pe masa nu neste neaparat nevoie sa aiba aceeasi forma, aceiasi culoare culoare si model, insa in momentul in care aveti musafiri si sarbatoriti un eveniment important, trebuie tinut cont de acest aspect, care cantareste mult.

Felul in care va fi aranjata masa, va contribui cu siguranta la crearea atmosferei din timpul intalnirii, si cu siguranta va contribui si la impresia pe care o veti crea.

Este deosebit de important ca atunci cand cautati farfurii horeca, sa tineti cont in primul rand de calitatea materialului din care acestea sunt realizate, insa este foarte important sa tineti cont si de designul acestora. Cand alegeti setul de farfurii, conteaza de-asemenea si numarul de piese care exista in set, dar si cat de viabil este setul de farfurii horeca, si la cate ocazii poate fi folosit. Acestea sunt doar cateva dintre detaliile pe care trebuie sa le luati in calcul, cand cautati raspuns pentru intrebarea “Cum alegi farfuriile?”.

Dat fiind faptul ca alegerea unui set de farfurii, nu este o misiune atat de simpla precum pare, in randurile care urmeaza va prezentam cateva detalii foarte importante de care trebuie sa tineti neaparat cont, in momentul in care va aflati in cautarea unui set de farfuri. Continuati sa cititi pentru a gasi informatii care va vor fi de folos!

Materialul din care sunt fabricate farfuriile

In ceea ce priveste materialul din care sunt facute farfuriile, acesta poate fi: portelan, ceramica, sticla, materal plastic, sau mai nou, cenusa de oase (Bone China). Daca de exemplu doriti sa alegeti farfurii intr-un stil rustic, atunci fara doar si poate, cea mai buna solutie o reprezinta farfuriile din argila.

Acest material este ideal chiar si cand organizati o petrecerea campeneasca. De preferat ar fi sa optati pentru farfurii din argila, mai ales atunci cand aveti copii mici, pentru ca acestea sunt usor de spart, iar astfel nu veti regreta alegerea facuta, mai ales pentru ca farfuriile din argila nu sunt deloc scumpe.

Farfuriile din sticla vin pe piata in diferite forme si modele in clipa de fata, si trebuie sa recunoastem bineinteles, faptul ca sunt, mult mai usor de ciobit si/sau spart, dintre toate celelalte farfurii, in cazul in care sunt lovite de diferite alte obiecte.

Aceste farfurii pot fi considerate ideale pentru o ocazia importanta, dar care nu este neaparat o ocazie formala. De precizat in legatura cu aceste farfurii din sticla, este faptul ca pot fi transparente, pot fi de-semenea colorate sau pot fi chiar si pictate cu tot felul de simboluri.

Exista unii prodicatori de farfurii din sticla, care folosesc doua tipuri de sticla in procesul de fabricare a farfuriilor, motiv datorita caruia aceste farfurii sunt mai rezistente in caz de accidente. Fireste, aceste farfurii au si o greutate mai mare, insa cu siguranta isi merita banii, tinand cont de rezistenta lor.

Acum, pe piata se gasesc si diferite seturi de farfurii care sunt realizate din material plastic, care sunt nu doar ca sunt mai usor de intretinut si curatat, ci acestea sunt chiar si mult mai rezistente, contrar faptului ca pot fi zgariate si crapate usor.

Aceste farfurii din plastic sunt potrivite pentru a fi folosite in viata de zi cu zi, de preferat ar fi, sa fie folosite drept tacamuri pentru copii, dat fiind faptul ca riscul de accidentare este foarte mic. In plus, este aproape imposibil ca aceste farfurii sa se sparga.

Cele mai apreciate farfurii insa, sunt fara doar si poate, cele care sunt fabricate din portelan, care este o argila arsa la temperaturi foarte inalte. Comparativ cu alte obiecte, farfuriile din portelan sunt foarte dure si foarte rezistente, in timp ce suprafata lor este neteda si se aseamana foarte mult cu portiunile sticloase.

Este foarte important sa alegeti un set de farfurii din portelan, pe care le puteti folosi pentru ocaziile formale, atunci cand doriti sa creati o buna impresie.

Model farfuriilor

In ceea ce priveste modelul farfuriilor, acesta reprezinta de fapt forma acestora. Puteti alege farfurii horeca moderne, sa puteti opta de exemplu si pentru farfurii rustice. Tot in ceea ce priveste modelul farfuriilor, acestea pot avea adancimi diferite, puteti alege chiar si boluri din ceramica, platouri festive din ceramica de diferite dimensiuni, etc.

Aspectul farfuriilor

Aspectul este foarte important atunci cand va aflati in cautarea celor mai potrivita farfurii. Acesta include gama larga de forme si de culori, modelele, dimensiunile, etc. De exemplu, in ceea ce priveste seturile modere, acestea vor avea o forma ovala sau patrata, nu neaparat rotunda.

In plus, farfuriile pot avea o singura culoare doar, sau pot fi pictate in diferite culori, iar dvs. veti alege acele farfurii care sa fie pe placul dvs.,

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…