Cum sa iti creezi cu succes un colt de relaxare?

0 Shares
0
0
0

Cu toti ne putem imagina cum ar fi ca in locuinta noastre sa existe un colt de relaxare in care sa ne putem refugia ori de cate ori simtim nevoia de evadare din cotidian, asta in cazul in care nu avem ocazia sa evadeam undeva in natura. Haideti sa nu mai lasam totul la nivelul de imaginatie, sa luam atitudine si sa  ne oferim cateva momente pretioase de regasire si relaxare intr-un spatiu special amenajat in acest sens.

In primul rand, alege zona in care doresti sa iti amenajezi coltul de relaxare, iar locul ideal ar fi undeva in imediata vecinatate a unei ferestre sau  daca este posibil sa faci coltul de relaxare chiar in balcon sau sa-l continui in balcon. Este indicat sa fie asezat intr-un astfel de loc,pentru a avea mai multa lumina naturala si, in acest caz, daca spatiul este ingust se poate transforma pervazul geamului, intr-o canapea.

Nu uita ca acest spatiu de relaxare este menit sa-ti insufle o stare de seninatate si calm, asa ca alege cu atentie tematica si cromatica care te va inconjura. De regula, starile de linsite le ofera culorile calme, precum bej-ul, verdele pal sau chiar un albastru pastel.

Ambiata este un alt criteriu de care trebuie sa tii cont cu strictete, astfel mica ta oaza de relaxare sa fie realizata cu succes.

Atunci cand spunem ambianta ne referim in principal la 3 elemente cheie.

  1. Mireasma care te inconjoara poate fi uneori cel mai important pas spre relaxare. Foloseste fie betisoare sau lumanari parfumate, fie uleuri esentiale sau uleiuri destinate aromaterapiei, astfel incat sa iti fie insuflate calmul si linistea. Se recomanda arome calde, dulci si subtile precum cele cu note de vanilie, iasomie, pachouli sau chiar lavanda, fiind de evitat cele puternice sau fresh.
  2. Muzica este un al doilea element ce te poate purta in note muzicale peste mari si tari, pe campuri printre flori si pasari sau in tari necunoscute dansand pe melodii indragite sau, de ce nu, pe un lac, intr-o barca doar tu si natura. Daca totusi nu esti un impatimit al melodiilor lente poti folosi cu succes elemente sonore din natura, pe care se le lasi in surdina si sa le asculti incercand sa te identitifici si sa te transporti in zona din care provin.
  3. Al 3-lea dar nu cel din urma element este ambianta creata prin lumini. Poti sa utilizezi cu succes instalatii de Craciun, pentru a crea un joc de lumini, fie ele colorate sau in aceeasi nuanta, vor completa tabloul perfect, si te vor ajuta sa te relaxezi complet.

Sa nu uitam nici de micile detalii ce nu ar trebui sa lipseasca din coltul de relaxare. Poti alege sa iti atarni chiar de instalatia luminoasa diverse fotografii cu amintiri placute sau poti sa alegi o vaza si sa o pastrezi in permanenta plina cu flori care sa imbie atmosfera cu parfumul lor. De asemenea, daca esti amator de astfel de lucruri poti sa aduci in décor si obiecte Feng Shui sau Zen, reprezentand tusa finala a oazei tale de relaxare.

Atentie! Nu aglomera atmosfera si limiteaza-te la numai cateva accesorii, pentru a nu da un aer de dezordine si de agitatie, deoarece un spatiu aglomerat iti poate induce stari tensionate.

In final tot ceea ce trebuie sa faci este sa nu uiti de regula de aur si anume cea in care iti este interzis ca in spatiul tau de liniste sa utilizezi aparate electronice, tot ce tine de social media si de ceilalti din jurul tau trebuie lasat deoparte macar 5 minute pe zi. O sa vezi diferenta!

0 Shares
You May Also Like