Cum sa porti rochia midi?

0 Shares
0
0
0

Seducatoare prin stilul sau usor retro, o rochie midi casual neagra poate inspaimanta cu lungimea sa intermediara, care poate da look-ului tau un aspect de moda veche. Dar moda are aceasta latura usor magica care face aproape orice posibil, indiferent de forma sau dimensiunea corpului tau.

Asa cum este cazul multor piese puternice si singulare, rochia midi este usor de purtat, cu conditia sa alegi accesoriile potrivite cu care sa o asortezi. Asa ca pentru a afla cum sa porti corect rochia midi si cu ce pantofi sa o asociezi, ti-am pregatit un mic ghid esential.

Ce este o rochie midi?

Auzim mai des despre fusta midi, dar si varianta de rochie revine. Termenul midi se refera la o anumita lungime care se incadreaza intre genunchi si gambe. Este asadar la mijloc, la jumatatea distantei dintre rochia scurta si rochia lunga. Fusta midi si versiunea de rochie vin direct din anii 1950, o perioada in care femeile incepeau incet sa-si etaleze picioarele.

Lungimea de la jumatatea gambei, care tinde sa taie vizual piciorul, impreuna cu originile sale oarecum indepartate, ofera o imagine oarecum demodata si „memorizanta” a rochiei midi.

Dar moda are aceasta capacitate oarecum magica de a aduce piese vechi la zi. Este cazul rochiei midi care revine puternic pe podiumuri si in garderoba ta. Daca nu stii cum sa o porti, avem cateva sfaturi valoroase pentru tine.

Cine poate purta rochia midi?

La prima vedere, ai putea crede ca rochia midi este destinata in principal femeilor inalte si zvelte. Desigur, lungimea de la jumatatea gambei flateaza mai usor femeile cu picioare lungi. Dar stai linistita, toate siluetele pot gasi rochia midi care sa le puna in evidenta.

Avantajul rochiei midi este ca vine in diferite forme care se adapteaza tuturor tipurilor de corp. Croiala dreapta pentru siluete zvelte, varianta evazata pentru a invalui soldurile dezvoltate, stil fluid pentru cele mici.

Alegand croiala potrivita si stilul adaptat siluetei tale, rochia midi iti pune in valoare curbele frumos. Daca esti mica, trucul este sa optezi pentru o rochie midi fluida si nasturi complet in fata pentru a accentua efectul de lejeritate.

Gandeste-te si la accesorii pentru a-ti sublinia talia subtire, de exemplu prin adaugarea unei curele la rochie. Pentru a flata o morfologie cu solduri generoase, croiala skater ascunde curbele si armonizeaza silueta.

Cu ce ??pantofi o porti?

Acoperind piciorul pana la jumatatea gambei, rochia midi poate aplatiza vizual silueta. Pentru a contrabalansa acest efect, cel mai simplu truc este sa o porti cu tocuri.

In timpul zilei pentru un look casual, poti alege sandale care economisesc inaltime si sunt confortabile. Purtand pantofi care lasa piciorul gol ca niste sandale, accentuezi stilul ultrafeminin al rochiei midi in timp ce spargi latura prea sic.

Pentru look-uri de zi cu un spirit casual si relaxat, rochia midi se potriveste usor cu o pereche draguta de adidasi albi. Alege un model de adidasi la moda si modern, care sa-ti puna in evidenta rochia midi cu croiala skater.

Daca temperaturile nu iti permit sa porti pantofi deschisi, botinele din piele sunt o alternativa frumoasa.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…