Cum sa va transformati curtea din spate intr-un paradis

0 Shares
0
0
0

Lucrul cel mai bun atunci cand vine vorba despre piscine este acela ca, de indata ce ati construit una, ati creat un spatiu de agrement in curtea dumneavoastra de care se pot bucura atat cei care stiu sa inoate cat si ceilalti prieteni ai dumneavoastra.

Pentru familiile cu copii, o piscina este cea mai buna forma de distractie din timpul verii. Daca sunteti gata sa va transformati proprietatea intr-o zona de relaxare, trebuie sa va determinati bugetul, caracteristicile pe care doriti ca viitoarea piscina sa le aiba precum si tipul de piscina dorit.

Atunci cand va balaciti intr-o piscina din fibra de sticla a vecinului, va bucurati de apa racoritoare si de claritatea cerului de deasupra capului. Probabil ca nu veti observa daca este confectionata din beton, fibra de sticla sau vinilin, dar tipul de piscina este cheia pentru a lua decizia de achizitie.

Piscinele din beton sunt in topul costurilor si au preturi intre 30.000 si 50.000 lei si ofera cea mai mare flexibilitate a designului. Aceste modele sunt cea mai buna optiune atunci cand se doreste o constructie de dimensiuni mari. Piscinele din vinilin sunt mult mai economice, insa captuseala acestora trebuie inlocuita la fiecare 20 de ani.

Captuselile din vinil ofera o suprafata fina care este foarte usor de curatat. Asemenea piscinelor din vinilin, cele din fibra de sticla ofera avantajul unor costuri de intretinere scazute dar difera modul in care sunt construite. Cele din fibra de sticla sunt construite prin turnarea rasinilor in matrite si care formeaza o singura bucata.

Atunci cand vine vorba de piscine ingropate, trebuie sa va ganditi la forma, aspect si caracteristicile care va plac. Exista mai multe modele cum ar fi cele cu trepte, cu colturi drepte sau rotunde sau terasate. Designerii au optiunea de a alege dintr-o multime de forme deoarece posibilitatile tehnice permit acest lucru.

Designul pe care il alegeti trebuie sa se potriveasca si cu tema dorita. Din fericire, designerii de piscine se straduiesc sa armonizeze toate elementele atunci cand dezvolta planurile si va vor face recomandari asupra modului de a obtine cel mai bun aspect.

Exista cateva linii directoare care trebuie urmarite in general: formele libere si piscinele curbate se potrivesc mai bine cu temele tropicale care includ adesea cascade din piatra si intrari de pe plaja, pe cand piscinele traditionale folosesc linii drepte pentru a scoate in evidenta un aspect formal.

Fiecare tip de piscina difera in termeni de proces de constructie si de timpii necesari pentru terminarea lucrarilor. Toate incep cu saparea unei gropi de catre o echipa de constructori. Apoi lucrurile difera. La cele din beton se face intai ranforsarea lucrarii si apoi se toarna betonul, cele din fibra de sticla vin intr-o singura bucata iar cele din vinilin trebuie lipite.

0 Shares
You May Also Like