Cum se alege gradinita pentru copii?

0 Shares
0
0
0

Anii prescolari sunt acum recunoscuti ca o perioada cruciala in educatia copilului, iar perioada copilariei, de la nastere pana la sapte ani, este pe buna dreptate considerata importanta de catre parinti. Cercetarile confirma faptul ca aceasta perioada ofera fundamentele dezvoltarii viitoare. Nu afecteaza numai progresul academic, ci si cresterea sociala si emotionala – influenteaza intreaga abordare a copilului in ceea ce priveste invatarea si viata.

Tinand cont de toate aceste detalii, este cat se poate de firesc faptul ca fiecare parinte va trebui sa isi indrepte atentia spre mai multe gradinite, pentru ca intr-un final sa aleaga gradinita ideala pentru copilul sau.

Gradinita privata sau gradinita de stat

Aceasta este prima intrebare pentru care cauta raspuns parintii care urmeaza sa isi inscrie copiii la gradinita. Cei care isi doresc cea mai ieftina varianta, pot opta pentru o gradinita de stat, iar o gradinita de cartier va fi locul in care cei mici isi vor petrece cateva ore in fiecare zi.

Sunt sanse mari insa ca intr-o gradinita publica lucrurile sa nu fie tocmai perfecte, cei mici sa nu se simta confortabil, iar din aceste motive parintii sa regrete alegerea facuta.

Parintii care isi dores sa le ofere cele mai bune conditii copiilor, ii pot inscrie la gradinita particulara sector 1 Teddybar, iar aceasta gradinita privata le ofera celor mici cele mai bune conditii. Aici, incepand de la cadrele didactice si pana la mobilier si jucarii, totul este de nota zece, iar cei mici vor adora sa petreaca timpul la gradinita.

Tineti cont de distanta

Atunci cand doriti sa va inscrieti copilul la gradinita este necesar sa tineti cont de distanta de la gradinita si pana acasa, si de-asemenea de distanta de la gradinita si pana la locul dvs. de munca. Este important sa tineti cont de acest detaliu, mai ales daca urmeaza sa lasati si sa luati copilul de la gradinita in timp ce mergeti la servici, sau mergeti acasa de la servici.

Cu cat gradinita este mai aproape si de locuinta, dar si de locul dvs. de munca, cu atat mai bine. Trebuie insa ca pe langa distanta sa tineti cont si de conditiile oferite de gradinita.

Vizite la gradinita.

Parintii care intra pentru prima data intr-o gradinita, vor putea afla daca atmosfera gradinitei este invitativa sau rece, relaxata sau frenetica. Un lucru este cat se poate de evident, si anume ca gradinita ar trebui sa fie un loc sigur si confortabil, iar copiii ar trebui sa aiba posibilitatea de a alege intre activitati distractive si provocatoare. Ar trebui ca parintii sa vada educatorii educatori care lucreaza cu incredere impreuna cu copiii si se bucura de compania lor.

Cautati informatii.

Gradinita trebuie sa aiba informatii despre operatiunile, politicile si procedurile pe care le prezinta. De asemenea, le puteti cere sa va dea o copie. Aceste politici ar trebui sa fie axate pe copil si pe familie. De asemenea, acestea ar trebui sa fie sensibile la mediul cultural si social al fiecarei familii, la stilul de viata si la practicile de crestere a copiilor.

Informatiile disponibile trebuie sa includa:

  • programul de educatie si activitati;
  • datele de contact ale biroului regional competent;
  • taxele percepute;
  • numele si numarul de telefon al persoanei pe care o puteti contacta daca aveti plangeri sau nelamuriri;
  • politica lor de management al comportamentului;
  • calificarile personalului;

Intrebari pe care le puteti adresa atunci cand cautati gradinita ideala pentru copilul dvs.

Pentru a va ajuta sa decideti daca o gradinita este potrivita, adresati cadrelor didactice sau directorilor urmatoarele intrebari:

  • Care este evaluarea calitatii?
  • Sunt locuri disponibile pentru zilele si orele de care am nevoie?
  • Gradinita functioneaza pe tot parcursul anului sau numai in anumite momente, cum ar fi conditiile scolare?
  • Ofera un program de gradinita finantat?
  • Care sunt taxele?
  • Exista alte costuri suplimentare pe langa taxe?
  • Exista o taxa care sa fie plasata pe lista de asteptare?
  • Ofera ingrijire extinsa?
  • Cum se sprijina copiii cu nevoi suplimentare?
  • Ce se intampla daca copilul meu se simte rau, suparat sau nelinistit?
  • Cum se administreaza alimente si bauturi copiilor?

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in momentul in care cautati o gradinita pentru ca sa va inscrieti copilul.

0 Shares
You May Also Like
Terapii recomandate în psihologie

SanatateTerapii recomandate in psihologie

In psihologie, exista o varietate de terapii recomandate pentru tratarea diferitelor tulburari de sanatate mintala si pentru imbunatatirea…
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…