Cum se alege sticla de lapte pentru copii?

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba de alimentarea cu biberonul, este posibil sa fiti coplesito de optiunile pentru biberoane. Atatea materiale, forme si dimensiuni exista in zilele noastre, incat pur si simplu, alegerea se poate dovedi a fi una dificila.

Nu exista o sticla standard pentru copii, aprobata de experti. In cele din urma, este vorba despre sticla care functioneaza bine pentru copilul dvs. (si pentru dvs.!). Acestea fiind spuse, trebuie sa incepeti de undeva. Deci, asezati-va si cititi mai departe; pentru ca in randurile care urmeaza sunt prezentate elementele de baza ale biberonului.

Primul sfat pentru alegerea biberoanelor

Desi va recomandam sa va aprovizionati cu anumite lucruri inainte de a sosi copilul, sticlele nu sunt unul dintre ele, dar totusi, puteti alege una-doua sticle (nu mai multe). Acum sa trecem la elementele de baza ale sticlei.

Materialul sticlei

Sticlele pot fi confectionate din plastic, silicon, sticla sau otel inoxidabil.

Plastic

Avantajele sticlelor de plastic sunt evidente. Toata lumea este constienta de faptul ca aceste sticle sunt usoare si nu se vor rupe daca sunt abandonate. Un dezavantaj este ca acestea se deterioreaza in timp si trebuie inlocuite periodic (semnele de deteriorare includ zgarieturi, fisuri, scurgeri, decolorare si miros urat).

In cazul in care decideti sa mergeti pe ruta sticlelor de plastic, asigurati-va ca sunt noi. Sticlele de plastic mai vechi pot contine BPA (sau bisfenol A – o substanta potential daunatoare care nu mai este permisa in produsele pentru bebelusi).

In timp ce noile sticle pentru bebelusi de plastic sunt in general considerate sigure, merita mentionat faptul ca Academia Americana de Pediatrie a aparut recent cu o declaratie privind aditivii alimentari care ridica intrebari despre amestecarea plasticului si alimentelor (inclusiv formula pentru sugari si laptele uman pompat).

Silicon

Sticlele din silicon de calitate alimentara sunt fara BPA, flexibile si usoare. Atunci cand va aflati in cautarea sticlutei pentru laptic perfecta pentru bebele dvs., puteti lua in considerare o astfel de sticla.

Sticla

Sticlele de sticla sunt in mod natural fara BPA si durabile, dar grele si usor de spart daca bebele scapa sticluta pe parchet, gresie sau pe o alta suprafata dura. Unele sticle de sticla vin cu maneci din silicon pentru a fi protejate in caz de impact.

Otel inoxidabil

Sticlele din otel inoxidabil sunt fara BPA, sunt usoare si foarte rezistente. Dar veti plati pentru toate aceste beneficii ale sticlelor din otel inoxidabil, literal vorbind: acestea sunt cele mai scumpe de pe raft. Un alt lucru de retinut este ca, spre deosebire de alte materiale din care se confectioneaza o sticla pentru lapte a unui bebelus, nu puteti vedea cat de mult lichid este in ele din exterior.

Forme de sticla

In general, sticlele ideale pentru bebelusi au urmatoarele forme:

  • Standard – Inalte si drepte, si usor de completat cu laptic sau ceai, si sunt usor de curatat.
  • Inclinate – indoite la gat, astfel incat laptele sa se adune in partea de jos, ceea ce poate impiedica copilul sa inghita aer. Dezavantajul acestui tip de sticle pentru bebelusi este ca pot fi mai greu de umplut, si mult mai greu de curatat.

Dimensiunea sticlei

Sticlele au, in general, dimensiuni mici (in jur de 100 – 150 ml) si mari (in jur de 200 – 300 ml). Dimensiunile mici sunt convenabile chiar la inceput pentru a le oferi laptic nou-nascutilor. Insa bebelusii cresc rapid, iar la scurt timp va fi necesar sa va indreptati atentia spre sticle mari pentru laptic.

Materiale tip sfarc

In general, biberoanele sticlelor pentru lapte sunt fabricate din latex sau silicon. Latexul este mai moale si mai flexibil, dar se uzeaza mai repede si unii bebelusi sunt alergici la acesta. Siliconul este mai ferm decat latexul, dar mai rezistent.

Fiti atenti la biberoanele sticlei si inlocuiti-le daca prezinta semne de uzura, cum ar fi subtierea, sau devin lipicioase, decolorate, crapate sau rupte. Un alt semn ca este timpul pentru un biberon nou, este daca laptele incepe sa curga mai repede decat inainte.

Forme de biberoane

Majoritatea formelor biberoanelor se incadreaza intr-una din cele trei categorii:

  • Ingust si mai lung (traditional).
  • Larg si mai scurt (conceput pentru a fi asemanator cu sanul).
  • Plat pe o parte (conceput pentru a imita suptul pe un san uman si / sau pentru a fi mai potrivit pentru gura copilului).

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le luati in considerare in momentul in care doriti sa cumparati pentru bebele dvs. o sticla pentru lapte.

Cu un singur click pe https://www.bebelusjucaus.ro/articole-alaptare, puteti descoperi o multime de modele de sticle pentru lapte, de diferite dimensiuni si de capacitati diferite, astfel incat sa puteti face cele mai potrivite alegeri. In plus, tot pe acest site, puteti descoperi si diferite alte accesorii precum pompa san, aparatoare pentru mameloane, plus multe altele.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…