Maiurile compactoare sunt utilaje care se folosesc in constructii pentru tasarea santurilor si a solurilor, atunci cand se executa lucrari de asfaltare sau betonare. Acestea utilaje au un rol deosebit de important in ceea ce priveste sunt indreptarea pamantului, inaintea celorlalte activitati desfasurate pe un santier.
Aceste maiuri compactoare sunt fabricate special pentru a putea fi folosite in cele mai grele conditii de pe teren, indiferent daca se executa lucrari de asfaltare la o autostrada sau lucrari de asfaltare pe strazile unui oras.
Maiurile compactoare prezinta o fiabilitate sporita, o echilibrare perfecta si o constructie robusta, ceea ce inseamna automat faptul ca aceste detalii determina o utilizare usoara a maiurilor si un control ergonomic al acceleratiei.
Trebuie sa mentionam faptul ca adancimea de compactare depinde foarte mult de tipul solului, insa vestea buna este ca maiurile compactoare sunt capabile sa ofere performante sporite datorita constructiei specifice.
Aceste utilaje ideale pentru tasarea solului prezinta vibratii reduse ale bratelor utilizatorilor dat fiind faptul ca sunt prevazute cu amortizor de cauciuc, in timp ce rama laterala este metalica pentru a asigura o protectie maxima la orice fel de teren.
Inainte de a merge in magazine pentru a achizitiona maiuri compactoare adecvate lucrarilor tale sau pentru a gasi cele mai atractive oferte pentru un mai compactor de inchiriat, este bine sa stii anumite lucruri legate de caracteristicile tehnice ale acestora.
Iti prezentam asadar mai jos un ghid care iti va fi de mare folos in momentul in care ai de gand sa alegi cele mai bune maiuri compactoare, potrivite pentru activitatea ta.
Cum alegi cele mai bune maiuri compactoare in functie de tipul alimentarii?
Un prim detaliu foarte important pe care trebuie sa il cunosti este acela ca ca modelele de maiuri compactoare sunt impartite, in functie de tipul alimentarii, astfel ca poti achizitiona sau inchiria fie un mai compactor cu benzina, fie iti poti indrepta atentia spre un mai compactor diesel.
Maiurile compactoare cu motor pe benzina sunt dotate cu un motor specific acestui tip de combustibil. Spre exemplu, un mai compactor de acest tip are o putere de 4,1 KW si o capacitate cilindrica de 196 cm cubi. In ceea ce priveste dimensiunile placii, mentionam faptul ca acestea sunt de: 330 mm latimea si 290 mm latimea, in timp ce greutatea maiului este de 75 kg.
Maiurile compactoare care sunt dotate cu motoare diesel folosesc motoare pe motorina si in cele mai multe cazuri au o greutate mai mare decat maiurile compactoare prevazute cu motoare pe benzina. Spre exemplu, exista modele de putere de 3,1 KW si greutati diferite de 109 sau 122 kg. Pretul acestor maiuri compactoare este mai mare decal al celor pe benzina, indiferent ca discutam despre inchirierea lor sau despre achizitionarea lor.
Cum alegi cele mai bune maiuri compactoare in functie de suprafata de lucru?
Un prim factor important pe care il aducem in discutie si de care trebuie sa tii cont la alegerea unor maiuri compactoare este reprezentat de suprafata de tasare. In cazul in care lucrarea ta este una de mai mica amploare, si ai doar o suprafata redusa de compactare, atunci cea mai indicata solutie este sa optezi pentru un model de utilaj care poate realiza o suprafata compactata de sub 400 de metri patrati pe ora.
In cazul in care insa discutam despre o lucrare medie in ceea ce priveste amploarea, cu siguranta iti poti indrepta atentia cu incredere spre maiurile compactoare care sunt capabile sa taseze o suprafata cuprinsa intre 400 si 600 de metri patrati pe ora.
In cazul in care insa discutam despre lucrari de o foarte mare amploare, atunci este indicat sa iti indrepti atentia spre diferite maiuri care pot efectua compactari pe suprafete de peste 600 de metri patrati pe ora.
Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand ai nevoie de un mai compactor, indiferent de faptul ca intentionezi sa inchiriezi unul, sau ca vrei sa cumperi un astfel de utilaj.
Recomandarea noastra insa este sa iti indrepti atentia spre un mai compactor de inchiriat in cazul in care nu detii o firma care are nevoie de utilaj permanent, ci mai degraba il folosesti pentru a-ti tasa terenul din curte de exemplu.