Cum se asigura produsele refurbished?

0 Shares
0
0
0

Tehnologia inainteaza astazi intr-un ritm care in anumite momente pare incredibil de rapid, iar cele mai multe firme sau institutii sunt nevoite sa tina pasul cu acest ritm accelerat din lumea IT-ului.

De regula, institutiile care sunt in aceasta situatie reprezinta doar o parte mica din numarul utilizatorilor de echipamente IT, astfel avem posibilitatea de a achizitiona unele echipamente IT de inalta calitate la un pret mult mai accesibil, prin alegerea celor refurbished.

Termenul de refurbished se traduce prin „reconditionat” si este aplicat la orice produs, in special din IT. Orice produs de acest gen are cateva categorizari, insa cele mai cautate sunt 2 tipuri: „noi” si „refurbished”.

Laptopurile refurbished sunt produse folosite (sau pot fi second-hand) care trec printr-un proces, ce are scopul de a le readuce la starea de functionare din momentul iesirii lor pe piata. Aici este diferenta mare dintre un produs „second hand” si mai ales un produs „refurbished sau reconditionat”. In timp ce un laptop de genul „second hand” este unul folosit, de mana a doua, de obicei fara garantie si care nu a trecut printr-o procedura de reconditionare, laptopul refurbished este intr-o stare de functionare ca si nou cu garantie (conform legilor in vigoare).

Politica de achizitii realizata de marile companii, ONG-uri sau institutii cere inlocuirea periodica a acestor echipamente IT pentru a asigura acces la tehnologiile cele mai noi. Astfel aceste echipamente care sunt de cea mai inalta calitate, de cele mai multe ori intr-o stare perfecta de functionare, dar care sunt folosite, ajung la brokeri de IT second hand, iar de la acesti brokeri ajung la refurbisheri.

Laptopurile trec printr-un proces de reconditionare care cuprinde: testarea, curatarea, repararea, reconfigurarea, retestarea, revopsirea dupa caz si reambalarea. La final se obtine un echipament refurbised de inalta calitate, care functioneaza ca si unul nou, iar conform legilor in vigoare are cel putin 12 luni de garantie.

Daca ajungem sa achizitionam un lapotop refurbished ajungem la concluzia ca avantajele acestora sunt mult mai multe si mai mari decat dezavantajele lor. Ca dezavantaj putem sa mentionam desigur demodarea, respectiv o putere mai mica fata de laptopurile de ultima generatie, insa in functie de configuratie acestea functioneaza la fel de bine si eficient ca si cele noi.

Mai mult, seriile producatorilor care nu sunt foarte reusite sau laptopuri „no-name” sunt evitate in timpul achizitiilor de catre majoritatea brokerilor, asadar putem spune ca refurbished ajung doar cele cu branduri de renume, care sunt stabile si fiabile. Ideea este ca brandurile de renume nu-si pot strica reputatia si atunci sunt direct interesate sa apara un laptop refurbished de calitate.

Nu trebuie sa trecem cu vederea nici un alt aspect foarte important: cel de protejarea mediului inconjurator. Deseurile electronice sunt foarte nocive cu privire la natura, asadar prin reutilizarea acestora contribuim la scaderea ritmului de generare a deseurilor electrice si electronice.

Astfel ajungem la concluzia ca putem sa avem un laptop de marca, la un pret care poate ajunge cu 50% mai ieftin decat unul nou cu aceeasi configuratie.

0 Shares
You May Also Like
Terapii recomandate în psihologie

SanatateTerapii recomandate in psihologie

In psihologie, exista o varietate de terapii recomandate pentru tratarea diferitelor tulburari de sanatate mintala si pentru imbunatatirea…
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…